JulpyntTyckte att julpyntet från 


Fröken Fräken


Var lite gulligt!
Det är roligt att ha det som inte alla andra har.

Facebook

Har precis fått nys om att Facebook är nya platsen för konflikter. Man mobbar, talar illa och talar ut helt öppet. Man lägger ut både passande och opassande bilder på sig själv och sina vänner. Men det som förvånar mig mest är att många oavsett ålder hakar på trenden att ha sitt sociala liv på FB. Man checkar in på morgonen och talar om vad som ska ske under dagen. Man fotar lite och håller omvärlden uppdaterad om vad som faktiskt sker. Problem uppstår om någon råkat blocka någon annan. Vad är nu detta och man letar förbrilt bland sina vänner om det är någon mer som drabbats av detta svek. Om inte är det krig bokstavligt talat. Hon eller han ska få bekänna färg och samtidigt raderar man några gemensamma vänner. För att visa att här går gränsen.

CV på arbetsförmedlingen

För några dagar sedan anmälda jag mig som arbetsökande på arbetsförmedlingen. Jag tänkte att man kanske skulle gå en ny väg. Att låta arbetsgivarna hitta mig i stället. Jag bestämde mig även för at göra om mitt personligabrev och bli lite mer utförligt, samt ändra utförandet. Jag hade väl inte så stora förhoppningar, men tänkte att det var väl ändå värt ett försök.

Idag då jag var på träning ringde en person och undrade om jag stod till arbetsmarknadens förfogande.
-Ja eller nej, ja vad skulle jag egentligen säga!
Jag söker jobb, men har en fast tjänst idag. Det låter lite konstigt kanske.
Men jag förklarade läget att jag är intresserad av att byta jobb. Men kan inte sluta på en gång
och börja ett nytt på grund av uppsägningstid.

Men även om jag nu inte kunde ta detta jobb, så blir jag glad att de hittat mig.


Fackets ras

Har en fundering kring varför man idag är med i facket och hur man lyckas få unga människor att gå med. Vad har egentligen facket för funktion idag. Jag har en känsla av att de är påväg bort och att många har tappat förtroendet. Facket är inte idag var det var igår!
Om de ska få folk att stanna så behöver de nog presentera vad de faktiskt gör för sina medlemmar. Det räcker inte att säga att allt är på gång men att det tar tid. Ingen betalar 500 kr i månaden för det. När man också ser att de fackligt anställda tjänar en rejäl slant så känns det inte bättre. Ta nu och samla ihop er och gör något vettigt annars kan ni breda plats för en kämpe. Ingen är intresserad av ert babbel utan vi vill se förändring.

Bråk i skolan

jag funderar över hur det är möjligt at man kan låta det gå, så långt att både elever och lärare blir misshandlade på Navestadskolan. Hur är det möjligt? Ja egentligen är det väl inte så konstigt, då vi återigen får erfara detta samhälle där lärarna ska fostra våra barn. För blir de inte fostrade hemma hur blir det då ute i samhället. Det kan väl inte vara så att dessa barn har fått rätt grund att stå på?
Antingen handlar det väl om frånvarande föräldrar eller fel umgänge. Om det nu inte är någon annan okomma på dessa ungar. Ja jag säger ungar för att de tar upp tid och resurser för alla andra barn som faktiskt vill. Det ska sparas och alla ska intergreras i samhället för man tror på denna fantastiska lösning. Men faktum är att alla klarar inte av det. Frågan är vilka som är förlorarna i detta? Ja våra barn, alla barn.
När tänkte man på de barnen som faktiskt vill och kämpar. Hur mycket tid och stötning får de idag? När mycket av tiden handlar om att uppfostra de barn som inte vill. Nej se till att återföra de gamla resursklasserna och satsa på alla barn. Det kommer bli en besparing i längden. Men så ser vi inte på saker idag för den förebyggande vården är inte mätbar.


One piece

Jag var som sagt på Lager 157 igår och döm av min förvåning, så kommer jag hem med en One piece till sonen. Jag trodde aldrig at jag skulle lockas av detta mode, så en sak är säker man ska aldrig säga aldrig. För påverkad det blir man. Från början tyckte jag det var för löjligt med dessa sparkdressar , men nu tycker jag de är ganska häftiga. En julklapp fixad med andra ord.
Gratis hemsida


Lager 157
Idag öppnar Lager157 här i vår stad. En butik som jag har saknat. Det ska bli intressant och se hur den ser ut här. Är den lika bra som den i Gällstad tro? För det är en butik som jag har saknat här. Det finns nästan alltid något som man kan tänka sig att köpa. Både till vardags och till fest och det bästa är att det finns för alla plånböcker.
Men nu tänker jag se om det finns något som man kan ge till sig själv eller barnen i julklapp.
Mannen brukar inte uppskatta köp då han inte är med

