Ideérna tar inte slut

Sitter nu här och funderar vidare på eget företag, men sen fastnar jag när alla hinder dyker upp. Vad kan jag och vad vill andra ha. Finns det något som jag är bra på, som det dessutom går att tjäna pengar på. Tänker nu inte att jag ska bli miljonär, utan något att livnära sig på och är det dessutom något man tycker är kul, så är det ingen nackdel.


Hur svårt kan det vara egentligen, vad har man att förlora. Måste tänka smått och sen sakta men säkert bygga upp, eftersom jag inte har några direkta finanser att sätta in. Hmmmm jag har ju inte lust att förlora en massa pengar om det inte går vägen.


Jag blir tokig vid tanken på att fortsätta på mitt jobb. Tänker om jag jobbar och försöker samtidigt komma igång med något eget, så kan jag sakta men säkert gå ner i procent på jobbet. Jobbet jag har idag äter upp mig inifrån och jag blir bara negativ. Det går inte längre tänka en framtid där. Jag har gjort mitt och nu är det dax att någon annan tar vid. Men det är ju inte bara att säga upp en fast tjänst, sådär utan vidare i dagens läget, då vore man ju en idiot. Men det går inte heller fortsätta när man känner att krutet är slut. Det går inte hjälpa andra om man inte har någon egen energi att ta av. Det kommer sluta med katastrof. Dessa argument måste ju vara tillräckliga för mig själv, så jag får en spark i baken och sätter fart.........Bokrea

Inatt börjar bokrean, så om jag bara orkar hålla mig vaken så har jag tänkt gå dit. Det är lite av halva nöjet att gå dit på natten och få vara bland de första som river bland böckerna. Inte för att jag egentligen vet vad jag vill ha, men alltid borde man hitta något intressant. Jag brukar själv hamna i perioder då jag läser mycket, sen kan det ta månader innan jag ens öppnar en bok.


SkamDesignstickat


Rätt utseende för jobbet.

Att ha rätt värdegrund, är något jag gång på gång återkommer till. Jag känner att denna hysteri kring

kläder, mode, styling, utseende etc gör mig alldeles utmattad. Hur ska man orka leva upp till alla dessa ideal och ur viktigt är detta egentligen?


Jag läste en artikel i aftonbladet häromdagen att människor som ser bra ut har lättare att få jobb och lyckas på arbetsmarknaden idag. Detta får mig att bli mörkrädd. Men egentligen är det väl inget som förvånar mig heller, eftersom man allt som oftast ser att arbetsgivarna önskar foto på de sökande. Jag kan förstå att man ska se respektabel ut när man har ett serviceyrke, men arbetar man på lager, så har det väl ingen betydelse hur man ser ut? Det viktigaste är väl ändå att man utför sina arbetsuppgifter!


Hur ska man då göra med de stackars människorna som inte har rätt utseende. Ska de inte få en möjlighet att få ett jobb? Och vem är det som sätter upp måtten för hur man ska se ut. Är det någon chef som vill vila ögonen på något vackert eller vad är det frågan om!


Rom 16:13
Både ha kakan & äta den

Ibland kan jag fundera på om människor är ärliga mot sig själva , om de verkligen gör det de vill. Eller om de gör saker för andras skull med viss påtryckning. Att säga att jag gör detta för henne eller honom är oftast inget man vill säga, utan vi säger att vi vill själva. Jag kan uppleva att detta beror på att vi vill vara självständiga och fria i våra åsikter. Vi vill inte bli påkommna med att vara svaga eller nedtryckta.

Men så kommer vi till nästa fråga den som startade mina tankar om just detta; "att vara ärlig mot sig själv". Hur kommer det sig att det finns människor som lever i par relationer, inte är nöjda med det. De väljer inte att lämna varandra, utan istället dela sin partner med andra och detta njuter de av. Detta känns väldigt märkligt för mig och jag kan inte förstå hur dessa människor har det med sina känslor. Har de en förmåga att bara stänga av sina känslor eller har de inga känslor. Jag skulle då rakt inte njuta av vetskapen att min man hade en sexuellrelation med någon annan, utan detta skulle skapa en oerhörd svartsjuka hos mig.

Jag läste just en artikel om detta idag, då det var ett par med barn som var medlemmar i sk swingersklubb. Något som inte är alldeles nytt, men jag kan inte förstå hur de väljer denna livsstil.

