Stress

Jag får ont i magen på allt som måste göras. Livet går för fort och jag hinner inte med längre. Det går inte känna efter hur man har det förrän man känner sig helt urlakad.
Ska det verkligen varar såhär. Är det meningen?


ACT- Leva livet fullt ut

Acceptance and commitment Therapy- Att leva det liv man vill leva, utan att dra ett last med bördor över sina axlar. Det är möjligt att leva som man vill och lägga hindren åt sidan. Om man lär sig acceptera det man inte kan förändra och lära sig att förhålla sig till sina känslor och tankar. Lära sig leva här och nu. Det finns även möjligheten att utreda varför det blivit, som det blivit i livet. Vad har påverkat dig att göra de val som du gör? Finns det ett specifikt mönster som du följer när du hamnar i svårigheter?

FRÅGESTÄLLNING?
Är du nöjd med det livet du lever idag? 
Hur skulle det se ut om fem år om du fortsatte i samma barna som nu?

Hitta mål:

Syftet är att hitta tre positiva formulerade mål. ( Vad är viktigt med målen?)

Vad vill du att ditt liv ska innehålla?

 Vad hindrar dig?

 Hur skulle ditt liv se ut om du fortsätter som du gör om fem år?

Om du tänker en förändring, hur skulle det då kunna se ut om fem år?

 

1.       Fördel med att inte förändra sig +

 

4.  Fördel med att förändra sig +

 

2.       Nackdel med att inte förändra sig -

 

3.       Nackdel med att förändra sig.

 

UTREDANDE
Livslinjen = en funktionell analys som känns i kroppen. Det handlar om att gå tillbaka i tiden och hitta tre händelser, som varit jobbiga. Övningen sker genom att man går på en linje på golvet. Man stannar upp och känner efter och försöker hitta känslan, som man upplevde vid de specifika händelserna.

 


Lördagsgodis

Det är konstigt! När jag har bestämt mig för eller tänkt att jag skulle äta bättre, då blir jag galet sugen på godis.

Jag har tänkt att ska jag börja prestera bättre på träningen, så måste jag lägga om min kost. Problemet för mig har inte varit att hålla vikten, utan snarare att få till och ut det bästa av träningen. Men jag förmår mig inte att ta tag i en riktigt bra kost.

Problemet ligger inte i kunskap, utan snarare av motivation. Jag kanske skulle behöva en PT, som kunde hjälpa mig med målet. Vad vill jag få ut av träningen och vad vill jag uppnå? Det räcker inte med att må bra. Det måste vara något riktigt, som en tävling. Om målet blir att träna löpning, så behöver jag en piska för det är så tråkigt. Det kan ju inte vara meningen att man ska träna tråkiga saker?

För mig handlar det om resultat och helst på en gång. Det ska märkas att jag gjort något. Kondisen borde någon gång ge med sig, så jag kan känna att det blir lätt. Den där känslan när man tror att man ska spy och andningen är hur tung som helst är inte rolig.

Nej ge mig nu en riktig morot och ett mål att uppnå!


Lär så länge du lever.

Jag slutar aldrig förvånas över människor och hur de agerar. Det handlar inte om att jag själv känner mig felfri, utan att jag gång på gång blir besviken. När man tror sig känna någon efter många år, så upptäcker man att denne går bakom ryggen. Utåt sett har personen alltid visat som jag betydde något. Jag gick till mötes eftersom det var självklart för mig, men valet du gjorde var att sparka på mig. Jag var inte längre vatten värd och det värsta var att du gick bakom ryggen. Du kommer inte vara den du en gång vävar för mig. Den kära släkting, som du utåt visade. Jag förstår inget längre, hur kunde du? Du har förlorat min respekt och det har du bidragit med själv.


Sanning

Slut ögonen så kommer du att se klart! Sluta lyssna så kommer du få höra sanningen!
Ibland undrar jag hur vi människor funkar. Vi lyssnar på allt vi hör, utan att egentligen ta reda på hur det ligger till. Det blir lite tillägg och tolkningar och sedan skapar vi en sanning. Sanning? Vad är egentligen sanningen? Vems sanning tror vi på och vad säger att just den har rätt. Jag tror som man säger att slutar man lyssna på allt och alla så kommer sanningen. När jag var barn, sa min mamma alltid; det man inte får reda på för pengar ena gången. Det får man reda på för inget en annan.


RSS 2.0