Banta rätt

Fetma är ett samhällsproblem som hänger samman med mat och lite motion. Man fastnar i olika dieter med det ena eller andra lockande resultat. För vem vill inte vara smal och snygg? Att ta bort de extra kulorna kan få vem dom helst att betala en extra slant bara det blir resultat. Det pratas om olika pulver dieter, ta bort kolhydrater, ät fett och frossa en gång i veckan.
Vem nämner det normala, ät inte mer än du förbrukar och ät var tredje timme i små mängder. Annars ställer kroppen in sig på svält och samlar på sig extra kilon. Det är en för att skydda sig om det ev blir svåra tider så finns en fettdepå att ta av.
Jag har kanske tur som lever utan de där kilona, men samtidigt tror jag att jag tänker till. Ät det du förbränner . Tränar du så äter du mer. Enkelt eller hur.


Glädjen är borta..

Min gamla chef kom idag och frågade vad som hänt. Jag ser inte längre någon glädje bland er. Vad är det som händer? Det hans livsverk vi besitter och båten börjar sjunka. Fallen var inte högt då han gick men det föll tungt. Jag tror vi har lärt oss en läxa att man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Han gick och vi såg det, men ingen sa något. Vi väntade oss att under skulle ske med ny kraft men i stället gav vi upp. Vi ville inte mer
.han gick och vi sa inte ens tack för de åren stödet fanns. Han trodde på oss, men nu finns bara bitterheten och avundsjukan kvar. Jag ville skrika stanna men orden stannade på vägen. Men ut kom, det var bättre förr. Ordet jag fick gå, för det finns inget för dig kvar. Du kommer fastna i bitterheten. Ta hand om dig nu!

Feministernas underbara värld

Jag känner att jag vill tacka feministerna för vårt jämlika samhälle där allt ska delas lika. Fruar ska jobba som män 100% och sen ska de hem och ta hand om hushållet. Eller det ska delas lika med mannen och allt som oftast behöver hon först lära upp honom hur allt fungerar. För han föddes till en värld där han skulle jobba medan hon stod vid spisen. Barnen ska vara på förskolan så de kommer in i samhällets normer. De kanske missar något i sin pedagogiska utbildning om de är hemma med föräldrarna. Glöm nu bara inte att du måste trappa ner på amningen i tid så mannen kan ta över pappa rollen efter sex månader. Trots att barnmorskan propsar på amning. Men skvallertidningen kobbar för att bli den snygga mamman som äntligen kommer i sin livsform. Det är inte längre ok att ha några mamma kilon. Nej lös gymkort direkt och helst en egen PT till hjälp. Du måste sedan snabbt stegra i karriär och se till att välja privat skola till barnet. För kön är lång och du vill inte missa att ditt barn får bästa utbildningen från start. I skolan handlar det sedan om att hinna boka utlandsresor på höstlovet, sommaren och jullovet. Ja en gång måste vi åka i allafall. Om man nu inte tog delar av sin földraledighet och bodde i  Thailand. För det gör nästan alla.
Jag får inte glömma att förverkliga mig själv, dricka rose, gå på spa och massage. Kläderna beställer jag från den ekologiska affären, utan att egentligen veta mer om var bommullen produceras.

Karlar som kvinnor

Ett visst obehag växer fram när jag hör och ser vuxnas beteende mot varandra. Jag trodde att kvinnor var elaka mot varandra och pratade illa bakom ryggen. Men har genom åren insett att det även finns karlar som gör precis lika dant. Genom att fälla elaka kommentarer gällande utseende, sexuellläggning och allmänt baktaleri. Sen går de och försöker samla in pluspoäng hos varandra.

Hitta ett mål

Hur är en riktig vän och hur vill du att andra ska uppfatta dig? Vad gör dig lycklig eller ledsen? Vad vill du med ditt liv och hur ska du nå målet?
Ett mål kan vara långt borta och ouppnårligt om du inte först sätter upp delmål. Vad krävs för att du ska komma dit du vill. Vad är det som gör målet viktigt för dig? För vems skull gör du det? Vem är din lärare?
Det är lättare att se vad man inte vill men desto svårare att hitta vad man vill. Vad är bra och dåligt med det du gör idag och vad är bra. Varför har du inte förändrat dig redan, vad hindrar dig?

Om gud

Herren är min starkhet och min Sköld.
Tänk om jag ärligt kunde känna så. Vad enkelt livet hade varit då. Men samtidigt svårt att förstå alla orättvisor. Om Gud finns varför ser då världen ut som den gör. Var det för att vi fick den fria viljan att välja. Antingen tar man emot tron eller förkastar man den. Det är bara jag som kan bestämma mig. Det är lätt att be i kamper och smärtor, då det mänskliga hoppet är ute. När vi slutat tro och hoppas på förändring kallar vi p Gud. Vi vill ha svar på våra böner.
Om Gud finns borde han se vad jag behöver och vad som är rätt för mig. Att lägga livet i hans händer och öppna upp för en ny värld. Men jag vill komma som jag är och vill att du tar emot mig med din öppna famn. För om Gud är med mig vem kan då vara emot mig? För han är stor så mycket större än du tror.