Lördagkväll= melodifestivalen

Idag har det verkligen varit fullfart hela dagen med hästar, mockning, fodring, ridning och innebandy, så nu sitter familjen samlad framför melodifestivalen. Vi har laddat med varma mackor, chips och läsk. Spänningen är oendlig, tacka vet jag förr i tiden, då det var en svensk och en nationell. Det känns lite förmycket med all röstning, är det för att kräma oss på ännu mer pengar eller  för att dra ut på tiden.  Men det positiva är att man vet  vad man ska göra, för det går ju ändå inte missa........

Mina favoriter för kvällen:

Molly Sandén, Foto: Scanpix

Foto: CJ Söder, SVT

Tjo hoooooo de gick vidare!!!!


Samkönade äktenskapHur ser vi på äktenskapen, ska vi viga samkönade eller inte? Frågan har varit på tapeten många gånger det senaste och jag upplever att man har delade meningar i frågan. Vad man grundar sina tankar på beror väl egentligen på hur man ser på bibeln och dess skrift. Ska vi gå efter vad som egentligen står, så är det inte okej att viga homosexuella. Men om vi istället ser på bibeln som något antikt, så är det annorlunda. Då kan vi ändra skriften efter våra behov och önskemål.

Jag upplever att detta är en känslig fråga och många vågar egentligen inte stå för vad de tycker, utan följer med massan. Man vill inte sticka ut i denna fråga, därför tror jag den är så brännande. Jag tycker vi ska tänka ett steg längre, vad vill vi få ut av att låta homosexuella gifta sig i kyrkan?
Är det egentligen okej att gå emot vad texten säger?
Hur mycket ska vi ändra på?
Lever vi i en rättvis värld, där alla har samma rättigheter?

Det gjordes en undersökning bland EFS prästerna 78% av dessa sa nej till samkönade äktenskap.


Göterborgs Horseshow

Bred-bom1.jpgIdag börjar Göteborgs Horseshow,så det blir att se på tv under helgen. Hade jag haft möjlighet, så hade jag tagit med min fotbollstokiga familj, så de hade kunnat fått se något annat. Tänk så många fotboll och hockeymatcher jag gått på. Det vore inte mer än rätt att de följde med och såg lite hästhoppning. Men det får bli en annan gång när jag har bearbetat dem lite mer. Jag får nöja mig med att sitta hemma i tv soffan och har jag tur så kanske jag får sällskap en stund.

"Bakgrund och historia

De årliga internationella hästtävlingarna Göteborg Horse Show i Scandinavium startade våren 1977. Sedan dess har över 2 miljoner (!) evenemangstörstande hästälskare på plats sett de stora stjärnorna i Scandinavium - både hopp- och dressyrekipage.
Från och med 2002 har också världens bästa kuskar tävlat här med sina fyrspann. Sedan 1992 har man med lyckat resultat samarbetat med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan."Bred-orange2.jpg
Ryttare och hästar som kommer vara med under helgens tävling.
Helgens Program, så det kommer nog bli en fartfylld helg med mycket hästar, ryttare, blomsterarrangemang och annat jippo.

Årets startlistor kommer både publiken och Drottning Silvias barnsjukhus tillgodo.

I Scandinaviums foajé finns startlistor till varje klass. Denna gång delas de ut mot en frivillig peng som går till välgörande ändamål.

Svensk seger i första internationella hoppningen

Peder Fredricson slog till med seger redan i första internationella klassen.I Grand Prix-klassen idag torsdag segrade Jan Brink/Briar med 70.68% före tvåan
Chatrine Haddad/Cadillac (USA) och trean Ellen Schulten-Baumer/Donatha S (GER).

Jan står fast vid att Briar kommer pensioneras och är nöjd att hans karriär avslutas i Göteborg.

Roffe igen!!
"Svenska segrare i samtliga klasser på en tävlingsdag i Scandinavium för första gången."
Torsdagen avslutades med en förstaplats för Rolf-Göran Bengtsson i Internationell hoppning 1,50 m,
den femte svenska segern för dagen.

Efter en tuff grundomgång i Göteborg Trophy gick bara sex ekipage vidare till omhoppning,
med Rolf-Göran Bengtsson som ende svensk. Vid omhoppningen gick Rolf-Göran in som
god tvåa efter australiensiskan Edwina Alexander.

Behövs ett brake?

