Nu vänder mor sitt bibelblad
Nu vänder mor sitt bibelblad
och följer skriften rad för rad,
där Herrens gärning träder fram
så dunkel, allvarsam.Men när hans ord syns alltför stort
och allt för väldigt det han gjort,
då sitter hon i skymningen
och finner frid i den.Då sitter hon med handen kvar
på dunkla ord men uppenbar
syns henne världen runt omkring
,
dess alla ting (Per Lagerkvist)


Fotograf sökes!!

Fick körkortslappen idag, tappade mitt körkort för någon vecka sedan. Upptäckte det då jag skulle handla och det var fel på kortläsaren och jag skulle visa upp kortet. Då fanns det inte. Jag letade som en galning, utan resultat.  Åkte sedan hem och vände upp och ner på halva huset, utan att hitta det.

Så nu är det bara att beställa ett nytt, men först måste jag fixa med kort. Och hur var det nu med det, behövde man sitta i en speciell vinkel. Minns faktiskt inte, får väl läsa om det, så det blir rätt från början. Sen får jag bara hitta en fotograf, som kan hjälpa mig. Det är lite svårt att ta kort på sig själv.


TisdagNu kommit hem efter en dag i stan. Jag och mamma fick ett ryck och fixade våra naglar. Gjorde dem inte lika långa, som jag gjorde dem sist. Då klarade jag knappt av att göra något, eftersom naglarna var i vägen hela tiden. 


Ska ta och titta över mina foton idag och se om jag kan få ihop till en kalender. Det borde inte vara något problem, med tanke på hur mycket kort jag tagit. Kanske bara svårt att välja ut.

En bloggares tankarVarför Blogga?
Ja varför skriver jag/ vi egentligen. Den frågan kan man ställa sig när man surfar runt och kollar på alla dessa bloggare, som finns runt om i landet. Vad skriver de om och vad är det som gör att jag just fastnar för deras inlägg? Det måste vara något speciellt, som drar blickarna åt sig. För handen på hjärtat, så är det otroligt många som bara går mig förbi. Jag tittar på dem, som ligger på toppen och försöker se vad som gör dem så BRA. För det är klart att de måste vara bra, med tanke på alla läsare.

Men jag fastnar inte för dem, vad är det för fel på mig? Jag börjar och kolla på dem, som ligger sist. Dem som ingen tittar på. Vad gör dem, så ointressanta att ingen ser dem. Eller vad beror det annars på? Jag förstår inte, många skriver om nästan samma sak egentligen. ENS VARDAG I ORD OCH BILD

Men en del har helt klart ett mer intressant liv än andra. De går på stan, fikar och köper sig lite nya kläder, som man sedan kan visa upp. Jättekul att se, men om jag tänker efter ganska så ytligt och dyrt. För inte har jag råd att flera dagar i veckan springa på stan och shoppa. Även att det kanske hade varit kul, så lever jag trots allt i en annan verklighet.

Vad finns bakom detta, vilka är de egentligen? Det ser jag inte, vad har de för åsikter? Hm jag tröttnar och inser att det är ganska ytligt livet ändå. Det handlar om att synas och få bekräftelse från andra. Jag väljer att skriva ett nytt inlägg i stället, som handlar om mig och mina åsikter. För till "synes om sist" är vi inte mer än människor, där alla vill synas och få en klapp på axeln. En bekräftelse på att man duger, som man är.

Slut på batteriJag sökte på nätet på tecken på utbrändhet. Ett allt för vanligt fenomen idag och det är inte konstigt att fler och fler människor drabbas. Vi har mycket press på oss och det är mycket som skall hinnas med och vi har höga krav på oss själva. Man ska vara allt idag och det ska presteras på topp.


Dessa frågeställningar hittade jag
Svarar du ja på de flesta av frågorna kan du vara i riskzonen för utbrändhet. 

* Har du svårt att minnas namn, datum och ärenden?
* Har du svårt att minnas saker som är viktiga i jobbet?
* Har du svårt att koncentrera dig på en längre text?
* Har du svårt att göra flera saker samtidigt?
* Är du överkänslig för ljud eller ljus?
* Har du svårt att somna?
* Vaknar du tidigt och har svårt att somna om?
* Är du alltid trött?
* Känns det som om dina batterier är tömda?
* Är du infektionskänslig?
* Har du ojämnt humör?
* Är du lättrörd känslomässigt?
* Känner du dig ofta arg eller irriterad?
* Har du svårt att kontrollera dina känslor?
* Är du ofta ledsen?

