Halloweenfest

"Halloweenparty, lussevaka och julfest. Säsongens fester är här – och med dem nya tillfällen för tonåringar att göra alkoholdebut. Då är det viktigt att du som förälder inte bjuder på ett glas hemma.
– Du kan inte lära dina barn att dricka korrekt, du kan bara lära dem att dricka, säger Stefan Sparring, överläkare på Maria Ungdom."Vad är det då som gör att "vissa" föräldrar väljer att bjuda sina barn på alkohol?
Ett argument kan vara at de får tag i det ändå!
Bättre att jag vet vad de dricker än att de köper hembr
Är det så farligt egentligen? Ska de inte få ha kul?
Är de hemma så är det under kontrollerande former!

Kan det bli så att bjuder man sina barn på alkohol, så har man samtidigt gjort ett godkännande. Det är OK att du dricker!  Vilka signaler sänder vi ut till våra barn? Och kanske det viktigaste hur ser våra syn ut på alkohol?

Då kan man säga att det är skillnad på vuxen och barn, men hur är det egentligen? Gör barn som vi säger eller som vi själva gör?Att hitta moroten till förändring

Att hitta en morot till att förändra sin väg. Var en diskussion som vi hamnade i på jobbet.
-Vad menar jag då med det?
-Jo samtalet handlade om missbruk och hur mycket det tar upp av missbrukarensliv.
Det är inte bara missbruk, utan mycket mer som kommer till såsom vänner, kriminalitet, lögner, jakten och spänningen, kickarna osv. Om man tar bort allt detta så kommer det bli ett tomrum i livet.

Det går inte bara ta bort drogerna och tro att allt annat löser sig, utan det måste till något mer. Något som kan ta drogernas, spänningens, vännernas plats. Det kan vara svårt att inse att ett liv utan droger kan inte fortsätta med samma vänner. Hur kan jag då vara så säker på det?
Jo ställ frågan vad har man gemensamt förrutom drogerna och kriminaliteten?
Hur mycket kommer vännerna stötta och hur stark är man att stå emot när de börjar punda?

Han sa att det kvitar hur många behandlingar han åker på så kommer han inte bli fri!
Ja och så är nog fallet sa jag.....så länge du inte vill,så kommer ingen behandling i världen hjälpa dig. Det handlar om att först vilja och sedan kan vi så ett frö i ditt liv till förändring...Något förvånad svarade han mig att så har ingen svarat mig innan....utan att behandling hjälper!

Frågan är vilken väg vill du gå och hur vill du ha din framtid. Kan du se tillbaka på ditt liv och känna dig nöjd om du fortsäter på detta spåret? Vad skulle du vilja gjort annorlunda och vad skulle dina vänner/ förädrar gjort för dig?

Vem bestämmer över din framtid och hur ska vi komma ihåg dig.....
Lovsång


Dax att dra i bromsen

Har genom livet upptäck att allt inte alltid är så lätt som man först tror. Livet är inte svart eller vitt, utan jag tror att de flesta lever i en gråzon. Det finns en yta, som många gånger består av en fasad och när man sedan skrapar bort lagret, så upptäcker man annat. Jag kan förstå att det finns många unga människor som mår dåligt idag, då man ser på alla ideal som finns. Vem kan bara andas ut och säga att den är NÖJD?  Är inte livet en ständig jakt på bättring, man vill vara snyggare, ha bättre betyg, få ett bra jobb, fint hus osv.

Och hur kommer man då dit? Det kräver visst engagemang. Man får inget gratis, utan man får slita. Livet är ett slit. Det är bara att gilla läget, eftersom det finns inga genvägar. Alla måste slita för att komma någon vart eller är det inte så? Det kanske finns de som har mer gratis i livet. De som faktiskt ser naturligt bra ut och får bra betyg i skolan, eftersom de är lite smartare än genomsnittet.

Men vad är då målet? Vad är vi egentligen påväg? Vet vi varför vi springer och jagar och ständigt är på väg? När levde vi idag och var närvarande här och nu. Jag funderar och kommer fram till att det var nog nu, då jag skrev dessa ord. Annars är jag ständigt påväg och flera steg före. När ska jag bromsa och sluta jaga efter mer. Vem kan få mig att dra i bromsen och säga att det är nu vi lever och denna tid kommer aldrig igen.
En vanlig fredag

Uppe med tuppen, lämna barn, träna, handla, skicka några mail som väntat, hämta barn, laga mat,
köra barn till kompis/ träning, hämta paket, handla present, hämta barn hos kompis.
Pusta ut framför datorn i väntan på kraften att färga håret och samtidigt fundera
på tvätten och dammning.