Idag kände jag på allvar att jag skulle jobba med döda ting, jag höll på att gå upp i automer. Det här med att vara professionell lyckades jag inte alls med. Man ska hålla sig lugn och sansad vid samtal och försöka vara pedagogisk, med när det inte går in vad man säger. Och man  får tjata och tjata till slut blir man tokig. Hur svårt kan det va?

Mitt i detta känner jag att det skulle vara så skönt att få göra något helt annat ett tag. Att bara kunna gå till sitt jobb och utföra diverse sysslor och sedan gå hem igen. Inte en massa ältande och funderande fram och tillbaka och försöka hitta lösningarn på problemen, utan bara jobba på.

Jag förstår verkligen att det kan vara lätt att gå in i väggen och jag tror att många gör det innan de ens vet ordet av. Man lyssnar inte på signalerna då man mår dåligt och behöver ett "brake". Själv har jag nog börjat uppmärksamma mitt eget mående och jag känner att det inte är som förut att jobba. Men jag vet inte hur länge jag har känt såhär, det är säkert ett bra tag, men jag har inte lyssnat på signalerna. Nu ska jag ta en allvarlig funderare över mitt mående på arbetsplatsen. Är det något som kan lösas eller behöver jag komma ifrån ett tag och göra något annat.

Höna av en fjäder.

Nu har man jobbat hela dagen och jag känner mig riktigt trött. Jag var nog trött innan jag ens kom till jobbet. Dagen började med värsta konfliktern, så jag kände mest föratt vända på klacken och gå hem. Jag förstår inte varför man ibland ska göra en "höna" av en fjäder. Kan man inte bara ta det lite lugnt på måndag morgon. Så man får landa lite, men inte, innan man vet ordet av man hamnat i värsta soppan. Mina nerver säger jag bara.......... men men dagen löpte på och det blev lugnare framåt kvällen och det är jag väldigt tacksam för.

"Allt förmår jag i han som ger mig kraft", så nu ber jag om mer kraft till i morgon............

Att hamna i mitten

Ja, vad säger man fick det bekräftat från båda idag att seperationen var ett faktum. Tidigare har jag hört det från ena parten att det varit i luften, men inte mer. Vad säger man då, den ena står fast vid sitt beslut och har väl egentligen velat länge och den andre vill inte. Det är alltid svårt då man inte är lika inför en seperation, jag tror egentligen inte på att det finns några bra seperationer. För i de flesta fallen vill den ena mer än den andre och det drar igång en känslokarusell. Varför, varför, vad har jag gjort för fel, finns det något jag kan göra för att det ska bli bra igen?

Sen sitter jag då mellan dessa två, eftersom jag känner båda mycket väl. En är släkting och den andre har varit en del av mitt liv i många år. Och även en del av mitt liv framöver, eftersom vi arbetar på samma jobb.  Allt  känns lite märkligt, eftersom personen i fråga alltid varit snäll och ställt upp för mig om jag har behövt. Hur kommer det bli framöve? Hoppas bara att det går hållas på en vuxennivå. rMen när man själv hamnar i en kris är det väldigt lätt att hamnar i barnstadiet igen. Det går inte tänka klart och man kör huvudet i sanden fullständigt. 

Sen ska man då försöka ge denne råd och stöd efter bästa förmåga och hoppas på att inte ilskan tar över. För att gå runt och hata andra människor mår man aldrig bra av. Men detta är lättare sagt än gjort, man känner sig sviken och ensam och ledsen. Det finns bara mörker runt omkring och viljan att leva vidare kan vara svårt. Men där någonstanns måste man börja ta tag allt och se vad man har och värdet i det. Det går inte leva vidare i en relation om den andre inte vill. Men vill båda, så finns det mycket hjälp att få. Det handlar om vad man vill med sitt liv och vad man sätter värde på.

Jag har själv gått igenom en seperation, så jag vet vilket elände det var. Har aldrig i hela mitt liv mått sämre och jag trodde inte att man kunde få så mycket hat och bitterhet innom sig. Det var så man blev rädd för sina egna tankar. Under denna period hamnade jag i ett flyktbeteende. Där jag inte längre var mig själv, utan började agera och tänka som ett barn/tonåring. Det gick inte prata med mig för jag var blockerad. Problemet vi hade var att vi inte var på samma våglängd och vi lyssnade inte på varandra. Båda mådde jätte dåligt var och en på sitt håll och ingen orkade ta tag i problemen vi hade gemensamt.