Det jag kan känna igen är att jag inte har kunnat ladda om batterierna den sista tiden. Jag har energin  hemma, men när jag sedan är tillbaka på jobbet är orken borta. Ledigheten hjälper inte längre när det gäller att starta om. Vilket i sin tur leder till minskat tålamod och koncentrations svårigheter. Stressen kommer i samband med att jag känner att jag inte presterar tillräckligt. Vilket i sin tur leder till en känsla av misslyckande.

Jag läste även att människor, som har för höga krav på sig själva har extra lätt för att drabbas. Hm man kanske borde ta och dra ner på tempot och försöka ladda om på riktigt, släppa alla ska måsten och se det viktiga.

Nattsudd

 
Vem kan väga tyngden i en annans börda?
Vem kan överblicka andras mått och steg?
Vem har rätt att mäta med sitt eget mått
en annans liv?
(ur böneboken)

Hur lätt är det inte att vi ger råd. Goda råd enligt oss själva, eftersom vi vet. Ja vi vet så bra hur någon annan ska agera, utan att vi egentligen har satt oss in i dennes situation. Hur ser våra mått ut och vad är det som vi anser är rätt? Jag kan bara se till mig själv hur jag ibland försöker styra genom mitt rådande sätt och jag blir trött när de inte mottages tacksamt. Men har någon egentligen bett om just mina råd?

Att råda andra är oftare en lättare uppgift än att råda sig själv. För där är man inte lika engagerad känslomässigt. Man ser inte alltid saken till sin helhet, utan från en vinkel. Det är dessa vinklar som så många gånger så svåra att bena ut.

Känner mig själv, så otroligt stressad ibland, vilket jag har en förmåga att säga till andra, -koppla av!!!
Men det är något jag själv inte reder ut. Men nu känns det återigen att stressen kommer i fatt mig. Jag tror att det är jobbet i kombination med mitt privatliv som blir kaos. Jag ska vara överallt.......men nu har jag bestämt mig kommer vara hemma i morgon igen. Det går inte stressa runt så här, kroppen börjar säga ifrån.....


Möt mörkret för att se ljusetFörst när det är tillräckligt
mörkt kan du se stjärnorna.

"Ur askan och in i elden"
är också något jag tänker på ibland. Tankarna går till en person jag känner väl, som flyr från ena punkten till den andra. I hopp om att det ska bli bättre, men oron kommer i fatt och han blickar tillbaka. Det var nog inte så illa innan trots allt!

I det läget tänker jag minnet är bra men kort. Det var verkligen illa, det sa du högt och tydligt. Du kunde inte tänka dig stanna en minut till, utan var tvungen att resa vidare. Och du reste vidare, utan närmare plan. Det fick bli som det blev sa du. Ett par varnande ord fick du på vägen, men det kändes inte som de riktigt nådde fram. Utan du svarade -det kommer att ordna sig! En replik som jag/ vi hört några gånger nu. Men faktum är att det ser inte ut att ordna sig denna gången heller.

Så min fråga lyder VARFÖR, varför kan det aldrig ordna sig för dig. Är det inte dax att det händer något, så det blir slut på dessa resor och oro. Så finns en Gud och han är god, då borde han allt ingripa NU!

För den sorg jag såg i blicken kunde inte döljas. Även om du försökte låta positiv, så lös det igenom.

Du mötte mörkret ännu en gång. Genom att ta dig till en plats där det var ett kaos. Jag försökte varna dig och fler med mig, men du var hoppfull. Men nu i efterhand förstår jag inte vad du sökte. Jagandet efter Mer är det melodin. Du hade inget att förlora, jag vet. Men jag orkar inte höra detta mer, förlåt!
Hoppas du kan få den hjälp du behöver och den kan inte vi hjälpa dig med. Inga pengar i världen kan få dig i balans. -Nej det måste ske ett under!!!

HelgenKänner mig jättetrött nu och skulle utan vidare kunna gå och lägga mig. Men det går inte riktigt, utan barnen måste komma i säng först. Det har varit en otroligt intensiv helg kan jag känna nu i efterhand. I fredags fick vi besök av vår stora pojks gamla klasskompis med familj. I går morse var det  hockeyträning för  lillkillen, vilket var jättekul att kolla på. Har ju kommit på att det är min favorit sport och hade jag varit yngre, så hade jag själv börjat. Det ser riktigt kul ut. Men jag får väl nöja mig med att köra runt lite på skoj på isen och spela med barnen. 
Efter träningen åkte vi hem och laddade om och åkte till busfabriken. Barnen hade kul, men vi föräldrar var riktigt trötta efteråt. Sen var det bara att åka hem och laga mat och så hade den dagen gått.
Idag var det hockeyträning för lillkillen igen, medan den stora och hans kompis var på fotbollsträning. Sen hem laga mat och ut på en skogspromenad. Barnen ville visa en äventyrstig som de hade gått med skolan. Då man kunde kolla på olika djur och se vilka spår som de lämnade efter sig.

