Var nöjd med allt som livet ger!

"Jag säger inte att jag har saknat något, för jag har lärt  mig att vara nöjd  med det  jag har." (fil 4:11)

Dessa ord önskar jag att jag kunde förverkliga i mitt eget liv. Att känna  mig nöjd och tacksam över det  jag har och sluta sträva efter  merr och drömma om stor vinsten.  Att inse att jag har det bra trots allt och sluta jämföra  mig med dem som har mer.

Är det viktigt hur mycket vi renoverar och hur mycket  resor vi åker på?  Behöver vi ha en bil av senaste modell för "alla" på gatan har det?

"Ty kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar hr somliga kommit bort från tron och vållat sig själva mycket lidande". (1Tim 6:10)

Om vi i stället ser på det globalt , så har vi det allt för bra. Vi får inte bara äta oss mätta, utan oftast  får vi välja vad vi ska äta. Kläderna köper vi inte efter behov, utan efter vad som är modernt och när vi tröttnar så slänger vi. Våra barn får leksaker i överflöd, de vet knappt vad de ska välja att leka med. Sen sitter vi och har dåligt samvete för att vi inte har tagit med dem på en solsemester. Men vem åkte på utlandsresa med sina barn då vi var små? Jag kan då inte dra mig till minne av det, utan då packade man husvagnen eller tog med sig tältet och gav sig ut på camping.

Vi borde se vad som egentligen är viktigt! Tacksamhet över att vi har varandra och att vi får vara friska. Hur vore det om vi förlorade det vi hade, hur skulle vi må då?  Om vi förlorade våra nära och kära, vårt hus och hem eller jobb.

 

Stressad frisör


Får väl säga som Jesus: "ingen blir profet i sin egen hemstad"!
Skulle klippa maken idag, men kände mig aningen stressad. Han skulle iväg på träning, så det var att skynda på, vilket resulterade i att klippningen blev lite konstig. Jag råkade klippa lite mycket på ena sidan. Han blev sur och frågade varför jag klippte så! Ja, naturligtvis gjorde jag det med flit, sa jag. Ja man vet ju inte fick man till svar. I  denna stund hade jag lust att lämna han där han satt och så fick han tänka igenom sina synder. Ha ha  ibland är det inte lätt att bita ihop.

Slutresultatet blev bra till slut, även att det såg riktigt mörkt ut från början.

En kristen gemenskap


Kan man komma som man är till kyrkan, eller måste man se ut eller bete sig på ett visst sätt för att passa in?
Finns det utrymme för alla människor eller är det svårt som ny att komma in i gemenskapen?
Formas kyrkan efter människorna som kommer eller formas människorna efter kyrkan?

Vet att jag själv funderat lite över dessa frågor, efterom jag inte är uppväxt i ett kristet hem eller gemenskap. Det är inte alldeles självklart att man känner att man blir en del av gemenskapen. Jag blev ganska besviken på kyrkan och dess sätt att ta hand om varandra. Jag hade målat upp en bild av att i kyrkan var allla "goda" och ville dra mot samma mål, men så besviken jag blev. Att som "nyfrälst" komma till en gemenskap med ett helt annat bagage än de andra blev en och annan krock.  Jag ville inte bara gå till kyrkan på söndag och ropa "halleluja" och dess emellan leva som vilken person som helst. -Nej jag ville leva ut mitt kristna liv och satsa på det. Jag började med alphakurs, sen blev det vuxendop och sen blev det ett år på bibelskola. Vilken tid!! Kan verkligen säga att det var jättebra, men sen hände något. Jag tror jag började fyllas av negativa tankar och började fokusera på alla andra och tog inte ansvar för mitt egna andliga liv. Detta tog över på någotvis och kyrkan började hamna längre och längre ner på min lista.