Det jag vill ha sagt med detta är att om man väljer rätt väg så är allting möjligt. För idag är vi tillbaka hos varandra igen och det är nog inte många som ens kunnat drömma om. Det finns ingen annan mölighet, utan att det var Guds ingripande för i egen kraft hade det aldrig gått. Men att säga det till dessa två känns svårt, eftersom ingen är troende, men att be än bön om vishet är väl det minsta jag kan göra efter mina egna erfarenheter.


Arbetsmyror

I kväll känner jag mig riktigt trött. Det känns att man har varit iväg hela helgen och i morgon ska man jobba igen, vilket känns tungt. Det hade varit skönt att vara hemma en dag och vila upp sig. Men sånt är livet man ska väl vara tacksam att man har ett jobb att gå till i dess tider. Även att det inte är drömmjobbet, så klarar man uppehället.  Alla jobb blir väl tråkiga ibland och inte är det lätt att få något nytt heller.

Ibland kan jag få en känsla av att man måste ha kontakter för att få jobb i vår kommun. Det känns som det är totalt omöjligt annars. När de söker arbetare, så kräver de helt otroliga utbildningar för jobbet, egentligen  skulle vem som helst klara av det. Ja, eller nästan iallafall. Man ska ha hög utbildning, med många års erfarenhet och ung, så man slipper betala så mycket lön.  En kombination som  inte passar in på mig.

Jag får nog vackert kämpa på ett tag till och sen får man se om det öppnas några nya dörrar. ............


Foton vid strömmen
En solig vinter dag, vid strömmen.


Var på besök i Norrköping i helgen, så jag passade på att fota lite vid strömmen.

Spets bh till barn!

Vad är det för människor som från början låter sin butik ta in spets bh till småbarn? Eller hur kommer det sig att man från början överhuvudtaget syr upp sådant. För en normalt funtad person skulle inte komma på tanken att låta sina barn klä sig i sexia underkläder. Jag känner att jag blev alldeles upprörd, då jag läste artikeln.

Jag tycker att det var jättebra att en kund reagerade, så det tog stopp.


BönNär det blir kväll söker jag friden.
Dagen var lång och full av möda.
Det viktiga är inte vad jag har
det låter jag falla ur handen-
utan vad jag tar emot.
Inte vad jag säger utan vad jag hör.
Därför är min bön mer än ord.
Den är en vila:
Att stilla vända åter till Gud,
att vända åter till friden.
(Bönboken, tradition och liv.)


Sanningen ska göra er fria

"Du som ser in i hjärtat,
du som har sanningen kär,
Fader, hjälp mig att alltid
säga precis som det är".
(Ur bönboken, tradition och liv.)

Ärlighet varar längst säger man, men hur är det med det egentligen.

Hur ärlig kan man vara, kan man vara för ärlig?


Barn misshandlas mer och mer

Vad är det som gör att det har skett en ökning på barnmisshandel. Får inte föräldrarna den hjälp och stöd de behöver eller tror de att det är genom aga man uppfostrar barn. Kan det vara så att det är ett ärftligt? De har själva blivit slagna som barn och anser att det är okej enligt deras normer. Frågan är  hur man kommer tillrätta med detta problem och i vilken ände man börjar. Är det ett större problem i de lägre samhällsklasserna eller ser det lika ut?

Jag har svårt att förstå att "vanliga" människor skulle misshandla sina barn, utan det känns som det ligger någon sjukdom bakom. Annars förstår jag inte att det kan hända i ett sådant kunskapsrikt land som sverige. Vi har kunskap och vetskap om att barn tar skada och att det är olagligt.  

Vem som helst kan bli frustrerad och arg då barnet trotsar, men där till att slå dem är något helt annat. Barn måste uppfostras, men på rätt sätt. De behöver gränser, barn söker gränser hela tiden och de mår bra av att få dem. Men detta löser man inte genom våld, utan genom att prata med dem och stå fast. Det går inte vela fram och tillbaka och ge vika, då barnet börjar skrika under pinsamma stunder. Även när man är bland andra måste barnet få sina gränser satta. Något som man börjar med i unga år. Det går inte att börja sätta gränser på en tonåring, som tidigare fått göra som den vill.................


Vilken väg väljer du?Att gå på rätta vägar är inte alltid helt lätt, man vet vad som är rätt, ändå gör man fel. Vad beror det på att man gång på gång gör medvetna fel?

