Soligt idagVar ute på en promenad och fotade lite idag. Det var riktigt gott väder, men nu har det blivit lite kyligare framåt kvällen.SM GULDJa vad säger man GULD blev det och vilken känsla. Bästa laget hela vägen. De var helt klart värdiga vinnare.

Men hur firar man i Östergötland, hade man bott kvar i Jönköping hade det inte varit snack om saken. Man hade åkt in till stan och firat.

Spänningen är olidlig


Sitter som klistrad framför tv eller rättare sagt hoppar upp och ner av frustation. Blir tokig på denna spänning, kunde inte Hv bara fått avgöra. Men inte i stället drar de på sig utvisningar medan DIF inte får någon. Även att det är klockrena utvisningar (håller fast klubban). Känns som domaren är köpt!

Nu invänta förlägning och hoppas, hoppas att HV fixar detta nu. Kan inte vara nyttigt med denna spänning för hjärtat.

FotbollsmatchNu hemkommen från sonens träningsmatch, vilket slutade med en vinst och en förlust. Det var riktigt spänd för både honom och mig idag. Jag var nervös för hans skull, eftersom det var första matchen med nya laget. Men jag tyckte att han kom in i det fort, även att de förlorade första matchen, så tappade de inte humöret. Utan de kämpade på och sprang på alla bollar. Andra matchen blev en mycket bättre start och de vände spelet direkt. Sonen gjorde två assist, så han var nog mer än nöjd.

Det känns som en bra stämning i laget, både mellan förädrar och barn ¨så känslan säger att detta kommer bli bra. En ny fotbollssärsong har startat med ett nytt lag. 

Tatuering på G

Nu hemkommen från tatueringsmässan, men utan tatuering. Hade nu inte tänkt göra någon än, utan snarare hämta inspiration och se på lite bilder. Kännde mig ganska klar med vad jag ville göra innan jag kom dit. Men när jag var där så såg jag en massa fint, så jag börjar tveka lite. Jag kommer inte göra någon ny förrän jag är helt klar med vad jag vill ha både när det gäller färg och form.

När jag berättade för barnen, så tyckte de det var väldigt onödigt och så genast en resa till Liseberg i stället. Jag skulle ändå ångra mig, som jag gjort med min första sa det. Men faktum är att min lilla ros var jag nöjd med då jag gjorde den, endast 16 år gammal. Men efter 20 år, så känns det som den gjort sitt. Tanken är att det ska bli en något större tatuering troligtvis en blomma, men ingen ros denna gång. Funderar också på att använda mindre färger, eftersom de bleknar.  Men sen såg man så många fina i färg och velar igen.

Ska kolla vidare på bilder nu och se vad jag kan hitta.


Om kyrkan

Såg att jag hade missat att posta ett inlägg, som gjorde att jag tänkte till lite extra.

Ska kyrkan finnas så ska den stå för något. Det ska inte vara en mysklubb dit det fina folket går. En samling människor med fina bilar och kläder. Kan de sedan bidra med lite ljuvs sång och musik, så passar man ännu bättre in i gemenskapen. De ska inte ta in detdåliga som finns i världen, utan den ska stå för kärleken.

Ett skräckexempel hörde jag från en vän. Hans sambo hade börjat gå till kyrkan. Hon hade aldrig tidigare funderat över kyrkan eller Gud, utan av en händelse korsade en kristen hennes väg. Men vad fint och kul kan man tänka. Att denne tog sig tid att ta med henne till kyrkan, så hon fick ta del av Gudskraft. Men effekten blev lite bakvänd istället för att Gud och kyrkan sammanfogade hennes familj, så håller den på att slitas itu. Hon berättade för sin sambo att hon inte längre trivdes i sitt äktenskap och så nu ville hon dela på sig. Ingen i kyrkan hade försökt få henne att försöka få ihop äktenskapet. Utan snarare förutspråkat skilsmässa. Men ska inte kyrkan stå upp för äktenskapet, är det inte en viktig del i dess lära?