Fredagsmat, tips kanske?

 

Vad trött jag känner mig idag och det värsta är att jag måste åka och handla. Något som kan vara hur tråkigt som helst då man måste. Men hur kul som helst då man har lust. Sen har det lite betydelse vad man ska köpa. Handla mat är väl inte ine roligaste sysslan alla gånger. Funderar lite på vad jag ska köpa vi får nämnligen gäster i kväll, som stannar över helgen. En familj som vi umgicks med innan vi flyttade, så det var ett tag sedan vi sågs.

 Jag är helt tom på idér just nu. När man frågar barnen, så tycker de tacos och kladdkaka, och det är väl något som alltid går hem. Samtidigt så känns det lite tråkigt, kanske bättre att göra en paj och en sallad till. Det är lite smidigare när man är fler. Detta med mat kan kännas som en börda ibland och så grymt tråkigt. Fattar inte att jag en gång i tiden utbildade mig innom restaurang och jobbade med det. Skönt att den tiden är förbi. Jag kan väl tycka att det är kul ibland, men att laga varje dag känner jag ingen passion för. Tycker det är roligare att baka kakor och bullar av alla de sorter. Men det kan man ju inte göra varje dag. Då skulla man ju rulla fram till slut. Jag får fundera vidare en stund till innan jag åker.


Hockey träningIdag var det hockey träning och riktigt roligt att se hur sonen tagit sig fram i denna sport. Jag kunde riktigt se hur det lyste i ögonen på honnom då han for fram över isen. I början var jag väl lite osäker över att låta honom spela hockey, men nu när man ser han lycka över detta ångrar jag mig inte att jag lät mig övertalas. Det är egentligen min favoritsport, men rädslan var över skaderiskerna. För det är en tuff sport och han är egentligen en mjuk kille med stort hjärta. Men med ett stort sinne för skridskoåkning och klubbteknik.


HöstpyntIdag gjorde jag och lillkillen ett höst pynt. Tycker det är lite mysigt med hösten ändå, med alla dess färger. Och man kan med gott samvete sitta inne och mysa med en bra bok under en filt.

Stickstuga.

De som känner mig skulle inte tro sina ögon om de nu såg mig. Igår gick jag ner i förrådet och letade upp min mormors stickor, som jag fått ärva efter henne och åkte och köpte garn. Fick nämnligen för mig att jag skulle sticka en halsduk, tänkte då att det var lagom enkelt. Det var ju ganska många år sedan sist jag fick för mig något sådant. Vet att jag som barn ibland var hos mormor och stickade och då tyckte jag det var kul. Även att jag inte hade bästa tålamodet, utan hon ibland fick sticka klart det jag påbörjat.

Det kunde också verka lite töntigt att sticka och virka då, så man fick hålla lite tyst om det. Tänk vad viktigt det är vad andra tycker och vad mycket man går misste om i livet för man ska känna av vad andra förväntar sig av än. Ibland önskar jag att jag hade kunna leva om ungdomsåren. Då hade jag gjort vissa saker annorlunda, jag hade önskat att jag hade haft ett annat självförtroende och inte brytt mig så mycket om andra. Jag hade haft de kläder jag tyckte var fina och jag hade kämpat på gympan för jag tyckte det var kul. Men i stället gjorde jag det som förväntades av mig. Jag hade kläder som alla andra, ville absolut inte sticka ut och jag larvade mig igenom gympa lektionerna. För det var fånigt! Idag tycker jag kläder är kul, jag köper det jag vill och bryr mig inte så mycket om andra.  Träning har varit en av mina pasioner genom livet när jag blev äldre. Har som vuxen upptäckt nöjet med bollsport vilket jag hatade som barn. Vad konstigt egentligen.......Jag är inte så duktigt på det, men med en envishet och vinnar mentalitet, så kommer man långt. Tänk om jag kunnat använt den till något positivt som barn. Som sagt tänk om OM inte hade funnits.

Men det är det som varit nu lever vi i nuet och jag ska försöka få ihop en glittrig halsduk, som sonen valde färgen på. Och ser man på livet, så är det inte så dumt ändå, det gäller bara att hitta guldkornen bland grusen. Livet är för kort för att klaga sig igenom. Jag minns att när jag var i tonåren, så tänkte jag på folk över 30, som jätte gamla. Det var som livet var slut, men tänk så mycket man lär sig på vägen. En väg som vi alla kommer att gå själva, där valet är en del av det. Vi får hela tiden välja hur vi ska ha det. Lever vi inte som vi vill, då är det bara vi som kan göra förändringen.
Gårdagens bloggtips


Igår var jag Ericas Bloggtips! Det var lite kul att hon skänkte mig en tanke....
Nu ut i höstrusket...