Psalm 23


Herren är min herde,
mig skall intet fattas.
Han låter mig vila på gröna ängar,
han för mig till vatten
där jag finner ro.
Han vederkvickar min själ,
han leder mig på rätta vägar
för sitt namns skull.
Om jag än vandrar
i dödsskuggans dal,
fruktar jag intet ont,
ty du är med mig.
Din käpp och stav, de tröstar mig".
(ps 23:1-4)


Morgonstund har guld i mun.Ännu en stressande morgon. Ibland undrar jag hur man ska få tiden att räcka till på morgonen. Det kvittar nästa när man går upp, så blir det stressigt. Själv ska man upp, barnen ska väckas, äta, klä på sig och sen ska det skjutsas till dagis och skolan. Det blir en oerhörd inre stress hos mig att känna att allt som oftast är vi ute i sista stund. Det blir en dålig start på dagen, jag blir irriterad och jag tjatar på barnen att de ska skynda sig. Vilket i sin tur leder till att de blir griniga och gnälliga.  Det blir en jobbig start för oss alla. Men hur  ska man göra för det ska bli annorlunda?

GärningarJag har varit frågande när det gäller två bibelord, som går emot varandra.
Om vi tittar först på (Efs 2:8-9) " Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för ingen ska berömma sig."
Och sen på (Jak 3-26) "Liksom kroppen utan ande är död, så är tron utan görningar död".

Har gärningarna någon betydelse eller inte? Är det så att vi måste vara noga med att se skillnad på gärnig och gärning. Vad är syftet med våra gärningar? Om vi går ut med att vi är så bra för allt vi gör, så är vi helt fel ute. Men om det handlar om att ge utan att räkna med att få, då är det rätt. Men då borde det vara lika viktigt att se vem det är man hjälper eller är det så att vi inte ska göra skillnad? Jag tänker då om man tex hjälper en människa ekonomiskt som har dåligt ställt. Men denne sätter inte värde på det, utan spenderar pengarna på allt möjligt onödigt. Ska jag då fortsätta att ge henne/honom pengar? Eller  om jag genom mitt arbete med missbrukare, ska ge upp! Ja de slutar inte ändå, varför ska jag jobba vidare med dem. Om de vill sluta, då får de komma till mig!
Och när det gäller våra barn, hur gör vi då? När vi vecka ut och veckan in har skjutsat dem på träningar och matcher, vilket i sin tur visat sig ge väldigt bra resultat. Tar vi då åt oss äran och skiner i strålkastarljusen, allt för att vi föräldrar ska bli uppmärksammade för det vi gjort.

Vidare i vår troHur berättar man om Jesus för människor, som lever ett liv med sunda värderingar och stabila relationer. De känner att de har allt och har inget behov av Gud. Vad skulle krävas för de skulle komma med till kyrkan? Hur ska vi göra för att få dit dem? Vad gör vi när det gäller evangelisation i våran församling? Ser vi på församlingen som vi eller ser vi på den som dem, något som gör stor skillnad. Vad gör jag för att dra mitt strå till stacken? Har jag hittat min plats eller finns det ett tomrum, som jag ska fylla?

Det var några av frågeställningarna som vi tog upp på hemgruppen idag. Det var även mycket diskussion om hur vi kommer vidare i vår tro. Vad är det som hindrar att vi inte ser några under och tecken, vad gör vi för fel?  I (joh15:7)  finns lovorden; "Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni ska få det". 
Lyssnar vi på vad Gud har för planer i våra liv, eller går vi våran egen väg.  Söker vi  Gud på ett rättfärdigt sätt, eller gör vi allt för komplicerat, "Jesus säger; om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket" (matt 18:2).

Lovsång

Att musik påverkar oss är vi nog alla medvetna om. Det finns musik som påverkar oss i positiv och negativ riktning. Jag hade lite svårt att inse det i början då jag blev frälst. Jag ville inte lägga min "profana" musik på hyllan, eftersom det fanns något i den som jag ville ha kvar.  Men faktum är att när jag väljer att lyssna på en lovsångsskiva, så mår jag alltid bra. Idag väljer jag oftare kristen musik, eftersom jag vet att det är en form av bön för mig. Jag är ingen bönemänniska i den bemärkelsen, har väl aldrig riktigt kommit in i det. Men att få lyssna och sjunga lovsång är mitt sätt att tillbe.


666

Läste igår i Johannes upenbarelse bok och började återigen fundera över
kap 13 vers 16-18, som handlar om vilddjuret från jorden.

" Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga,
fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen
eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja
utom dem som har märket, vilddjurets namn eller
dess tal. Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd
må räkna ut vildjurets tal, ty det är en människas tal,
och dess tal är sexhundrasextiosex."

Om man läser vidare i kap 14 vers 9

" Den som tillber vilddjuret och dess bild och tar dess
märke på sin panna eller sin hand, han ska själv
få dricka av Guds vredes vid, som oblandat hälls i Guds vredes bägare."

Den finns de som anser att Bibeln är en saga, men vem vågar chansa om detta uppdagar sig?


Läslust

Jag var på biblioteket idag. Tänkte jag skulle få tag i något läsvärt att fördriva tiden med och den första bok jag sprang på var Lotta Thells senaste. Jag blev glatt överaskad, eftersom jag sökt denna bok ett bra tag och den har varit utlånad varje gång. Boken är en självbiografi och handlar om Eva som är heroinmissbrukare och hennes liv tillsammans med Erik som är polis. Efter att har läst de tidigare böckerna blev jag riktigt berörd, så nu har jag ett stort hopp om denna bok.

Sen kom jag över en bok om bloggning och naturligtvis var jag tvungen att ta även denna. Men anledning till att jag gick var att jag var ute efter en bok om ridning, men det hittade jag inte, så istället blev det en om hästraser. Och sist men inte minst en bok om styrketräning. Jag känner att jag har lite svårt att komma vidare med min träning så jag tänkte att jag skulle få lite tips om nya övningar.

Det sistnämda brottas jag med många gånger, tränar jag för jag tycker det är kul eller blir det ett tvång för mig. Ibland kan jag ärligt säga att då är det med tunga steg jag går dit och jag känner då inte alls för det. Men känslan efteråt går ju inte beskriva. Man får mycket mer ork och man blir både gladare och piggare.  Men vissa stunder känner jag att jag skulle hålla på med någon annan träning, för det här med att gå på gym är ju inte alltid så kul. Men det bästa är att lokalen ligger ett stenkast härifrån och jag kan gå dit när det passar mig.

 

Flykten från livetVem har inte någon gång känt att man bara vill fly bort från alla problem. Lämna allt bakom sig och starta upp på nytt.
Det gamla "jaget" ska ingen känna till, utan nu föds en ny människa upp. Man kan vara precis så som man önskar att man var. Ingen känner till något annat på nya stället, eftersom man lämnar alla spår bakom sig. Men det man glömmer i all hast är; man  kan inte fly ifrån sig själv. Även att man håller upp en fasad för andra, så kommer de egna tankarna och "jaget " ifatt under de ensamma stunderna. Då finns inte den yttre fasaden som en skyddande kappa mot vinden, utan då kommer ensamheten och kylan in på bara skinnet.

"Älska inte världen, inte heller det som är i världen.
om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek
i honom" (1 joh2:15).

Störst är kärlekenAtt vara tacksam över det vi har är inte alltid lätt. Allt som oftast sitter vi och tittar på det vi inte har och förstår inte varför det är sådan orättvisa. Varför ska alltid jag drabbas av allt elände, är det inte nog snart. När man som människa gått igenom den ena krisen efter den andra, utan att ens ha en chans att få andas ut. Då kan man fråga sig varför?

Ska det aldrig ta slut? Jag försöker se det som att jag ska lära mig något och kunna bli en bättre och ödmjukare människa. Men det är inte lätt att förlåta människor som gjort än illa, men om man tänker på att Gud har förlåtit mina synder, varför ska inte jag då kunna förlåta dem som sårat mig! Det var som pastorn sa på dagens predikan; Be för era ovänner, så ska du se att det händer en förlossning hos dig. Få kärlek till andra människor och har du ingen kärlek till dem, så be om att få det..........
"Det är lätt att se flisan i andras ögon, men destå svårare att se bjälken i sitt egna".