Jag tror att de flesta människor vill leva ett positivt liv, men detta positiva kan ses på olika sätt för olika människor.  Och under olika perioder i livet prioriterar man olika saker. Det kan handla om fester, att få ett jobb, träffa en partner, bilda familj, resa etc. Men när detta första "delmål" är uppnått, vad ska jag göra då? Sätter jag mig lungt ner och är nöjd eller blir det en kamp efter nått nytt. Jag kan ha en känsla av av vi aldrig blir riktigt nöjda, att vi hela tiden strävar vidare efter något nytt och spännande.

Ser vi tillbaka i tiden, så var det tex inte många som bytte jobb, utan man hade ett arbete och kunde försörja sig och var nöjd! Eller nöjd och nöjd man respekterade att det var som det var. Hur var det då med familjerna, det var inte lika många skillsmässor förr i tiden. Vad beror det på?
Var det så att man var lyckligare förr och inte hade några problem? Det har jag faktiskt svårt att tro, utan jag tror snarare på att man kämpade mer, man gav inte upp för minsta lilla. Idag är det lättare att bara ge upp, man är mer självständig från sin partner och mer lyckosökande! Man tror att det blir bättre bara man går vidare, men denna flykt kommer förr eller senare ikapp.

Där man måste börja är med sig själv, varför mår jag och känner så här? Vad vill jag ha ut av mitt liv och vad är viktigt för mig. Är det det ständiga strävan efter min egna lycka eller är det att få ett meningsfullt liv? Om någon säger att egen lycka är meningen med livet, så tror jag man ska sätta sig ner och ta en funderare.....

Flodhästen i vardagsrummetEn av de senaste böckerna som jag läst är flodhästen i vardagsrummet, vilken jag tycker är läsvärd.
Boken tar upp hur det är att leva i en familj som lider av alkoholism och förnekelsen kring det.

I  familjer med en missbrukare hamnar man lätt i ett medberoende, där lögner tar upp en stor del av ens vardag. Man lever inte själv utan allt kretsar kring alkoholisten och dennes mående. Man vågar inte konfrontera alkoholisten då den är nykter för man är rädd för en ev konflikt eller att han ska dricka igen. Oftast är denne inte medveten om sina problem, utan lever i förnekelse och bortförklaringar. Han/hon ser inte att alkoholen har tagit över i dennes liv, utan det är snarare alla andra som har problem.

"Boken beskriver hur de anhöriga tilll t ex en alkoholist ofta insjunknar i ett "medberoende". Tommy Hellsten definierar det som en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd, som uppkommer då en människa lever nära en mycketstark företeelse och inte förmår att bearbeta denna företeelse så hon kan integrera den i sin personlighet, utan anpassa sig till den."


Vilket språk talar kvinnor och män.


Att kvinnor och män talar olika språk är nog inget nytt. Något som visar sig mycket tydligt i kärleksrelationer. Dr Gary Chapman hävdar att det finns fem grundläggande språk för kärleken: "Komplimanger, tid för varandra, ta emot gåvor, göra varandra tjänster och fysisk beröring.

Det största problemen som vi har i relationer är oftast missförstånd. Vi uppfattar inte vad den andre har sagt på rätt sätt, utan vi gör vår egen tolkning och när vi förklarar så stämmer vi inte av så den andre har uppfattat rätt.

Ett annat problem som vi har idag är att vi inte har tid, vi är så stressade så vi ser inte varandra. Vi lever inte ihop, utan sida vid sida. Var och en lever sitt liv och någonstans i mitten så försöker man mötas i vardagen. Man prioriterar inte längre varandra utan vardagsbestyren tar upp allt mer av ens tid. Det är viktigare att det är välstädat hemma, än att ta sig tid med sin käraste. Det yttre blir allt viktigare; karriär, hus, utseende, kläder osv.. Och man dövar sin ångest med träning och shopping och lever i ständig stress för att man inte presterar mer än man gör. Mitt upp i allt detta så glömmer vi bort det viktigaste, nämnligen familjen.

Jesus gör en liknelse över de båda husbyggarna 
"En förståndig man byggde sitt hus på klippan.
Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna
blåste och kastade sig mot det huset. Men det
föll inte, eftersom det var grundat på klippan.
Men den som hör mina ord och inte handlar
efterdem, han liknar en dåre som byggde sitt
hus på sanden.Regnet öste ner, störtfloden
kom och vindarna blåste och slog mot huset
och det föll samman och dess fall var stort."
(Matt 7:24-27) 

Polis som filmar

Ibland då man läser nyheter så undrar man om det verkligen kan vara sant. Om poliser gör bort sig så fullkomligt, är det inte konstigt att förtroendet börjar svikta. När man har ett jobb som polis, så får man nog tänka på att man är ett ansikte utåt och att det är många som ser hur man agerar. Det går inte att bete sig hur som helst, utan man måste veta att det är många som ser.