Den orättvisa cancern

Fick meddelande om att en släkting blivit sämre i cancer som inte kan botas. Känns så jobbigt med tanke på hur jag går och klagar och gnäller för allt möjligt. Men har det ganska bra trots allt! Livet är inte rättvist och jag kan inte förstå meningen med att rycka bort människor alldeles för tidigt. Tänker en extra tanke på mannen och barnen. Att få detta besked känns så otroligt även att jag visste att det kunde hända.

Jag längtar till snön


Tänk vad musigt ändå med vintern. Att få vakna till snö och få se ljuset igen. I år kommer jag åka mer skidor, pulka och bara vara ute med barnen och göra änglar. Jag drömmer även om några dagar i fjällen med skidåkning, korvgrillning och oboy i backen. Ibland tänker jag att sommaren är bäst, men jag skulle ändå inte vilja vara utan vintern. För den är trots allt mysigast.Sig själv närmast

Tog upp frågan gällande lönerna med facket. Men även om de säger att de ska ta upp det så kommer ingen förändring ske då arbetsgivaren fördelar lönerna. Han tycker då att om vi höjer lönen för nyanställda så höjer vi statusen. Ja visserligen gör man det men vad sänder man i praktiken ut för signaler. Ska jag gå och lära upp folk som tjänar mer en jag? Varför ska jag ta på mig det uppdraget? Självklart för att det ska komma folk, men om jag inte gör det får jag sparken då? Står det i min arbetsbeskrivning att jag ska lära ut personer som är mer kunniga än jag. För det måste de vara med tanke på att vi har individuell lönesättning.
Detta systemet får ingen av oss gamla i gemet att göra det extra, utan det kommer bli precis dom ni chefer bemöter oss. Vi har ett val att sluta får man höra med, men vad är det för konstigt resonemang. Tänk om det var tio som slutade då kunde ni stå där och se skeppet skjunka. Ja vad säger man vissa saker var bättre förr. Men det finns fler som fått smaka på den bittra medicinen av dem som inte skötte sina kort rätt. Summan av kardemumman har du förmågan att fjäska kommer du långt men vi andra kommer hur lång som helst ner.
Förr hade faket något att säga, men idag hämtar de in pengar. För i sista striden är vi själva och står oss varmast om hjärtat.

Staten och kapitalet

Jag blir en aning avundsjuk då jag läser om dem som tycker om att mysa hemma. Vem gör inte det? Det gör jag med men det går inte livnära sig på att mysa utan man behöver jobba och få lön. Idag var det extra jobbigt att åka iväg från familjen. Jag känner att det är inte rättvist vare sig mot mig eller mina barn. Att jag ska behöva spendera flera dagar hemifrån. Även att jag en gång gjorde valet att söka jobbet så gjorde jag det med att tänka ett tag. Jag tänkte aldrig att det skulle bli flera år.
Idag kände jag att ångesten växte och ilskan kokade. Jag blir så arg över den dåliga personalpolitiken. Att man inte är tacksam över oss som har stannat och visar lite tacksamhet. I stället sparkar de på oss medan vi ligger ner. Ge oss mer arbetsuppgifter och låt lönen vara den samma. He däremot nyanställda högre lön trots samma utbildning. Jag trodde den privata sektorn var dåligt men ger inte ett skvatt för statligtjänst heller.
Hade jag vetat det jag vet idag så hade jag aldrig valt detta yrke. Att arbeta men människor är det mest otacksamma när man tittar på lönelappen.

Färga kläder med post it

De lediga dagarna rullar på alldeles för fort. Stressade på lite extra nu i kväll med att slänga på en maskin tvätt. Kollade in i maskinen mot slutet och tyckte vattnet såg lite färgat ut. Ja allt gick väl lite fort då jag slängde in alla grejer så jag glömde kolla fickorna. Lyckan var fullbordad då jag insåg att jag tvättat tillsammans med rosa postit lappar. Barnens vita tryck på träningströjorna är nu i rosa nyans. snyggt! Nja kanske inte tvättar nu om allt i desperation.