En tanke på vägen..

Läste ur Böneboken idag och fann dessa visa ord:

Gud om jag inte hittar

smultron i mitt äktenskap.

hjälp mig att plantera.


Frid i sinnet

Jag lägger mig ner i soffan och funderar över inre frid. Hur hittar man den? Nu tänker jag inte för stunden, utan bestående. Den där känslan, då allt runt omkring inte spelar någon roll. För man är ändå i frid med sig själv. Jag kan ibland eller ofta egentligen känna känslan att allt yttre påverkar mig. Och många gånger är det inte till det positiva. Funderar över om man gör det i illvilja eller att man inte inser vad man sänder ut.

Detta kan få mig att bli oerhört frustrerad, samtidigt kan jag känna att det inte är värt min kraft. Jag ska inte behöva lägga kraft på det, utan på sådant som är positivt. " Man sår i den goda jorden, där man får något tillbaka." Kan känna att ibland behövs inte mycket för jag ska bli trött och då blir jag det på allvar.

Om jag bara kunde lägga allt yttre bakom mig och fokucera på det inre, så skulle jag komma långt. Men jag är väl många gånger den hjälpande handen, som ska ha koll på allt. Frågan är bara hur mycket, som uppskattas och ses? Och frågan är om det är viktigt för mig att det är någon som uppskattar det jag gör. Men någonstanns tror jag det, att det handlar  om att ge och ta och att sätta värde på det. Inget är för evigt!

Vad beror många skilsmässor på idag, om inte avsaknaden av frid i själen. Vi känner oss inte fas med oss själva och tror det beror på ens partner och sätter fokus där. Vi ser inte våra egna problem, utan bara andras. -Om bara de kunde ändra sig, så skulle jag göra det med. Men tänk om de aldrig gör det? Ska jag då stå och vänta på deras förändring innan jag själv kan göra det? Hur många slutar inte röka ihop med någon och om den faller, då gör jag det med. Men är det att sluta eller är det någon slags tävling, där man hoppas att den andre faller först. Eftersom då är man själv bättre.

- Nej friden får man söka själv, den kommer aldrig som ett brev på posten. Och ingen människa kan ge den till en, mer än för stunden. Frid för mig kan vara att ge mig ut på en skogspromenad och bara vara. Titta på naturen och se vad vackert det är. Utan att känna någon press från någon, vare sig tid eller utseendemässigt. Man kan bara få gå runt och vara JAG.


Undervisa i morgon

Sitter just nu framför datan med en cappucino och funderar över dagen i morgon. Ska vara lärare till mina arbetskamrater, ja just det låter lite knasigt men så är fallet. Gick en utbildning i Motiverande intervjuteknig (MI) förra året för att just kunna lära detta vidare. Men tanken var nog inte att det skulle ta mer än ett år innan det var dax. Känner mig nu allt lite ringrostig i ämnet och inte helt säker på min lärar roll, så skänk mig gärna en tanke i morgon em.

MI handlar om ett förändrings process, där fokus ligger på samtal. Men inga traditionella samtal där rådgivaren står för pratet, utan tvärtom. Den som behöver hjälp ska själv komma fram till lösningar. Om man själv uttalar det som behövs göras för en förändring, så är det lättare att lyckas. Man hjälper till att styra samtalen, men säger inte emot. -Nej men så kan du väl inte tänka osv! I stället spinner man vidare och kollar vad denne egentligen menar och hur den tänker kring det. Man ska försöka hitta, vad det är som gör att den tex inte slutar röka. Var liger ambivalensen och hur stor tro denne har på sig själv. För det visar sig att man måste tro på sig själv för att lyckas. Har man även ett stöd, så är chanserna större. Man måste hitta spannet och se att det är tillräckligt stort från hur man lever och hur man egentligen vill leva.
Mi handlar också om empatiskt lyssnande att klienten ser att den andre förstår och bekräftar att denne lyssnar. Lite förenklat förklarat.

Nu läsa vidare, så man inte känner sig så osäker på övningarna som ska göras....


Måndag

Det känns att man jobbat hela helgen, det blir ju några timmar närmare 35. Så idag har jag inte kommit mig för att göra mycket alls. Har även en sådan träningsvärk pga volleyboll spelande, så jag kan knappt röra vänster armen. Det får bli att vila idag, även att jag har lust att ta med barnen ut på en höstpromenad.