Guds kärlek är störst


Funderar vidare....Att det löste sig så bra med huset och tidigare inflyttning än vad vi hoppats på, så är det ju klart att det kommer ett bakslag med. En del av släkten börjar bli frågande när det gäller vart vi ska flytta och har svårt att se att man ens har tankar på det. Bor man i en trygg förort och har barn, så är det klart att man bor kvar, så är det ju bara. Det handlar om mycket övervägande och flera saker som ska stämma för att det ska bli av. Först och främst så måste man hitta ett område, som man kan tänkas trivas på. En  bra skola för barnen och sen är det ju bra om vi innan dess har kommit någon vart i det eventuella företaget. För att hitta ett nytt jobb i dessa tider är ju lika med noll.

Jag kan inte heller se mig själv om tio år på min nuvarande arbetsplats. Jag känner själv att bitterheten kommer över mig och jag har inte den hjälpande hand som jag borde ha. Och faktum är att det blir bara värre och värre människor att ta hand om, eftersom de bara blir sjukare och sjukare. Ideer man har får man ingen respons för, utan allt ska gå vidare i samma lunk. Fast det inte längre är samma klientel som det var tidigare. Jag menar att man får skaffa sig kunskap utifrån dem man jobbar med och hänga med i utvecklingen. Det är klart att det har varit tungt för alla det sista men alla har inte förmågan att erkänna det. Man är väl orolig över sitt jobb, man vill inte säga förmycket för man är rädd att förlora det.

Men allt detta skapar en frustation hos mig. Jag vill så mycket, men blir bara bromsad, bromsad och bromsad. Det kanske skulle vara rätt melodi att ta sitt pick och pack och lämna denna del av Sverige och förflytta sig. Tänka vidare på företagsideen och få drömmarna förverkligade i stället för att sitta på läktaren och klaga på allt som är fel.- Nej det handlar om att knyta skona och ge sig in i matchen........

Arg på jobbet.

Blev en aning upprörd på jobet igår, då det kom påhopp från en kollega. Personen tyckte att jag inte utförde mina arbetsuppgifter tillfredställande. X var väldigt noga med att säga att alla kände likadant, så det var något de hade pratat om under ett flertal tillfällen. Jag kände först att jag blev rosenrasande och hade god lust att skälla ut alla efter noter. När jag sedan konfronterade personen i fråga, så ursäktade han sig med att han var orolig över mitt tidigare mående. Om jag nu inte mådde så bra psykiskt, så ville de inget säga till mig!! Något som fick mig att nästan flyga i taket. De hade mage att gå bakom min rygg och prata "skit", men de vågade inte konfrontera mig eftersom de var oroliga över mig. Tankarna flög i huvudet är man orolig över någon, så är det väl det sista man gör att prata illa om den bakom dess rygg, eller????


Jag vet inte var jag fick mitt lugn ifrån, men jag fann mig och sa att jag kommer ta upp det med chefen. Sen vill jag att han är med och leder våra samtal.....

I detta läge var det inte lätt att försöka agera som en kristen människa. Blir du slagen, så är det bara att vända andra kinden til.........


Mäklaren

Mäklaren ringde i kväll och medelade att det kommit ett bud på huset och de kommer och skriver på i morgon. Vilken lättnad! Det har varit en stor klump i magen, tänk om ingen vill köpa och vi inte blir av med det, hur blir det då? Det är med viss sorg i hjärtat jag lämnar huset, men samtidigt känns det behövligt med en nystart. Att hitta något nytt och framförallt billigare alternativ är på sin plats efter de fattiga dagarna. Det har varit väldigt tufft ekonomiskt det sista och jag hopas att det blir lite mindre utgifter framöver. Det känns som jag vill lägga pengarna på mer saker än ett boende. Visseligen är huset trivsamt, men vad gör det om man inte har råd att renovera det man vill. För med tiden blir det slitet och då är det ett tvång att laga och är då budgeten på noll, då är det inte kul.

Vart det blir av sedan är inte riktigt klart ännu, men i dagens läge vågar man inte köpa något förrän det gamla blivit sålt. Nu blir det att hyra ett tag och sen får vi se vart det bär vägen.................

