Gott nytt år- med löften eller inte...

Nytt år hm vad  innebär det för många? Är det inte då man ska ta tag i det där lille extra, det man inte har gjort innan utan skjutit på. Man säger till sig själv blir det bara nytt år, ja då ska jag ta tag i att börja träna, sluta röka, äta bättre, ha mer tid till barnen osv. Man tror att blir det bara nytt år, så kommer allt bli bra. Det blir som någon slags nystart i livet. Jag funderar litepå vad mina nyårslöften ska bli eller har jag egentligen några? Ja en eller några saker ska jag göra och det är att träna och äta bättre. Jag kanske skulle försöka sluta oroa mig för saker jag inte kan påverka. Det vore några bra saker och inte heller helt omöjliga.

Jag vet förra året då jag skapade denna bloggen, så hade jag tänkt haft 365 inlägg just denna dag, men så blev det inte. Bloggen skulle också haft en kristen inriktining rakt igenom, men så blev det inte heller. Man kan genom detta se att även om man har ett mål, så är det inte säkert att man uppfyller dem. Bloggandet har gått i vågor och stundtals har jag tyckt att det varit direkt tråkigt. Har inte haft någon lust att skriva. Har till och med funderat på att lägga ner. Men har inte gjort det, utan bara låtit den vara lite på is. Perioder känner jag att jag inte har kunnat leverera något, utan det bara har varit en massa strunt skrivande. Vilket inte var mitt mål från början. Men frågan är om man måste följa sina mål till punkt och pricka? Jag tror inte det är många som egentligen gör det i praktiken. Även om man önskar att det vore så. Summan av kardemumman, så är vi inte mer än människor!

Löften kan garderas upp på många sätt, viktiga och mindere viktiga. Om jag äter godis eller inte, har egentligen inte så stor betydelse. Det är bara något på ytan och ett sett att kunna kontrollera min egen frestelse. Klarar jag det, så mår jag bra och kan klappa mig på axeln och säga - vad duktig du är Jennie som fixar detta...
Men löften till andra människor är något, som är oerhört viktigt. Att stå upp för sin vänskap och vara rädd om den. Vi behöver varandra!!!

Gott nytt år och tänk på att välja era löften i natt...


Tisdags jobb

Sitter på jobbet nu och har varit hur seg som helst idag. Men tog mig faktiskt i kragen och tränade på rasten, även att kudden var oerhört lockande. Jobbar i morgon med, men slutar lite tidigare då. Jag hoppas på att hinna hem och se då sonen spelar fotbollsmatch. Om inte annat, så borde jag hinna se sista matchen. Det är kul att se vad han utvecklats den sista tiden och det märks att han tycker det är jättekul. Laget har väl haft lite otur med förluster, så vi får hoppas det går bra!

Juldagen

Idag har man inte så högt tempo. Har mest slöat nu på förmiddagen, men gårdagen var trevlig. Godmat, kalle, Tomten, paket, kaffe och midnattsmässa. Senast jag gick på midnattsmässa var över tio år sedan, så det var väl på tiden. Funderade om vi skulle gå på den eller julotta, men beslutet förr på kvällen. Risken skulle nog vara ganska stor att man missade att gå upp eller skyller på trötthet.
Vi hade en trevligt julafton, även att vi inte var så många. Blev jätteglad över mina fina presenter och ska idag se till att inviga mina nya hockeyhandskar. Nu har jag snart en komplett utrustning. :=) Berättade för pappa igår att jag börjat spela hockey, han blev något förvånad. - Du spela hockey, som knappt åkte skridskor som barn! Ja där ser man inget är omöjligt, det gäller bara att våga.

När jag tittar ut idag så snöar det, men det ser inte så kallt ut. Frågan är vad man ska ta på sig och barnen, då vi åker skridskor. Risken är att man blir lite blöt.

Julafton

Jag tittar på klockan halv sex och jag borde verkligen sova lite till, men det går inte. Jag går upp eller försöker smyga fram, men efter en liten stund hör jag - Mamma! Mamma är du uppe? Jag går och säger godmorgon och tittar in i ett par förväntansfulla ögon. Idag är det julafton och vilket paket ska jag få öppna på morgonen? Det är svårt ett roligt eller ett medelmåttligt, egentligen så borde då fått plats i strumpan. Jag tänker så varje år att jag ska köpa ett bara avsett till öppning på morgonen, men så är jag där igen. Ingen genomtänkt morgongåva.