Kollade lite på böckerna jag behöver till kursen, men det kändes så omstädigt. På biblioteket här hade de inte böckerna, sen försökte jag få tag i dem och kolla upp fjärrlån. Men inget hört!

Trötter

Har precis kommit hem från jobbet efter att ha jobbat helg. Känner mig helt slut, men har egentligen känt mig trött hela dagen. Har också en grym träningsvärk efter gårdagens volleyboll  på jobbet. Kan erkänna att det inte tillhör min favorit sport, men ibland får man offra sig för laget. Det slår egentligen aldrig fel utan att jag får ont i händer och armar när man spelat. Kanske beror på att jag inte har rätta tekniken?
Men det var roligt, så länge det varade och smällen fick jag idag.
Annars har passet varit okej och gått ganska fort.

Det tråkiga med helg arbete är att man missar familjen, då de är lediga. I helgen spelade nämnligen stor killen sin första hockeymatch, så det kändes tråkigt att missa.  Som tur var kunde mormor ställa upp och köra och vara med. Tror det var en rolig dag för båda två.....

Nu dax att hoppa i säng. För det blir att gå upp tidigt i morgon igen och följa barnen till skolan.

Nät kurs

Nu har jag registrerat mig på nät kursen, som jag tänkt gå.
- Mobbning i lärande miljöer, så nu gäller det att leta upp lite studentlitteratur. Men såg till min fasa att en av böckerna var på engelska. Hoppas bara att man inte behöver lära, så mycket ur den. Funderade ett tag på att strunta i kursen, för jag känner mig inte riktigt motiverad. Är ju mitt uppe i mitt andra skrivande, men jag kanske kan ha glädje av kursen längre fram. Får se det som en utmaning! Jag behöver ju trots allt inte åka på några föreläsningar, då kan det inte vara så jobbigt.

Den förlorade brodern

Pratade med min bror idag och han berättade att han inte orkade bo kvar i Norrland. Han flyttade upp pga jobb i somras, men när han väl var på plats visade det sig att han inte fick så många timmar. Han kände sig totalt lurad, så nu söker han med och ljus och lykta efter jobb neråt. Han berättade att han åker i morgon, hoppas att resan går bra för han. Det är ju trors allt närmare hundra mils resa.Skrivande

Igår kom jag igång´med skrivandet och har lyckats få ihop fem sidor. Jag tror på att göra en grovskrivning först och sedan fylla på med mer detaljer. Men det kommer nog bli en tung process att börja riva upp allt gammalt igen. Mycket har jag med åren förträngt, orkar inte minnas. Mamma har också blivit inspirerad av att skriva, så vi får se hur vi ska få ihop det hela sedan. Vi gör en paralell skrivning från hennes synvinkel och från min.

Jag läste hennes text idag, då jag var där. Det var en intressant läsning, men det var som vi sa. Man kan inte stå bakom detta själv, då måste allt förskönas och det är inte meningen. Utan vår sanning som vi uppfattade den ska upp till ytan.

Memoarer.

Har på allvar börjat fundera på om jag skulle skriva ner mina memoarer, som min syster sa. Kanske alltid någon som skulle läsa, om inte annat kunde det bli någon form av egen terapi. Frågan är bara var jag ska börja, har börjat på en kladd, sen får vi se om det blir något mer eller om jag kör fast fullständigt. Men jag har en ide i huvudet och det är alltid något, ska bara försöka få ner den på print.

Nu laga lite mat till barnen kommer hem. De ville gå själva idag, så jag behöver inte ge mig ut en gång till i kylan. För jag insåg då jag gick med dem till skolan att jag hade för lite kläder på mig. Nu är det höst på allvar.


Måndag

Idag har jag varit på badhuset med barnen och sedan bakade vi lite bullar, då vi kom hem. Barnen var så söta
-Mamma det var en av de bästa dagarna, sa de innan de somnade. Man
kan bli varm i hjärtat för mindre. 

Vi hade pratat om igår att vi skulle hitta på något, som idag men vi bestämde inget. Så idag då jag hämtade dem från skolan var intresset inte så stort att leka med någon. De ville att vi skulle göra något. Jag kände väl också att det var ett tag sedan jag gjorde något med dem själva. Det har ju varit mest fotboll och hockey det sista, så tiden för annat har inte funnits.