Prostituerade arbetare

Jag satt och kollade över arbetsmarknaden idag. Jag har ju jobb men känner ändå att det är dax att förnya sig lite och barnen vill ha mig hemma. Men var finns de "vanliga" jobben idag? Finns det för vanliga arbetare över huvudtaget. Det känns inte som det finns plats för sådana som jag. Det tråkigaste är ändå att man inte får chansen. Vad kan de begära egentligen för vanliga jobb inom socialt arbete. När man både har utbildning och erfarenhet ändå kommer man inte till intervju. Det känns lite som man börjar tröttna på allvar och funderar på att sadla om totalt och starta eget. Har ingen lust att arbeta oregelbundna tider för någon annan med skit lön. Det känns som man är bitter men sanningens den att bag har nog gjort mitt för samhällets räkning och man får inte mycket till tack längre. Upplevelsen är att alla chefer bara ut ut utnyttjar oss golvpersonal medan de själva hovar in pengar.
Hur eller hur så stor vi nog oss själva närmast när det väl gäller. Jag tycker synd om alla som hamnar utanför systemet idag för det är inte lätt att komma till baka. Klyftorna i samhället blir bara större och större. De som redat har får mer och var och en ser om sitt hus i första hand.
Frågan är om det går vända båten? Och hur ska vi i så fall göra?  Företagaren får bidrag för att anställa långtidsarbetslösa, så de jobbar nästan gratis. Vilket företag vill då betala ut full lön? Bra säger många att de som gått hemma länge får komma ut. Problem uppstår bara som jag ser det få man sparkar ut personen då de inte längre får betalt. Sen tar de bara en ny i raden. Snacka om att prostituera sig.

Kaffebryggaren sönder

Det blev att åka iväg till mediamarkt och byta in den gamla kaffebryggaren.Vattnet blev så varmt så det ångade bort innan kaffet droppade ner, vilket resulterade i att kaffet blev så starkt så näsan kroknade. Denna gången var sonen med så han fick välja färg och det blev en i silver.Barnen i fokus

Det är inte lätt att få med alla föräldrar på tåget har jag märkt många gånger. De har inte tid eftersom de är så upptagna på annat håll. Det är visserligen bra att barnen har intressen och idrottar och fantastiskt att det finns de som vill hålla på och engagera sig. Man retar sig på all försäljning och tycker det är ett påhäng. Men för vem gör vi det? För barnen naturligtvis. Sen är faktum att alla kan inte öppna plånboken och betala för allt. Ska då vissa barn sälja disktrasor och plastpåsar och toalettpapper medan andra bara betalar.
Vem säger att bara för man har högre lön så har man mindre tid? Min tid är lika värdefull som någon annans men jag väljer barnen i fokus.

Vem vill fira Jul ensam?

 

Jag blev riktigt inponerad på nedanstående inbjudan. Hur många tänker på de ensamma på Julen? Troligen inte så många, utan man är fullt upptagen med att handla sina julklappar och matinköp. Det största problemet är vad man ska ge alla i present. Särskilt de som verkligen har allt. Vad köper man till en sådan person..


Vill du fira jul med oss? 

Har släktingarna och vännerna firande på annat håll, har du svårt att resa, vill du ha sällskap, vill du fira en annorlunda jul… ja, hur du än har det i jul blir vi jätteglada om du vill komma till Gränna Pingst och fira julafton med oss. Med familjen Stenmark som värdar ställer vi till med julfirande under enkla former och ser fram emot ditt sällskap. 

Lite hålltider för dagen:
Vi börjar med enkel frukost kl 09.00, sedan bakar vi julgodis, pepparkakor, provsmakar, spelar spel, läser, sjunger julsånger, umgås, ser på film m.m.

Vi äter jultallrik kl 13.00. Kl 15:00 slappar vi framför Kalle Anka för att sedan fika, dansa kring granen, sjunga julsånger, spela spel, läsa, umgås m.m.

Vi läser julevangeliet tillsammans kl. 18.00 sedan äter vi kvällsmacka och har fortsatt gemenskap.
För de som vill har Svenska kyrkan en midnattsmässa kl 23

Vi får tillsammans göra denna dag! Det kommer att finnas saker för både barn och vuxna att umgås omkring! Kom hela dagen eller delar av dagen, vad som passar dig! Allt under dagen är kostnadsfritt. Du behöver inte ha med dig någonting! KOM SOM DU ÄR! Pingstkyrkan ligger på Brahegatan 75, men du går in på baksidan (Sjögatan). 

ANMÄLAN
Vi vill gärna ha in anmälningar för att lättare kunna beräkna mat (men du får absolut komma utan anmälan också!!)

Ange i din anmälan:
- Namn och hur många som kommer
- När ni kommer – hela dagen / frukost / lunch / eftermiddagsfika / kvällsfika

Skicka din anmälan till info@grannapingst.se 


Krista hamnar i het luften

Vad all förmaning syftar till är kärlek av ett rent hjärta, av ett gott samvete och av en uppriktig tro. (Tim 1:5 ).
Allt förmår jag i honom som ger mig kraft ( fil 4:13).
Jag tänker ibland vad gjorde det om man testade det som sades. Vad skulle kunna hända om det inte var sant? Fråganr om man inte hade ångrat sig mer om ordet var sant och att man valde bort det. Vad är steget att ta när det gäller tro och varför är det så svårt att ta. Varför skapar det en sådan het debatt för speciellt icke troende. Varför ska man engagera sig så mycket om man själv inte tror. Man borde bara kunna låta det passera som allt annat. Men det går inte!
Vem har någonsin blivit ifrågasatt för sina åsikter på liknnde sätt i något annat ämne? Är det någon som kan nämna något? Själv kan jag bara ifrågasätta Alexander B som satt i tv 4 program i går morse och hade en väldigt drogliberal syn.