Jag röstar för en kyrka bland folket, mitt i allt. Där man är på plats och ser människorna idag. De som har det svårt och inte har lyckats. De som inte har samma förutsättningar.

Att ta in problem i kyrkan, som alkohol, skitprat och skilsmässa kan jag inte köpa. Det har varit ett stort problem för mig att se på kyrkan som riktig. Om man lever utav andensfrukt och anser sig själv troende. Varför ska man då dricka? Varför ska man stå med ett ben på varje sida? Har levt i världen och i kyrkansvärld, så jag vet  hur kallt det kan vara i kyrkan. Ibland faktiskt kallare än i världen. Kände själv att jag aldrig passade in i gemenskapen. Kunde inte köpa allt och blev besviken. Men när man får lite distans, så kan man se att de inte är mer än människor. Man är inte bättre människa bara för man är troende. Det sker inte på automatik, utan man måste leva ett Gudsfruktigt liv och det tror jag inte många gör idag. Man behöver inte Gud i vår värld. Vi har det ganska bra trots allt!!!


Tatueringsmässa
Nu kommer det som på beställning till mig. Tatueringsmässa i helgen.
Jag har en längre tid täkt på att tatuera över en gammal ros, som jag gjorde för
många år sedan. Den känns som den gjort sitt och den är inte alls fin i färger
längre. Den ser ut som "sjömansgadd". Bara konturena som dinns kvar.
Hade jag gjort den idag, så hade jag inte placerat rosen på armen.
Men gjort är gjort och nu behövs en förändring.

Jag funderar på att göra något lite större och låta den gå upp mot axeln i stället.
Men den ska inte vara för stor eller bred. Inte heller för mycket färg. Tanken går åt
någon form av blomsterslinga, men ingen ros denna gång. Kanske någon lilja eller liknande.

Men det gäller att hitta någon, som gör det bra. Så nu börjar mitt sökande efter rätt tatuerare.

Guldet närmar sig

Äntligen kan man andas ut. Har suttit som klistrad framför tv:n och kollat på HV. Vilket lir det blev, inte en chans att kunna andas ut. Att sport kan bli en sådan viktig del av ens liv att man sitter och gapar och skriker hemma i soffan. Precis som det nu skulle hjälpa!! Men det är som de säger "grädde på moset".

Mamma lycka

Satt och kollade runt lite bland alla dessa bloggar som finns. Det hör inte alltid till vanligheten, eftersom jag mellan varven får en sådan otrolig bloggtorka. Då jag inte alls har lust att vare sig blogga eller läsa. Men hur som helst, så är jag tillbaka och brinner mer en vanligt för detta. Kan ju även nämna att mannen är mindre nöjd, då min tid hamnar framför datorn i stället för bredvid han och tvn.

Men hur som helst tillbaka till kärnämnet, nämnligen bloggar, bloggar och åter bloggar. Jag råkade hamna på dessa söta mamma bloggar. Ja de är verkligen söta. Inget ont i det, men jag är så imponerad. Jag minns själv min graviditet och jag kände mig mest, som en kossa eller en fet gris. Jag kunde inte alls tänka mig att köpa kläder och hade absolut inget intresse i det heller. Eftersom detta var en kort period i mitt liv och sen skulle jag bli smal igen. Men så är det inte för mammorna på nätet! De är verkligen jättesöta, fint sminkade, fina kläder och ett otroligt leende på läpparna. Varför fick inte jag uppleva detta?

Men även om jag inte upplevde en fantastisk graviditet, så blev jag lycklig efteråt när sönerna väl var födda. Den lycka var enorm, äntligen skulle jag kunna knyta skorna igen. Jag behövde inte springa runt med en badboll runt midjan. Och potatisen räckte till alla! Jag åt nämnligen potatis i mängder och kokt skulle den vara. Kan det vara därför sonen älskar kokt potatis? (skämt)

Det jag vill få sagt om detta är att alla är inte lyckligt gravida. Det kan ibland upplevas som att man måste vara glad som gravid. Man ska tycka om sin mage och visa upp den för allt och alla. Men alla tycker inte om då folk kommer och pratar med magen och klämmer och känner. Det ska inte kännas fånigt att ligga på stranden och känna sig som en flodhäst, för det är mysigt.