Tog även tag i och sökte ett jobb idag, men egentligen sökte de bara extra personal och manliga, men jag tänkte att det kanske kunde bli mer. Det är ju som, köper man inte lotten, så är man inte med. Man måste ha lotten för att få en chans. Fick även papprena från distanskursen jag sökte, men har ännu inte skrivit in mig. Jag både känner och inte känner för att läsa den. Det är ju egentligen aldrig fel att ha lite kurser bakom sig om man ska försöka byta jobb i framtiden. Drömmen hade varit att arbeta med hästar i behandling. Det är precis vad jag skulle vilja. Men var hittar jag det?

Pratade även lite med syster idag och hon var nöjd över besöket i helgen och det var vi med. Det var riktigt kul att komma dit och sova över. För barnen var det första gången de sov där. Konstigt egentligen, men vi bodde väl för närma innan.

Nu dax att sova, det är en dag i morgon med.


Det krävs två för att dansa tango.

Man behöver inte alltid tycka samma, men man behöver acceptera andras åsikter. Men ibland känns det som vi inte lever i ett fritt land, utan man måste tycka som massan. När  jag vrider och vänder på mig själv, så har jag upptäckt att det finns inte många, som jag känner gemenskap med. Det känns nästan som man inte passar in någonstanns, eftersom man följer inte mönstret på hur det ska vara.

Att gå från festprisse under ungdoms år till en värld in i kyrkan och en väg ut igen. Har satt sina spår. Jag kan inte hålla med varken världen utan för eller i kyrkan till fullo. Det känns lite, som att stå med ett ben på varje sida. Under perioden jag var i kyrkan, så försökte jag gå in för det livet. Jag lämnade det som inte hörde dit utanför och försökte var en ärlig kristen. Men någonstanns på vägen så föll jag och fallet var tungt. Det blev en straffrunda och jag försökte efter några år komma tillbaka, men det gick inte fullt ut. Besvikelsen var för stor och jag hade inte stödet med mig.

Jag kanske dömmer människor ibland och domen blir hård. Men det beror egentligen på att jag inte vill dras med själv. Jag kanske inte är så stark att jag kan stå emot det destruktiva, utan låter det komma smygande in i mitt i liv. Jag borde ruska av mig dammet från mockasinerna och gå vidare. Lämna det som inte ger mig någon frukt och blicka mot knopparna. Människorna som är positiva, men var finns de. Personerna som vill något med sitt liv, som inte bara lockas av skvaller och tomt prat. Det känns som ingen förstår ibland, att de bara tror jag är sur. Men fallet är att jag vill så mycket mer än detta ytliga prat. Det kan jag vara utan.

-Nej för att dansa tango krävs det två. Två som dansar åt samma håll och ser det som är viktigt och acceptera varandra. Jag fördömmer inte det positiva, utan det negativa. Det som är fallet även för mig. Jag vill undvika det som drar mig neråt och söka mig till det som lyfter. Jag säger inte det för jag anser mig bättre, utan snarare mänsklig och ser det som ett fall. Innan man märker det, så har man hamnat där och det går fort. Fortare att falla än resa sig igen.

Vad var det som fogade samman och vad var det som slet itu. Dax att dra sig till minnes, vad som gjorde vad. Det finns inte en värld, där några reser upp och andra tittar på. För ska det lyckas och förändring ske stadigvarande, så är det att se om sitt hus. Reparera medan tid finns, för till slut kan det vara för sent. Eller finns det något som heter försent eller något som är omöjligt? Det kanske bara finns något som heter olust eller ovilja? Det kanske vore bättre att få tankeställaren; VAKNA och se vad är det som försegår. 

Ska jag sluta säga till mina barn då de svär och börja göra likadant, eftersom alla andra gör det. Eller ska jag försöka stå fast vid det jag tror på ändå, även att det är tungt. Jag kommer inte ge upp, utan fortfarande försöka med det  jag tror är rätt. Jag kommer inte släppa taget för alla andras skull, utan jag kommer gå min väg. Följ den eller inte, valet är ditt. Ingen kan tvinga något, utan den fria viljan måste finnas. Men kom inte sen och säg att valet aldrig fanns. För du valde att blunda. Jag kan inte börja jämka på det som är viktigt, för då är det inte längre jag, utan en statuett av denna värld som vi lever i. Livet är ingen drömvärld det finns ingen som sagt det, utan det handlar om att kämpa och inget får man gratis.  Gör ditt val, men gör det rätt!!!


Dagen idag.