Jag som hade tänkt en slapp eftermiddag med ett bad och pröva de nya spaprodukterna som inhandlades tidigare idag. Jag skulle sedan färga håret, måla naglarna och titta ut vilka kläder jag skulle ha på mig på morgondagens middagsinbjudan. Allt för att jag skulle slippa stressa i morgon.

Mina förväntningar och verkligen är inte helt överens kan jag känna ibland.

Visheten

Att vinna vishet är
långt bättre än guld,
att vinna insikt är mer värt
än silver

Det är lite märkligt ibland hur livet är utstakat. Har då för länge sedan varit med i kyrkan men lämnat den.
Jag vet egentligen inte hur länge sedan det var längre, utan åren har bara rullat på och jag har inte funderat så mycket. Jag tog steget bort och sa till mig själv att det är för ett tag. Jag behövde vila i detta, orkade inte med att gå på möten. Tyckte väl egentligen att man kunde ha en tro, utan kyrkan. Det viktiga är inte en, kyrka, bibelläsning eller böner. Det viktiga är att man tror på att det finns en Gud.

Åren går, utan att jag ens reflekterar, då jag inte längre umgås med kristna. Att tro är egentligen lite pinsamt och fåningt! Men jag tänker mycket för mig själv och analyserar andra. Inte på et negativt sätt , då enligt mig själv. Efter lite begrundan har jag kommit på att jag har Kristna i min närhet, men jag har inte frågat dem. Det är inget man gör, utan man väntar på att det man tror ska man en dag se.

Det hände igen.....människor som jag känner att jag tycker om och trivs med är Kristna. Vad betyder detta?
Jag får en tankeställare igen.
Tänk om Gud finns och jag får människor runt mig bara för att jag ska komma tillbaka till tron?Den nakna sanningen

Jag tänkte ett tag att stänga ner denna blogg och framöver börja på en ny. Men nu tänker jag, varför ska jag fly från det förflutna. Det jag tidigare har skrivit är en del av mig och det är som jag kände då. Varför ska jag nu förneka det? Det är klart jag vet varför! Jag skäms, det var inte så fint och bra som jag ville att det skulle vara. Man vill inte blotta något dåligt, utan man vill visa upp en fin fasad utåt.

Jag vill vara bättre än jag är och tävlar ständigt med mig själv at komma lite längre, springa lite fortare och ha lite bätre lön. För hela livet är en tävling och man strävar ständigt efter mer.
När ska jag egentligen bli nöjd och bara kunna slappna av och vara här och nu. Egentligen är det ganska ironiskt att det blev just jag som skulle gå den där ACT- kursen
Jag som är mest stressad av oss alla ska hålla i mindfullness övningar. Jag blir bara stressad av tanken. Men det kanske var en tanke med detta att om nu detta fungerar, så är jag en bra försökskanin. Eftersom jag är den största skeptikern, som går i ett par skor. Jag måste ha bevis och det är nu om jag ska tro på det.
För inte kan man tro på något som man inte ser!
Positivt

Ibland har livet en konstig riktning. Man umgås med människor som man känner att denne trivs jag med. Ja utan att egentligen förstå varför, så klickar det bara. Vad är det då som gör detta? Man tänker lika, har liknande intressen och man mår bra ihop. Då kommer nästa fundering, varför umgås man då med sådana som man man mår dåligt av, de som egentligen inte gör annat än suger ut ens energi och man tillåter det!

Hur är det möjligt, varför säger man inte bara ifrån? Jag vill faktiskt inte vara en del av ditt negativa liv, utan jag vill vara med dem som jag mår bra av. Människor som sprider glädje i mitt liv. För det är just sådana människor jag behöver. Jag behöver inga negativa, som bara vill slänga sin ångest över mig. Jag vill ruska av mig deras negativa anda och bara få andas frisk luft....


Ett ord på vägen

Nej sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.

Jag funderar tänk om det är så, att man först måste söka Gudsrike?
Men vad gör då denna orättvisa värld i detta. För inte har alla de som fått
mycket först sökt Gudsrike!
Är det inte så att mycket vill ha mer?

Öppnade Bibeln idag för ett ord. Har inte gjort det på många, många månader.
Jag minns egentligen inte när. Det finns inget försvar, utan snarare en klen tro.
Varför gjorde jag det då? Jag vet faktiskt inte, men kände att just idag skulle
jag gå till bokhyllan och ta fram och damma av Bibeln och bara slå upp ett ord.


RSS 2.0