Med tanke på att det har varit mycket skriverier om just denna yrkeskategorin den senaste  tiden, så bör man nog ta sig en extra funderare. Det är många som åker med i fallet när sånt här händer.

Mobbad på nätet

Jag läste denna artikel om en mamma som blev utsatt för mobbing på  nätet. Jag kan inte förstå varför vuxna människor gör så. Vad vinner man på att sparka på dem som redan ligger ner? Om personen i fråga behöver hjälp och stöttning, då klankar man väl inte ner på personen, så hon mår ännu sämre. Vissa saker kan man inte ändra på och det som har "varit har varit". Det man kan hjälpa till med är det som är NU!

Att säga till någon att det skulle hon tänkt på innan hon skaffade barn är inte relevant nu. Barnen finns och betyder förhoppningsvis mest av allt och när man skaffar barn, så har nog de flesta en förhoppning om att de ska bli en lycklig familj. Något som man inte alltid kan styra över, många människor behöver nog mer hjälp i förhållandet än man kan ana. Skillnaden är nog bara att alla pratar inte om det, utan håller det för sig själv.

Något som är viktigt att komma ihåg då man mår dåligt är att anförtro sig till rätt person, vilket inte alltid är självklart. Den  man upplever är rätt först kan visa sig vara helt fel, när man sitter med facit i hand.

Världen in i kyrkan

Jag har funderat över all denna pajkastning var det gäller, frikyrkan. Det är mer eller mindre accepterat att gå till svenskakyrkan, men när man pratar om de olika frikyrkorna, då börjar folk dra åt sig öronen. Det handlar ju om "sekter," helt klart. Något som även jag trodde, för det hade man hört. Att höra och gå på ryktetsvägar är väl något som vi människor är experter på. Vi bildar oss ingen egen uppfattning, utan vi går många gånger på vad andra säger.

Något som till viss del handlar om osäkerhet. Vi vill inte sticka ut i mängden, utan vi vill bli accepterade. Gör man då något som inte är helt korrekt enligt den stora massan, då blir man utanför. I detta läge kan man välja att fortsätta gå sin egen väg, följa massan till hälften och stå på ett ben på varje sida eller att helt följa alla andra. Bibeln skriver om detta; det är bättre att vara varm eller kall än ljummen.

Det största felet som jag tror vi gör i kyrkan idag är då vi tar med oss världen in i kyrkan. Vi börjar tumma på saker eftersom vi vill nå så många människor som möjligt. Vi vill inte sticka ut, utan vi vill vara som alla andra. Det gör inget om man lever som sambo, dricker lite vin på fredagskvällen eller använder sig av vita lögner osv. Jag hade väldigt svårt som ny att komma till kyrkan och se detta. Jag ville se en skillnad, det ska inte se likadant ut i kyrkan som i övriga världen. Då kan man lika gärna gå med i någon annan förening. Man ska leva som ett bra föredömme i kyrkorna, det ska vara en skillnad på frälsta och icke frälsta människor. Man ska inte behöva säga till andra att man är frälst, utan det ska synas på utsidan........
 


Ridtur

Idag har jag varit och provridit en häst, vilket var jätteskoj. Jag var lite nervös innan eftersom jag inte ridit på ett tag och det var en häst med mycket spring i benen. Men jag tyckte att det kändes riktigt bra och det känns säkert bättre och bättre. Det var en sådan härlig vinterdag, med lagom mycket snö. Något som man inte sett förmycket av denna vinter. Det känns som jag genast blir piggare, då det kommer lite snö och jag vill göra massor.

Nu ser jag fram emot nästa tur till stallet, men det får vänta i några dagar eftersom det blir att jobba. Men drömmen hade varit att jobba med hästar i behandlingen. Något som jag tror mycket på......


Chipp till allt

I denna artikel får man lite rysningar om vad som komma skall. Kan det vara märket som det skrevs om för 2000 årsedan. Märket som skall sättas antingen i pannan eller högra handen. Det känns lite märkligt att man redan då kunde förutse saker som händer nu.