Sönda den så kallade vilodagen har kommit, men vila är synd att kalla den. Det handlar om tempo, tempo, tempo. Morgonen startade med frukost och sedan bar det av till fotbollsträningen för den stora killen. Hade tänkt att bara stanna en stund idag, men det blev ett lite mini möte där. Så jag stannade de två timmarna som träningen var. Mötet handlade om hur vi skull få in mer pengar till klubben, så vi kunde åka på lite cuper framöver. Vi skulle också försöka skaffa fram lite sponsorer, men hur lätt är det. Hm en nyinflyttad östgöte som jag känner ju inte så många. Försöker fundera ut lite andra grejer än dessa lotter, lotter och åter lotter. Det är inte precis lätt att sälja dem. Det känns som det slutar med att vi får en massa själva.

Nu bär det snart av till lillkillens träning och så får vi se vad de har att säga där. Det kanske är detta som kallas livet för den aktive sportfamiljen. Hinner jag i kväll, så tänkte jag ta lite egen träning, så jag själv kommer igång med. Känner att jag nästan måste det, med tanke på att jag har börjat få ont i ryggen. Har haft det ett tag, men tror att det blir bättre med lite träning och rörelse. Känner att jag saknar egen träning lite.


Alkohol reklam

Jag sitter och tittar på tv4 och ser dess vinprovning. I min värld är det rena rama reklamen för just alkohol, vilket jag ibland kan ha svårt att förstå. Att människor sitter och pratar om hur bra denna krydda passar ihop med just den rätten. Om det nu bara är kryddan man är ute efter, varför väljer man då inte ett alkoholfritt alternativ? För vilka personer dricker med sanningen på hjärtat alkohol för smaken skull? Hade man suttit och pimplat vin om man inte fick någon effekt av det. Det är gott säger man, men egentligen är det väl lugnet och avkopplingen man är ute efter. Man väljer att ta ett glas för att stressa av efter en jobbig arbetsvecka.

Hade alkoholens biverknigar blivit känt tidigare, så hade det troligen blivit lika olagligt som droger. Men så är inte fallet, utan det är helt accepterat i dagens samhälle. Det är till och med okej att göra reklam för. Hur många har på närma håll sett bieffekten av denna dryck.

Jag var i veckan på kurs, där jag skulle kunna göre ett test om man ligger i riskzonen när det gäller alkohol/drog problem. Det var ett test, som man gjorde för att se var ens problem låg när det gällde missbruket. Vad det var, som var ens ömma punkter, då det gäller att dricka eller ta droger. Tar man det, då man är glad, ledsen, ensam, i sällskap med andra etc. Det är faktiskt en intressant frågeställning. För många gånger sitter man fast i ett mönster, som man inte alltid är medveten om. När vi gjorde testet för att lära oss, så försökte jag manipulera svaren. Just för att se om det gick men resultatet blev inte som jag trodde. Vilket säger mig att det är relativt tillförlitligt.

Utifrån resultatet arbetar man sedan vidare....

Besvikelser från kyrkobesökare

Av en händelse hamnade jag i en diskussion med en bekant, som berättade om en tragedi i en familj. Tragedier som ingen ville tro på, man sopade dem under mattan ingen ville höra på. Egentligen var det så att dottern hade blivit utsat och utnyttjad, men ingen ville höra på. Man lät se det mellan fingrarna och förträngde allt föratt skydda familjen till det yttre. Det mest tragiska i sammanhanget var att familjen var kristen och var med i styrelsen i församlingen. Mannen som gjort detta mot flicka fick fortfarande stanna kvar i församlingen och till råga på allt satt han kvar i styrelsen. Det var viktigare att hålla uppe en fin fasad än att hjälpa flicka. Vad sänder det ut för signaler? Är kyrkan för vek idag och inte vågar ta tag i problemen, utan blundar man.

Jag har genom åren haft en tro och en förhoppning om att kristna människor ska leva just efter sundhet. Inte orent och nersmutsat. Personen som berättade det för mig kände sig, så besviken. Besviken på kyrkan, som lät allt bara pasera. Utan att göra något. Det blir som barn när de är små och leker tafatt, håller man händerna för ansiktet, så syns man inte. Eller gör man som strutser kör huvudet rakt ner i sanden....Jag tror faktiskt det.

Berättaren sa att hxn kände en sådan besvikelse på kyrkan, så x kunde aldrig tänka sig gå med igen. Det hade varit förmycket besvikelser föratt någonsin återkomma. Men det sa inte att Gudstron var borta, utan hade x inte haft den så hade nog reptilhjärnan tagit överhand många gånger.  Det fanns inget hopp kvar och det som setts var mer än nog föratt någonsin återkomma till en kristen gemenskap. Kyrkan var ingen plats för renhet, utan världens orenhet hade kommit in föratt stanna. Det fanns inga rättesnören, som kunde styra tillbaka till den rätta vägen. Det handlade mer om att synas och visa hur bra man var. Det smutsiga och orena pratade man inte om. Det fanns inte i deras kyrka. När jag hör denna berättelse, så tror jag inte den är unik på något sätt. Utan jag tror det förekommer på fler platser i landet. Vi ropar efter väckelse, men ingen tar hand om dem... Vem ska hinna med att ta hand om en massa nyfrälsta när man har fullt upp med sitt eget.