Kamp........Återigen börjar min andliga kamp. Jag skulle gått på körövning idag, men sen kom jag med någon fånig bortförklaring så det blev inget av. Egentligen handlade det väl om människofruktan, eftersom jag var lite sent ute så kändes det jobbigt att komma inrusande i sista stund. Ja och tänk om de tycker jag är så dålig, så de skulle be mig gå hem. De kanske bara hade bett mig komma för de tyckte synd om mig. För de visste att jag inte skulle komma ändå....

Ja det är väl inte så att min mamma kallat mig för sångfågel precis, så jag är inte född med begåvningen. Men som min körledare säger alla kan lära sig att sjunga......

Andliga gåvorI korinterbrevet 12:4-ff står det om de olika andliga gåvorna, som tilldelas människorna.
Gåvorna delas efter Andens vilja;


Ord av vishet
Ord av kunskap

Tro

Gåvor att bota sjuka

Gåvan att profetera

Gåvan att skilja mellan andar

Gåvan att tala olika slags tungomål

Men vad vad är det som gör att man får en viss gåva? Får alla en gåva?

Det står i kor 12:31 att vi ska stäva efter de nådegåvor som är störst.
Vilken gåva är då störst? Jo i kor 14:1 står det skrivet att profetians gåva är större än tungomåltalets.
Detta för profetians uppgift är att bygga upp människorna och församlingen, medan tungomålet är uppbyggande för sig själv. Ett språk mellan sig och Gud.

Den som talar tungomål ska be om att kunna uttyda det. "Ty om jag talar tungomål när jag ber, så ber min ande, men mitt förstånd bär ingen frukt." (kor 14:14)


Vita tulpaner


Andensfrukter


Kärlek, glädje, frid, tålamod,
vänlighet, godhet, trohet,
mildhet, självbehärskning
.


Sanningens ordLäste idag i en visdomsbok, där stod b l a; Den största lögnen är den sanning man inte uttalar.
Det fick mig att fundera lite. Det är klart att man ska tala sanning, det vet vi alla. MEN är det viktigt att i alla lägen uttala allt. Är min åsikt i alla lägen viktig eller finns det tillfällen, då jag pratar på för att till varje pris bli hörd. Det blev väldigt tydligt idag på jobbet, då vi hade möte. Alla satt och pratade i munnen på varandra och alla ville ha sin röst hörd, vare sig det hörde till ämnet eller inte. Och när jag gick hem för dagen, så har jag ingen aning om vad vi egentligen  kom fram till. Det var många åsikter, men egentligen inga åtgärder hur vi skulle gå vidare.

Man kan se sanning på olika sätt. När det handlar om personangrepp, så funderar jag på om det är rätt att uttrycka allt. Att genom sin egen frustation försöka föra över olika saker på andra individer för attt växa själv. Det är väl annars ett väldigt tydligt exempel, då man inte ska säga allt. Utan tänka vad är det egentligen jag vill uppnå och vad är syftet? Har personen i fråga bett om min åsikt eller inte?


"Jesus säger, jag är vägen, sanningen och livet." (Joh 14:6)
Om vi tror att Jesus är sanningen, vilken människa kan då säga sanningensord. Är det de som lever nära Jesus och hur gör vi då för att bli mer lik honom?
I matt 16:24-25 säger Jesus till sina lärjungar: "Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Ty den som vill rädda sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall finna det."


Hemgrupp

Idag är det dax för hemgrupp. Hemgrupp är en slags kristen gemenskap, då man träffas hemma hos varandra och delar livets sorger och glädjeämnen. I denna grupp kan man ta upp vad som helst, eftersom man har tystnadsplikt. Men även om jag vet att vi har det, så känns det lite som man inte kan prata om allt. Det känns som de ligger på en helt annan andlig nivå än jag. Om man nu kan göra det? Många gånger känns det jätte jobbigt innan, man ska dit. Det är som en slags andlig kamp. Men när man väl är där, så brukar det kännas jätte bra.

Efter söndagensmöte, så kände jag verkligen att nu ska jag börja engagera mig mer i kyrkan och verkligen gå på möten och hemgruppen. Det har varit lite si och så med det den senaste tiden. Det känns som jag har haft tusen svepsjäl till att inte gå. ................. 