Själv tyckte jag det var mysigt när magen försvann och jag blev jag igen. När jag kunde ta med mig babyn på  långa stärkande promenader i vagnen och köpa kläder i min storlek igen.


Vill du få fler besökare till din bloggDet handlar om trafikutbyte. Om du kollar på en medlems sida får du poäng som sedan konverteras till garanterade besökare till din egen hemsida.

Förklaring:Vi kör med något som kallas 3:2 ratio. När du kollar på en hemsida från en av våra medlemmar, så får du 2 poäng, när du har 3 poäng så kommer din hemsida visas för en av våra medlemmar. Tipsar du också dina vänner om denna tjänst så får du gratis besökare från dina vänners surfande.

Just nu får du:

100 gratis poäng när du registrerar dig.
100 gratis poäng varje gång en av dina vänner ansluter sig.
10% på vad dina värvade vänner tjänar in.

Registrera dig nu GRATIS!

Vilse i skogen

Livet är en slingrig väg, utan kompass. Jag minns i skolan när vi skulle ha orgentering. Vi skulle springa två och två och vi blev tilldelade en karta och en kompass. Sen var det bara att ge sig ut och leta efter kontrolerna, bevisen att man sprungit hela rundan. Det gick inte fuska för det kontrollerades. Om det nu hade gått, så kan jag lova att jag hade gjort det. För jag ville inte springa i den snåriga skogen, men lera upp till knäna. Det kändes så totalt meningslöst då. Till vilken nytta tänkte jag då? Det kanske var just min inställning som gjorde att jag aldrig lyckades. Jag ville inte springa rundan, vilket resulterade i att jag nästan aldrig hittade rätt. Det blev som en ond cirkel. Hittade jag inte ena gången, vad skulle göra att jag gjorde det denna?

Om jag i stället hade kavlat upp armarna och gett mig sjutton på att fixa detta, så är jag övertygad om att jag hade gjort det. Jag hade all hjälp i min hand, men ändå fixade jag inte det. Det var som att gå i blindo, eftersom jag blundade för hjälpen jag hade. Det kan vara lika dant i livet, man blundar för det man har. Man ser inte möjligherna, utan alla hinder. Varför drabbar allt elände mig, varför kan inte jag vara den lyckliga vinnaren? Men ser jag på det jag har och hjälpen jag kan få? Titta på kompassen och vänd kartan rätt från början, det spar tid och man slipper springa vilse.

Mot Guldet...

Jag sitter fast i Hockeyträsket och komer inte riktigt upp. Är man nörd, så är man! Hur som helst, så är inte hoppet ut än för vårat kära HV 71. Ser man tillbaka på gårdagensmach, så var de det bättre lagen. Men orken fanns inte hela vägen och Djurgården fick in ett skit mål på slutet. Funderar lite över varför man inte bytte ut de trötta spelarna på slutet och gjorde en sista rusch. Men det är ju lätt att sitta hemma i soffan och vara kritisk.

Men hockeyn är inte slut efter sm. För nästa vecka bär det av till Stockholm för att titta på LG hockeygames tillsammans med sonens lag. Det var inte meningen att vi skulle åka hela familjen, men jag bestämde mig igår för att haka på. Det går nog inte ta miste på att Hockey är sporten, som dominerar i familjen. Ska man göra något gemensamt, så blir det en sportaktiviet. Ja så är det bara!

Hv-Guld?

Sitter med familjen bänkad framför tv och hejar fram vårt älskade hockeylag HV 71. Det kändes som först hade ett  övertag, men sedan händer något. De slutar åka skridskor och det syns att Hv är trötta. Kan det vara så att de tog ut sig för mycket i början och nu finns inte krafterna kvar. Och åter igen kan man se att Hv inte har domaren med sig. Ska det vara så fixerat vid Sockholm? Är det bara för Hv ägde, så ska domaren se till att leta utvisningar. Vinna på fusk det är var det är..