Flykten från allt

Satt och pratade med en arbetskamrat om att byta jobb men hur otroliga krav som de har på dem de ska anställa. Fattar då inte vad de egentligen är ute efter om man både har utbildning och erfarenhet så blir man inte ens kallad på intervju. Man blir bara retad på att de lägger ut sina annonser och att man blir lurad till att fylla i deras formulär. Sen får man knappt ett svar och får man det så tackar de för visat intresse. Men tjänsten blev tillsatt av annan sökande. Nästa gång ska jag fråga av vem och vilket utbildning och erfarenhet denne har och vad var det som gjorde att inte jag fick komma. Nej allvarligt talat är jag riktigt trött på alla arbetsgivare vare sig det är privat, kommunalt eller i statlig tjänst. De är lika dana alla. Det finns inga som kämpar för oss arbetare längre vi är en utdöende ras.
Livet är till för dem som föddes med silver sked i munnen. Då man lever ett liv som handlar om glamour och glans. Jag heter Jennie och älskar att shoppa. Jag går på stan och fikar men innan dess provar jag minst tio plagg och fotar mig i olika vinklar bara så alla vet vad just jag har på mig idag. Sen har jag ytterligare ett stort intresse nämligen fester och dricka mig full. Bara för jag är vuxen ska jag inte behöva ta ansvar! Frågan är vad vill folk höra talas om. Jo de vill höra om mode, pengar och fester och drömma sig bort från denna trista och gråa vardag. Men handen på hjärtat hur lycklig blir man av detta.
Jag känner en viss tragedi få jag tänker att jag skulle gå tillbaka och bli tonåring på nytt. Hur skulle det vara. Ska jag inte ta med mig vad jag lärt mig genom åren och göra något vettigt av det. Men det är inte utan att även jag har lust att göra revolt inland.

Välja väg

Att välja rätt väg är inte lätt om man inte har ett uppsatt mål. Ett mål som visar på vart man är påväg och vad som är viktigt. Vet man det så är risken större att man inte hamnar på villo vägar. Vem är det då som leder än på rätt väg? Jag tror att man kan ha många följeslagare på vägen och många av dem kommer troligen vara felaktiga. Frågan är vem som ska leda den som aldrig lyssnar eller den som inte vågar säga nej till någon. Hur blir de personerna ledda?

Lev idagTa tillvara på dagen idag och oroa dig inte så mycket för framtiden.

Drömmar

Vi satt och pratade om vi skulle byta jobb vad skulle vi då göra i stället. Har vi några drömmar och hur stor är chansen att vi skulle kunna förverkliga dem. Vad krävs för att nå målet? Själv skulle jag antingen
vilja bli fotograf, författare eller journalist. Vilket är helt skiljt från mina kunskaper. Då jag idag arbetar som behandlingspedagog men tidigare jobbade jag som kock. Jag har nog egentligen alltid velat hålla på med något mer estetiskt egentligen. Det var väl så att jag halkade in på ett bananskal på denna branschen jag är i idag. Eller är det nedärvt då mina föräldrar arbetade i vården i 30 år. Jag har hört om missbruk och psykiska störningar sedan barnsben.
Jag hade visserligen en dröm om att bli antingen polis eller vetrinär med som barn. Men då mina betyg inte höll mottet la jag ner det. Det var ingen ide att kämpa mot ett mål som ändå var omöjligt. Idag förstår jag inte hur jag kunde tänka så. Vem kan säga att något är omöjligt. Vem vet vad jag egentligen klarar eller inte. Svaret är enkelt, det var jag som sa det pm mig själv att jag inte skulle hålla mottet. Detta är inget stort problem för mig idag men jag hade önskat att jag hade mognat tidigare och kämpat.
Läget är något mer annorlunda idag. Det krävs att jag har en inkomst och jag kan inte bara sätta mig på skolbänken och läsa i 4 år. Jag kanske skulle kunna anmäla mig till en skrivarkurs och skriva för nöjes skull. Men troligen skulle jag inte kunna leva på det. Om man ändå leker med tanken så hade det varit otroligt kul.
Tänk om vi kunde lära oss av varandras misstag vad mycket tid vi hade sparat

Att välja sitt liv

Att leva det liv man vill leva. Lever vi det liv som vi vill leva eller finns det saker som vi bör ta bort eller åtminstånne ta mindre plats i våra liv. Det är enkelt att säga att man måste vissa saker. Frågan är om man måste eller om man bör göra det. Säger man att man bör, så får det en annan tyngdpunkt och blir inte lika jobbig. Jag måste inte jobba men jag väljer att göra det, så jag kan bo där jag bor och jag kan låta mina barn idrotta. Jag kanske inte har det mest betalda jobbet. Men förhoppningsvis gör jag en insats för samhället.