Rosor"Rosor regnar aldrig från himmelen.
Vill du ha fler rosor måste du plantera fler
rosenbuskar"
George Eliot


Ur barnamun

Jag sitter och lyssnar på nyheterna och hör om alla katastrofer i världen. Personligen känner jag att jag orkar inte alltid ta till mig allt. Miljöförstöring, arbetslöshet, ekonomiskakriser etc etc.
Detta varvas med problem som shopping, glitter och glamour. Men när jag läser om det känner jag flykten från verkligheten. För vad har det egentligen för betydelse vilka skor jag har till klänningen jag nyss köpt. Det viktiga är inte vilka vi är, utan hur vi ser ut och vad som visas upp till det yttre.

Jag ser personer som nyss byggt hus, men nu efter kriser på arbetsmaknaden blivit uppsagda. De sitter nu med skulder på miljonbelopp och det går inte sälja. Om de nu mot all förmodan får husen sålda, så finns det inga billiga bostäder att få tag på. Man hamnar i en nedåtgående spiral, där allt kretsar kring pengar, pengar och åter pengar. Vilket inte är konstigt, med tanke på hur vi lever. Vi är vana vid att kunna shoppa och många gånger försvarar man sig med att man måste hänga med i utvecklingen. Ja, särskilt med tanke på barnen, så måste vi ha det senaste innom tekniken för att de ska hänga med. Kläder köper vi det senaste modet och märkeskläder för de inte ska bli retade i skolan. MEN vad är det egentligen vi håller på med?

Hörde något tänkvärt från min 5åriga son en dag; "mamma jag skulle inte vilja vinna mycket pengar. För tänk då finns det inte så mycket till andra och då dör de och jag blir själv. Hur tänker du då frågade jag? Ja då har ju inte de råd att köpa mat och får man ingen mat då dör man"........................................................
Lita på Gud!

När jag tänker på Gud ibland, så tänker jag på vad han inte gör i mitt liv. Han lyssnar inte på mig och han ser inte vad jag behöver hjälp med.
Jag vill känna Gud, men för att jag ska tro på han fullt ut, så måste han göra vissa saker. Det är som jag kommer med krav om att testa honom. Men om jag vänder på det, vad gör jag för honom? Vad gör jag för att han ska vilja göra saker för mig. "Man ska älska Gud av hela sitt hjärta står det"........Men gör jag det? Gör jag allt det för honom, som jag vill att han ska göra för mig.?

Jag försöker tänka mig in i kärleksrelationer, hur gör jag där? Ställer jag krav på att min partner ska älska mig först, sen kan jag börja göra det. Eller är det så att jag bara älskar han för den han är?
Och hur är det med barnen, måste de uppföra sig exemplariskt innan jag kan älska dem?
-Nej så är det givetvis inte! Man älskar sina barn oavsett och slutar inte älska dem barn bara för de gör fel.
Men man vill att de ska göra rätt!

Likadant är det med Gud. Han älskar oss, men han älskar inte synden. Det kan vara svårt att leva ett liv precis som Gud vill här i Sverige, tänker många. Det är skillnad i andra länder, där man verkligen behöver Gud. För här har vi det ganska bra ändå! Och vad är synd egentligen är det att ha en elak tanke om någon eller att se på någon annan man/ kvinna med beundran? Ja det kanske är så att denna tanke är början till ett frö...........

 Och hur är det med alla andra. De gör si eller så och då gör det ju inget att jag gör........
Men vad är det vi ska sträva efter? Det är inte att jämnföra sig med andra och förlika oss med fel och brister som andra gör. Vi blir inte rättfärdiga genom att skydda oss från andras synd.
-Nej det vi ska göra är att eftersträva Gud och hur vill han att vi ska leva? Vi ska förtrösta på att Gud hjälper oss, men först måste vi börja lita på han. För det är likadant med vänskapsrelationer. Vi kan inte vara vän med någon som vi inte litar på, de är inte våra vänner. Vi kan inte heller kalla oss för kristna om vi inte litar på Gud.......................