Måste även säga att jag tycker det var starkt att bojkotta Djurgårdsfansen. Efter deras senaste upptåg, så känns det som de kunde hållas avstängda länge. Det var ett bevis från Hv att säga att de tar inte vilken skit som helst!

Känner nu att jag börjar bli så nervös att jag knappt kan titta.


Bort med rökarna

Nu har det blivit rökförbud på jobbet, vilket retar upp många rökare. Hur ska de nu kunna röka? Rökarna letar förbrilt efter alternativ. Har inte hört någon, som ska göra ett frest och sluta. Hur blir det då om flera personer i ett arbetslag röker, ska de då springa bort från området och röka? Ska det dras från deras rast och hur löser man det när det inte finns schemalagda raster. Tänker då att det kommer ta minst en kvart för varje cigg och hur gör snusarna. Ska det fortfarande vara fritt och snusa eller ska man ta bort det också.

Nu drabbar inte detta mig, eftersom jag varken röker eller snusar. Men kan samtidigt känna med dessa stackars människor, som lever under denna last. Resultatet komer bli att vi får jobba med ett gäng argbiggor, som inte vill sluta röka. De har inte kommit på idén själva, utan blir mer eller mindre tvugna. Om de ändå fortsätter, så kommer även vi andra drabbas. Deras röktid kommer ökas på och vi kommer få jobba mer. Är det rätt? Jag tror att detta komer skapa iritation längre fram, även om ingen säger något i daxläget.

Nej ska det bli rättvisa, så får väl den gamla hedlig stämpelklockan plockas fram. Stämpla ut och in vid varje pause, så blir det ine mycket till rast kvar. Tänk vad poppis det skulle va!

Det jag kan se är att de inte har fått någon stöttning, under detta projektets gång. Man har länge vetat att det ska bli slutrökt, men ingen strategi har tagits fram. Ska man göra något sånt här, så bör man nog försöka få rökarna med sig. Då blir det bäst!

Beslutet fattades efter velande

Kanske skulle göra lite uppföljning när det gäller beslut. Vi velade lite när det gällde att byta fotbollsklubb, men vi tog sedan beslutet att byta. Sonen tog det bra även att han sa att han skulle sakna särskilt en kompis. Men vi tröstade han med att det kommer lösa sig och du träffar snart nya kompisar i laget.

Men faktum blev så att när vi väl bestämde oss, så följde hans kompis efter. Vilket blev dubbel lycka! Nu planerar vi för Bullerbycup i nytt lag och jakten på att samla in pengar till laget fortsätter. Men nu med ett större lag bakom oss.


Ny startsjobbets skämt

Jag frågar mig hur arbetsgivare får använda sig av nystartsjobb gång på gång. Vilket innebär att arbetsgivaren inte behöver betala hela arbetsgivaravgiften. De anställer folk som sedan får en provanstälning ca 6 månader. De säger sedan upp dem på grund av arbetsbrist, men sen kommer det fram att de nyanställer igen. Genom just nysstartsjobb. Hur kan detta vara möjligt? Arbetsförmedlingen och facket vet om problemet, men gör inget åt saken.

Det låter bra på papper att det finns många personer ute på arbetsmarknaden, men det är ingen som pratar om utnyttjandet av människor. Det känns som man tycker att detta har varit en fantastisk idè att låta långtidsarbetslösa komma ut på arbetsmarknaden igen. De får hjäp och chans att få ett "riktigt" jobb. Men vilka tjänar mest på detta? Om inte arbetsgivaren som har ett bemanningsföretag och tar in personer efter behov. Betalar bara en del av arbetsgivaravgiften och säger upp dem innan en anställning blir aktuell. Sen är det bara att anställa en ny.

Jag säger bara tumen ner för arbetsförmedlingen skämt verksamhet. Vad gör de egentligen för nytta? När de inte ens kan reagera på detta, utan tillåter arbetsgivare gång på gång utnyttja systemet. När det kommit in anmälningar från arbetare på det aktuella företaget. En rokad vore på sin plats, ut med de gamla stofilerna och kom in med lite ungt nytt blod bakom disken.