Hitta motivationen

Om vi skulle gå vidare med ämnet motivation, så kan man prata om det på två sätt. Tänker då att det finns en inre motivation och en yttre. Låter kanske lite otydligt men om vi ser den yttre så skulle man kunna se det som att man blir motiverad tack vare yttre respons alltså sådant man ser eller kan ta på.
- vi skulle kunna tänka oss att vi vinner en match och att det är just jag som gör det sista avgörande målet. Hur skulle det kännas? Och hur skulle mina lagkamrater bete sig mot mig. Troligen skulle jag känna mig nöjd över mina prestationer och mina kamrater skulle hylla mig. Vi skulle vara ett lag och jag skulle känna mig som lagets medelpunkt. Ingen skulle tänka på att jag dribblade lite mycket eftersom jag gjorde ett bra avslut. Jag lyckades få till det hela vägen.
- om vi istället ser ett annat senarie. Då jag inte lyckas få till det där lilla extra. Jag tappar bollen tack vare att jag dribblar förbi en extra man. Det blir inget mål utan istället kontrar våra motståndare med ett extra. Det är kört för oss och vi förlorar. Mina kamrater förklarar hur dåligt jag spelar och vilken egoist jag är.
Det handlar om samma kamrater samma match men ändå så olika syn. Vi är vänner när det går bra men så fort det går dåligt så lägger vi skulden på varandra. Det är den yttre påverkan som går bra medan den inre är dåligt utvecklad. Tack vare att vi bara är ett lag i medvind. Hur ska vi då kunna stärka denna inte känsla som handlar om att vi vill vinna, men insikten om att det inte alltid blir så utan ibland förlorar vi. Men det viktigaste är att vi har gjort vårt bästa!

Inre motivationen

Hade ett samtal idag om avundsjuka och att det finns människor som är elaka för egen vinning skull. Det är lätt att vara glad och trevlig när det går bra men när det går dåligt vill man gärna hitta en syndabock. För ingen vill ta ansvar för förlusten utan ser gärna hur andra kunde förändrat sitt spelsätt så de skulle ha lyckats. Om bara bollen hade passats vid det tillfället eller om bytet hade gått lite fortare. Då hade resultatet sett annorlunda ut. Här ser vi hur de yttre faktorerna påverkar.
Hur står är risken att samarbetet ökar i det laget som man skyller på andra. Troligen så kommer det bli en tagg i hjärtat som etsar sig fast mer och mer. Frågan är då vilka det är som bara skyller ifrån sig och hur den utsatta tar det? Blir denne arg och slår tillbaka eller känner den sig misslyckad som lagspelare. Och vad kommer den ihåg, är det alla gånger som den vunnit och gjort mål eller är det den gången som kamraterna klankade ner. Risken är att det är just de negativa orden som fastnar och att man känner sig värdelös. Min fråga blir då hur ska vi jobba med den inre motivationen som inte är resultat styrd?

Ord på vägenÄr det inte så att vi behöver landa mer i oss själva och tänka till vad vi egentligen söker. Upplever ibland att livet är en ständig jakt på mer.

Idrott och sponsring

Nyss hemkommen från fotboll och hockey träning med insikt om att även denna dag fullkomligt rusade iväg. Jag som hade tänkt mig en lugn kväll med resterande läxor hamnade på ett föräldramöte på hockeyn. Känner mig glad över den uppriktighet som råder hos nuvarande tränare. Han kom med klara riktlinjer om vad som förväntades. Vilket i sin tur leder till att man slipper alla spekulationer om hur han tänker.
Ämnet som även kom upp var sponsring. Jag känner mig nu då tom på idéer men inser att jag måste lösa frågan. Frågan är bara hur? Vet av tidigare erfarenheter att det inte är så lätt som det låter. Snart kan jag även lägga till försäljare på mitt Cv då man mycket av tiden läggs på det inom idrotten. Jag skulle bara få vetskapen om något riktigt bra som jag kan sälja vidare. Ska söka vidare i denna fråga och se vad jag kan hitta.