LIVET

Livet handlar många gånger om beslut,man måste ta beslut hela tiden. Vad ska man jobba med, var ska man bo, vem ska man leva med osv. För en del människor kanske det känns enkelt, men för alla gör det inte det. Alla människor har inte samma förutsättningar för att lyckas och komma dit man vill, men jag tror att alla kan lyckas om man bara fattar ett beslut att förändra sig. Ett beslut där jag ska försöka göra det som är rätt. Men vad är rätt då? Det som är rätt för mig kanske inte är rätt för dig? Det jag har i mitt bagage har påverkat mig till den jag är idag. Det har gjort mig till den människa jag är. Du kan aldrig sätta dig in helt och fullt i min situation och jag kan inte sätta mig in i din. Jag kan inte ta dina beslut, utan i sista änden är det ändå du som väljer. Du är fri att ta dina egna beslut och val. Ingen kan du ge skulden för det du gjort, utan du får själv bära ansvaret för ditt liv!


"Ni är kallade till frihet bröder.
Använd bara inte friheten så
att den onda naturen får något
tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek."
Gal 5:13

 

Blickar jag bakåt i livet, så kan i jag se var jag svängde av och gjorde fel val. Men att sitta och tänka på det som jag gjort, som är fel hjälper inte mig idag. Det som är gjort är gjort och det går inte göra något åt det! Det man kan göra är att försöka ta lärdom och sen släppa det och gå vidare. Det går inte älta i gammalt groll, ingen blir lyckligare av det. Jag vill leva ett lyckligt liv och vara tacksam för det jag har och inte klaga över det som fattas.


Frälst.Men tänk om det de säger verkligen är sant? Kan jag då vara stolt över det liv jag lever? Tankarna började komma efter  jag hade lärt känna några som var frälsta. Frälst, vilket starkt ord! De  var inte som andra, de tvinga sig inte på folk med sin tro, utan det var jag som frågade. De erbjöd mig även att följa med på ett möte, men där gick gränsen. -Nej det hade jag ingen lust med. Det skulle ju kännas pinsamt! Tänk om jag träffade någon som jag kände, vad skulle de då tro om mig.

Där någonstanns började ett frö gro hos mig. Jag sa inget till någon, men jag saknade det där som de hade. Hoppet och meningen med allt. Det var inte bara en slump att vi levde, utan det fanns en mening med allt på jorden. Även om det ibland var svårt att förstå.

Sökandet.En av frågorna som jag ställde mig som sökande var; vad är skillnade på de olika kyrkorna?
Det finns en massa olika samfund och vad beror det på? Vad är skillnaden på svenska kyrkan, mission och pingstkyrkan?  Måste man vara med i en kyrka? Räcker det inte med att man bara tror, för det är väl det som är viktigast!
När jag tänkte på pingstkyrkan, så tänkte jag på några hysteriska människor med knut i nacken, som talade i tungor. Ja, de var helt klart de värsta, det hade man ju hört. Missionarna visste man inte så mycket om och svenska kyrkan var ju allmänt tråkig.

Jag har nog alltid varit en sökare på något sätt och trott på att något fanns det. Men om detta något var en Gud eller något annat det kunde jag inte svara på. Det var enketl att säga att tro på något det gör jag, men att säga att jag trodde på Gud det kändes lite jobbigt. För på något sätt var ordet Gud väldigt laddat. Det var inte bara att slänga ur sig att jag är kristen och tror på Gud, utan att få någon form av reaktion.

Mitt första BibelordSefanja 3:17
"Herren, din Gud, bor i dig,
en hjälte som frälsar."

 Bibelordet jag fick av en vän, när jag precis blivit frälst.I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.Ja, så stror det först i Bibeln. Men vad är det som säger att det är sant. De som tror är så övertygade på sin sak. Det finns inga tvivel på det, eller? Vad har de fått för bevis på att det de tror på är sant. För bevis måste man ju ha, man kan ju inte tro på något som man inte har sätt eller upplevt. -Nej när jag upplevt något speciellt eller sett något under, ja då ska jag börja tro. Det känns ju lite fånigt att tro på någon som levt för över 2000 år sedan.

Föreställningen var att alla kristna är lite konstiga. De packar på andra massa saker och näst intill tvingar folk till deras gemenskap. När man väl är fast, ja då kommer kraven på pengar och dörrknackning.

RSS 2.0