Att välja

Var på min kurs i stresshantering idag och försöker ta till mig det jag lärt mig. Men hur lätt är det?
Vissa saker ska man acceptera som de är, medan vissa förändra. Ja det är ju uppenbart att det är lättare att förändra yttre faktorer, eftersom valen då är större. Jag säger att jag "väljer" detta. Ett  val gör saker och ting lättare än ett måste. Jag måste gå till jobbet föratt få lön eller jag väljer att gå till jobbet för att få lön. Eftersom detta i sin tur kan påverka min livssituation. Har jag en god ekonomi kan jag göra de saker jag tycker om. Med andra ord jag väljer att arbeta.

När jag tänkte att jag fortfarande har ett val, så blir det inte så tungt. Jag känner mig inte längre fast, utan jag kan fortfarande göra, som jag vill. Jag har en fri vilja! Men det säger inte att jag bara kan göra roliga saker, utan vissa obekväma situationer hamnar jag i ändå. Men jag ser ett mål och mening med det jag gör.

Val har man gjort många, men vem säger att de är rätt? Ja den som egentligen kan svara på dem är man själv. Vi påverkas dagligen av yttrefaktorer, som vi bör hantera på ett bra sätt. Vi måste välja!! Vad ska jag accepter och vad ska jag förändra. Den inre påverkan och känslorna däremot är svårare att hantera.

Mannen och kvinnan

Det fanns ideal, att kunna säga till andra hur de levde att det bara var en flykt. Det var det fina folket, som hade vinprovning. De satt med sina fina kostymer och smuttade på ett glas rött. De var bättre än han som satt i sin svettiga brynja och tittade på tipsextra. Han sitter där i soffan och rapar och dricker öl. Han blir bara fetare och fetare. Vad ofräsch han ser ut! Jag mår illa vid blotta tanken.

Men han då i kostym, som åker på sina fina middagar. Han måste ta ett glas som sällskap och bli mer pratsam. Egentligen har han inget vettigt att säga, men han är stilig till det yttre. Damerna ser upp till han och han njuter i sitt glans. Men glansdagarna är räknade, han fru är trött på han och han åldernn börjar ta ut sin rätt. Men han förtränger i alkoholensrus och tror sig vara guds gåva till alla kvinnor.

Hans kvinna har två val, antingen gå samma väg som han. Hon behöver bevisa att hon fortfarande duger. Hon får ingen bekräftelse hemma, så hon söker sig ut. Finns det fortfarande någon som kan se hennes skönhet. Är hon fortfarande vacker? Hon tar på sig kläder av modell mindre och ställer sig i baren med ett glas rött. Hon låter blicken gå över dansgolvet.

-Nej hon känner det patetiska över historien. Hon har levt det där livet en gång, då var hon ung. Nu känns det mest löjligt. Hon tar beslutet att ge sig ut på en joggingrunda i stället och flyr bort från vardagens stress. Hon känner den ljumma vinden drar genom hennes näsborrar. Det är vår! Hon tänker njuta av varje stund av livet och hon tänker vara klar i tanken. Hon behöver inte fly bort, utan känner lyckan sprida sig genom hennes kropp. Hon har bemästrat deras flykt och hittat sin egen harmoni. Långt bort från deras värld. Hon har vunnit ett lopp- LIVETS!


Påsken vad innebär det?

Vid frukostbordet idag säger sonen.
-Mamma firas Jesus sista måltid!

Ja, just det säger jag. Hm undrar just hur mycket man tänker på det vid påskt. Kan ärligt säga att jag inte har skänkt det en endaste tanke förrän han sa det. Jag har mest tyckt synd om mig själv, som ska jobba hela påsken. Att jag inte kan vara med familjen och i andra hand har jag funderat på vad vi ska fixa för mat till jobbet.

Men vad tänker man på när man säger PÅSK egentligen? Är det en religiös högtid, som firas eller är det mest ett jippo, då man ska äta så mycket som möjligt eller festa runt....

När man var ung, så var det väl en annledning att ha fest, medan nu handlar det väl mest om mat och godis för min del.

RSS 2.0