Klädsel vid rätt tillfälle

Var och tittade på ett jobb idag eller en gruppsittning för jobb kanske man ska säga. Tydligen är det lite modernt att ha ett föredrag och sälja in personal. Jag har aldrig varit på något liknande innan men tänkte varför inte? Vad har jag att förlora. Jag kan inte klaga på mitt nuvarande jobb om jag inte försöker hitta något annat. Sagt och gjort så kastar jag mig i bilen och tar en sista blick på min klädsel och frisyr. Det känns okej.
Väl på plats hamnar jag direkt i dömmande ställning men allvarligt vad är det för "luffare" som sitter där. Hade jag rekryterat på företaget hade mer än hälften gått bort. Man kommer inte klädd hur som helst så är det bara, mitt nästa nerslag blir på hon rakt över. Men allvarligt talat, värsta krigsmålningen. Sen sitter folk och pratar rakt ut på sitt språk medan talaren försöker berätta vad det handlar om och pm inte det var nog så droppar det in lite folk då och då som det var ett öppethus.
Nu var ju detta jobbet inget för mig då det handlade om kvällsarbete med provisionslön. Vilket jag inte är direkt bekväm i. Om jag hade varit yngre och utan familj så kunde jag jobbat så.
Men tänk vad fort man hamnar i dömmande ställning och ser sig själv för mer än andra. Jag har trots allt jobb men känner mig ändå missnöjd med både arbetstider och lön. Men samtidigt vill man hela tiden utvecklas och få kredit för det man gör. Det kan vara så att det finns människor som inte har fått lära sig vett och etikett. Då handlar det om deras oförmåga och det kan aldrig bli deras fel. Man kanske skulle införa en stil kurs som lär folk hur man ska uppföra sig för att nå sitt mål. Jag säger inte att man inte får se ut hur man vill utan att man får anpassa sig efter situationen man befinner sig i.

Någon att lita på

Många ropar ut sin egen godhet men vem finner någon att lita på? (ord 20:6)


Smicker

Den som tillrättavisar en människa får uppskattning efteråt, mer än den som kommer med smicker.  (ord28:23).
Ibland uppskattas det inte att man kommer med kloka ord, eftersom lyssnaren inte är öppen för kritik eller motsättning. Men jag tror att i längden så är det den människan som är ärlig som vinner förtroendet i längden.R

Krokigt kan inte bli rakt

Det som är krokigt kan inte bli rakt och det som saknas kan i inte räknas (pred 1:15).
Är det då så att man ska acceptera att det inte går att förändra allt eller alla. Men det skulle samtidigt kännas som att meningen med att försöka få med andra på banan är meningslöst eftersom det ändå inte kommer gå. Man kanske ska se det som att man kan så ett frö till förändring men att det inte är säkert att man får se något resultat. Då det kan ta tid. Ge inte upp men lägg inte mer kraft på det än du klarar av.


Att leva det liv som vi vill leva

Älska har sin tid och hata har sin tid. Krig har sin tid och fred har sin tid (pred3:8).
Tänk så många timmar och dagar som jag spenderat med ilska inom mig. Frågan är till vilken nytta, vad har det hjälpt mig att vara bitter och arg på hela systemet. Att jag sitter fast i ett hjul och inte kommer loss. Kommer jag närmare mitt mål genom ilskan eller tar det mig längre bort från det jag vill?
Om vi ser på livet som en väg där vi har ett mål framför oss. Hur ska jag då komma framåt? Ja troligen blir svaret att gå i rätt riktning mot mitt mål. Jag ska undvika andra vägar, men ibland blir det så att man hamnar på en avstickare och då gäller det att komma på vägen igen. Det hjälper inte att bara sätta sig ner och tycka synd om sig själv eller skylla på alla andra. Det är jag som väljer mitt liv och hur jag vill ha det. Sen finns det alltid yttre ting som påverkar oss i olika riktningar och det får vi lära oss att leva med. När vi kan leva med de yttre tingen och bara låta dem komma till oss utan att slå rot. Då kommer vi kunna leva det liv som vi vill leva.


Listor

Ny dag med nya möjligheter. Har funderat på om jag ska börja bli en "list" människa. Alltså en sådan som skriver ner vad jag ska uträtta. Jag känner ibland att det bara går runt i huvudet på mig och har svårt att koncentrera mig på en sak i taget. Allt blir halvdant då jag påbörjar saker som sedan inte slutförs.

Blundar ett tag till

Kom att tänka på ett nytt ord. Allt förmår jag i han som ger mig kraft. Om Gud är med mig vem kan då vara emot mig?  Det blev visst två ord. Och nästa sök först gudsrike och hans rättfärdighet. Men hur kommer jag då dit?
Hur var det nu med tvivlaren? Han hade sett och hört men ändå förnekade han. Jag säger om jag bara kan få se och uppleva så tror jag. Frågan är hur mycket behöver jag se? Vill jag se eller förnekar jag för att slippa. Tror man kan sätta förnekelse på många aspekter i mitt liv. Jag vill inte se det jobbiga så jag väljer att blunda. Eftersom jag skulle behöva förändra mina tankar vilket jag är för bekväm för. Jag är rädd för att behöva stå till svars för jobbiga frågor och jag vill inte sticka ut.