I år är det svårt extra svårt med paketen. Den stora sonen har önskat sig en ny vit hockeyhjälm och en kompositklubba. Men alla som har erfarenhet av klubbor vet vad dessa kostar! Och att sedan köpa det till en pojk på nio kan ju kännas överdrivet, men han står fast det är det han önskar sig. Jag letade i alla affärer i stan, utan resultat. Det fanns ingen klubba, som skulle passa hans längd och att kapa den skulle ju förstöra halva effekten av klubban. Jag började ge upp. Det är bara att inse det fanns ingen till hans storlek. Han var för lite ännu, så var det bara. Hjälm var inte heller lätt, eftersom jag hade tänkt mig en viss modell och till ett visst pris. Hittade  ingen heller och humöret på klappar började tryta. Det var inget annat, utan jag fick kolla i Jönköping, då jag var där och jobbade. Det är trots allt en hockeystad och så har jag lite rabbat där. När jag skulle köpa hjälmen, så hittade jag klubban där. Det var inget att tveka på, utan jag slog bara till. Kan ju säga att klubban är ännu gömd och den får bli det till sist. Ska se till att få den inslagen nu på morgonen, sen ska jag börja skala potatis till Janssons och kålrotslåda...

Godjul på er allihop...

Fjärde dagen i radIdag var det fjärde dagen i rad som jag var ute på isen. I fredags träning, lördag + söndag föräldramatch och idag lite på skoj. Jag funderade lite lätt på vad grannarna tänker.
-ska de spela nu igen, vad är det där för familj som släpar på sina klubbor och väskor dag ut och dag in. De kan ju inte ha något annat liv.

Men faktum är att igår var jag helt slut, tror jag somnade vid nio. Men vilken underbar känsla att vara trött fysiskt och inte psykiskt, som jag brukar då jag jobbar. Nu ska jag ta ett varm bad och värma mig lite. Sen blir det att göra lite nytta. Det är ju trots allt snart jul och inte har jag gjort några direkta julförberedelser heller.
Har köpt lite paket till barnen och de har köpt till mormor, men det var någon grej till som de skulle köpa. Får se när vi ska ta en tur på stan och kolla på den. Sen har vi mannen kvar, den svåraste av dem alla. Vad ska man köpa till han. Kläder är inte att tänka på, han är för petig. Tänker så det knakar, men har en ide, ska se om jag hittar en.........!

Kyligt idagDagarna går i rasande tempo och man fattar inte var de tar vägen. Idag hade jag en ambition och gå ut och fota, men insåg så snart jag kom utanför dörren att det var kallt. En isande kyla som bet sig in i märgen och jag ville absolut inte ge mig ut på rundan jag först tänkt. Det blev att följa barnen till skolan, svängen förbi mamma och ta en kopp kaffe och sedan raka vägen hem.


14 dec


Jag vet att jag tänkte på denna dagen för några dagar sedan. Dagen efter Lucia för sju år sedan, då svepte jag in på ett hotell i en lång vit klänning med släp. En något överförfriskad man kom fram till mig och frågade; är du någon slags Lucia eller nått? Vilket inte riktigt var fallet utan klänningen jag hade på mig var en brudklänning och jag och min man hade precis gift oss. Ha ha

 

 


Dagarna som gått

Kände att det var dax för en uppdatering av bloggen. Har inte haft, så mycket tid att skriva det sista eller inte lust kanske. Denna vecka är jag ledig och då ska man jobba igen allt hemma, som man inte hunnit. Eller kanske rättare sagt göra det,som inte hunnits med då man jobbat intensivt.


Helgen gick i rasande tempo, hade hockeyträning på fredagen. Vilket gick sådär, känner väl att jag måste öva mer på skridskoteknik och klubba + puck. Fick väl inte till det helt och fullt ha ha. Tur att det inte finns några bildbevis. På lördagen var det poolspel för sonen och då var man återigen i ishallen. Han var jätteduktig och verkligen slet och kämpade och det syntes lång väg att han tyckte det var kul. Han hade även med sig en egen hejaklack dit. Hans gamla klasskompis med familj kom upp och hälsade på, så det var stort jubel på på läktare, då han gjorde målet för deras lag. Sen åkte vi hem allihop och hade en trevlig lördagkväll. Barnen lekte och spelade bandy i källaren.

Ja sen kom söndagen och det var dax att återigen åka till ishallen. Men denna gång var det minstingen, som skulle spela hockey. Denna dag kom frågan om det var någon som ville testa på att vara målvakt. -JA ropades det i kör! Men slutligen blev det sonen som fick stå. Det var inte helt lätt fick han erfara att röra sig på isen, med de stora skydden. Att sedan försöka hålla i klubban med de jättestora handskarna var inte heller lätt. Men det svåraste var nog att ta sig upp efter att ha slängt sig efter pucken. Vad han kämpade och slet, men han såg bara för söt ut och skam den som ger sig. Han gav inte upp...


Lördag

Idag har jag haft lite special  hockeyträning av min äldsta son. Fick lite instruktioner, då det gäller översteg framåt och bakåt. Jag var ju på träning i fredags och just det momentet gick inget vidare. Men nu kan jag faktiskt säga att framåt i ena varvet gick hyfsat bra.

Jag känner mig riktigt stolt över mig själv att jag kommit över första steget när det gäller hockeyn. Om någon frågat mig för ett år sedan, så hade jag aldrig kommit på tanken att börja träna. Men nu har jag insett hur kul det faktiskt är....

RSS 2.0