Att vara förälder

Har barnen för mycket idrott på schemat idag? Läste en artikel i tidningen om detta igår och funderingarna var om det var föräldrarna som ville så mycket att barnen inte orkade. Att man som förälder tog död på derar intresse i förtid på grund av förmycket träning och matcher. Det finns egentligen inte mycket balans i träning idag, antingen är man med eller är man det inte! Är man med då är man det till 100%, det går inte komma lite ibland, utan det gäller att köra sina 2 träningspass i veckan och matcher på det.

Men om vi vänder på det och de inget intresse har, hur blir det då? Kompisarna är på träning och själv är man ensam hemma. Man blir stilla sittande framför tv och datorer och ens umgänge begränsas. Nedskärningar kommer och fritidsgårdar läggs ner och barnen börjar springa runt på stan. Utan något vettigt att göra i stället söker man jakten på spänning. Man hamnar i en större riskgrupp vad det gäller kriminalitet och droger. Nu är detta att hårddra, men ett gediget intresse håller barnen längre bort från dåligt umgänge. Det är inget att sticka under stolen med.

Att samhälletser ut som det gör idag är inget nytt. Det finns olika formar som vi stöps och det gäller bara att från början få en bra form. En form som håller och skyddar, så gott det går mot världens hårda törnar. Det finns inga garantier, men man kan inget annat göra en försöka göra rätt. Frågan är bara vad som är det? Det ultimata är väl att hitta en form av balans, där det känns bra för både förälder och barn. Inte visste jag att det var, så svårt att vara mamma förrän jag själv blev det. Inte blir det lättare med åren när det inte längre hamnar om ens egna barn. Utan även om kompisarna och deras föräldrar. Att kunna hitta balansen, släppa taget och fånga upp på en lagom nivå för just sitt eget barn. Ja kalla mig gärna hönsmamma för det är nog vad jag är................

Änglar?

Vad är änglar och vad tänker vi på när vi hör ordet.

Gud, Jesus, kristet, beskydd, vitt, vackert.

Jag minns en sång som jag gärna sjöng som barn, glöm inte bort att änglarna finns, de är här föratt se hur du har det. De kan hjälpa dig fast de inte syns, glöm inte bort att änglarna finns.......

De finns men man ser dem inte. Fast det finns personer som sett.  När visar de sig då och för vem? Själv har jag aldrig sett en ängel, vet inte om jag känt av dennes existens heller. Har nog bara alltid haft en förhoppning om att de finns, som en extra "hjälpare".

För om änglar finns, så måste de stå för beskyddet och det positiva. De som hjälper oss i vardagen. Men varför får vi då inte alltid den hjälp vi behöver.  Är det så att det finns något, som förstör för änglarna? Eller har änglarna jour och då inte alltid närvarande. De kanske har flera uppdrag?  De som förstör kan det då vara demoner, vi pratar om vitt och svart, kärlek och hat, Gud och djävulen, himmel och helvete.Gårdagen

Den blev som den blev. När jag kom ut till bilen och skulle åka hem från jobbet upptäckte jag till min fasa en punktering. Det är ju inte sant en fredag eftermiddag när man är trött och bara vill hem. Ja det var inget annat än att ringa en vän, som kom med blixtenshastighet. Det är inte varje dag man får punka och tänker inte alltid på om det finns grejer till det i bilen. Men det fanns en löjligt liten domkraft, som man absolut inte trodde sulle orka den tunga bilen. Men det fixade sig och reservdäcket kom på och jag kom hem några timmar senare än väntat. Kunde inte åka så fort på det däcket och milen är många hem.

Sen blev det taco och idol på kvällen. Jag håller fortfarande på min favorit Mariette, första gången jag hörde henne tyckte jag hon var något utöver det vanliga. Så nu är det bara att heja fram henne varje fredag, ända fram till slutet.....Tove tyckte jag också var bra, så om jag fick bestämma så skulle jag se dem ihop på Globen i december...


Fredag

Äntligen fredag och nu är det inte många timmar kvar på jobbet. Det ska bli riktigt gott att komma hem i kväll, efter några dagar på jobb. Funderar bara på hur jag ska lägga upp kvällen, för det gäller att hålla igång. Sätter man sig ner är det kört, då blir man dödstrött.

RSS 2.0