Att önska sig vad man vill

Om du fick önska vad du ville vad skulle det då bli? Troligen skulle det bli ett roligare jobb, mer pengar, smalare, snyggare, resor osv. Det handlar om yttre ting som gör att vårt välbefinnande ökar. Vem ser till det inre?
Mer tålamod, kärlek, förståelse eller frid.
Jag tror inte att många hade tänkt på de inre känslorna, utan vi ser först till det yttre som tillfredsställer oss för ett kort ögonblick men sen blir det tomt igen.

Vem har rätt att dömma?

Han ska inte dömma efter vad ögonen ser eller utöva lag efter vad öronen hör utan med rättfärdighet skall döma de fattiga med rättvisa skaffa rätt åt de ödmjuka på jorden (jes 11:2).
När och vem lever efter att den som inget har han ska få. Är det inte så att de som har får mer.

Allt har sin tid

Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund. Födas har sin tid och dö har sin tid, plantera har sin tid och rycka upp det som har planterats har sin tid. (pre 3:1)
Är det då så att har en mening. Frågan är då hur man kan förändra sitt liv. Om allt redan är förutbestämt. Eller är det att tolka ordagrant. Man kanske i stället ska se på tiden som en lärdom och rikedom. Då man kan bli rik på erfarenhet och visdom. Man kan inte förstå allt som barn utan det krävs erfarenhet att förstå vissa saker. Sen kan man se att tiden kan vara läkande.  Om man har gått igenom kriser i livet så är det framförallt tid som krävs för att läka.
Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.Fond att hjälpa oss hockeyföräldrarSatt du och kollade på nätet och hittade denna fond. Äntligen någon som tänkt lite extra på oss hockeyföräldrar som spenderar
många timmar i ishallen. Men det är ingen uppoffring utan ett sant nöje, man önskade bara att fler kunde ta del av denna roliga sport. Egentligen skulle jag kunna skriva varjedag om hur mitt liv egentligen ser ut med alla träningarn med barnen. Faktum är att jag många gånger önskade att jag hade fler timmar på dygnet, så jag hann med allt. Jag önskar också att jag inte behövde jobba så långt hemifrån, utan kunde vara hemma lite mer med barnen på kvällarna. Faktum är att det känns som barnen behöver mig mer nu när de blivit lite större. Då dethandlar om både läxor och träningar på både kvällar och helger.

Frågan är bara hur man kunde lösa det rent praktiskt. Det optimala vore om jag kunde jobba hemifrn, men med vad?
Jag har inget yrke i botten som skulle passa för det. Om man nu inte sadlade om??? Men till vad i så fall??

Ord på vägen

Var inte för snabb och starta en rättstvist för vad tänker du göra längre fram om din motpart skämmer it dig? (ord 25:8)
När vreden tar slut slocknar elden (ord 26:20)
Fick några ord att tänka på.


Att dömma

En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd och en ond människa det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av talar munnen. (luk 6:43)
Detta låter enkelt men vem har då rätt att dömma vad varje människa är fylld av. Kan jag säga att jag är god och du ond? Har jag inte redan då gjort ett övertramp? Om jag vill vara god så borde mitt fokus ligga på hur jag beter mig och tänker om andra. Är jag bättre än dig? Vad har då gjort mig så bra och vad ger mig rätten till att sätta mig på höga hästar och tro mig för
mer än andra.

Öppna dig

Den dagen du kan sätta dig in i mitt liv och förstå vad jag säger kan vi bli ett. Den dag du ser på mig som din vän kan jag vara det. Den dag du vill se någon annan än dig själv kan jag vara med. Jag trodde att förändring var möjlig men har insett att så länge du inte vill så blir vi fast. Jag har slutat hoppas och vänta. Du vill se förändring men är inte villig att ta första steget. Du säger att du vill men jag ser inget initiativ. Det är lättare att se grandet i mitt öga än bjälken i ditt. Jag har länge tänkt att livet kan vara grått men för dig är det svart eller vitt.
Vad vill du egentligen och vem följer du? Det går inte förändra hele världen utan förändringen sitter inom dig. Vad vill du och vad hindrar dig!Vara sig själ

Att hitta sig själv i en värld som denna handlar om mod. Att våga stå för det man tror på och stå emot massa .Jag önskar se styrka och vilja till förändring. Ingen är stark själv. Utan vi behöver varandra och insikten att vi kan göra skillnad.

Kärlek

Lär dig livets svåra gåta ÄLSKA, glömma och förlåta.

Höna eller ägg? Apa och Människa!

Vem kom först?
Hönan eller ägget?
Hönan kommer från ägget och av ägget blir en höna!
Det är vi nog alla med på! Men vad kommer då det första
ägget ifrån om det inte finns någon höna?

Varför finns det apor kvar idag om vi har utvecklats från aporna?
Är det så att en del utvecklades vidare, medan andra blev apor?

Kanske bara är jag som funderar på sådana frågor och inga svar får jag heller!

RSS 2.0