Foto


Detalj i vardagsrummet


Om min troNär det gäller att komma ut som troende, så får man nog vara beredd på att bli påhoppad av omgivningen. Detta eftersom det inte är riktigt accepterat att tro på Jesus. För det är ju just vad vi kristna gör. Vi tror inte på "någon" högre makt av något slag, utan just Jesus. En man som levde för över 2000 år sedan och som gav sitt liv för oss, för att vi ska få evigt liv. Detta budskap sticker i många människors ögon, man vill inte riktigt ta till sig det. Det är mer accepterat att tro på stenar och kristaller än på Gud. Många människor tror på "något", men detta något är väldigt svår definerat. Oftast handlar det inte om den Gud som det står om i bibeln, utan något annat. Det är som det är pinsamt att säga att man tror på Gud, därför använder man sig av något. Jag tror också att många människor hoppas på att det finns en Gud och ett liv efter detta.

"De rättfärdiga avskyr den som gör orätt,
de ogudaktiga avskyr
den som lever själv". (ord 29:27)

Det krävs att leva ett kristet liv, man måste se på hur man lever sitt liv. Vad är bra i mitt liv och vad måste jag ta bort. Är jag beredd att göra det? Tror jag på Gud, då bör jag hela tiden ha en längtan till att komma närmare honom. Något som jag tror kan vara svårt, eftersom vi inte är så beroende av Gud, vi har det ganska bra ändå.

Jesus säger att det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga, än för en rik att komma in i himlen.

Det finns saker i mitt liv, som aldrig hade kunnat ordna upp sig om jag inte hade haft Gud. Jag hade gett upp honom och förkastat han. Jag frågade gång på gång varför han inte kunde hjälpa mig, varför lämnade han mig i detta elände. Jag hade inte längre någen egen kraft att  ta mig fram med, utan jag sa bara att jag ger upp nu. Om det finns en Gud, då är det dax att du griper in. För själv klarar jag inte detta!! Och mitt i detta så kom ett sånt lugn över mig, det var som en värmekälla som strömmade genom kroppen.

Många kanske säger att det är ödet eller rena tillfälligheter. Men det är väl just det som är en del av skillnaden, jag tror att det var Gud som hjälpte mig.


Ett ord på vägen


" Tänk inte på det som har hänt,
bry er inte om det som
förr har varit.." (Jes 43:18)

Ingen är rättfärdig"Ty det finns ingen rättfärdig människa på jorden,
som gör gott och aldrig syndar.
Fäst dig inte vid allt vad människor säger,
så hör du inte att din tjänare
förbannar dig" (Pre 7:21-22)

Tog en tummvers och detta var vad jag fick:
Något som kändes passande, då jag känner
att det finns många människor runt mig
som tycker väldigt mycket. De vill gärna få sin
röst hörd och det de säger är rätt......

Isen är bruten.
Var på körövning igår, det var riktigt kul. Men jag var nervös innan, eftersom jag inte visste vad som väntades av mig. Jag kan återigen nämna att min nivå när det gäller sång inte är speciellt hög. Men jag har länge känt att det är dax att bryta muren och släppa hämningarna. Jag har ju övat en del "rockband "hemma så nu var det dax. 

När jag kom innanför dörren så kommer första frågan: är du alt eller sopran? Ja just det hm vad vet jag, men jag vill inte göra bort mig från början och tänk om de skulle be mig sjunga upp själv. Sopran svarar jag, för jag hade hört att det är de som sjunger melodin och det måste ju vara lättast.

Jag blir placerade bland de övriga sopranerna och det drar igång, Vi börjar med lite uppvärmning och olika rörelser för att vi skulle komma igång. Ja nu gällde det att bara släppa loss, jag kom ju inte dit för att vara mesig. Nej nu gäller det att bjuda på sig själv. Kan nämna att det var gospel på temat, så det var en del sång, rörelser och klappar. Men om jag får säga det själv, så kändes det som det gick hyfsat. 

Upp som en sol.

Dagen idag började med full fart och jag trodde jag skulle hinna med massor. Det började med att åka och kolla in hästarna med lillkillen, sen var det hem och handla, laga mat, pyssla och fika med grannen.  Sen sprang jag  in i väggen och blev dödstrött, jag kände verkligen ett stort behov av en siesta. Ibland önskade jag att det var som i Spanien att man hade det dagligen.

Jag kom upp som en sol, men ner som en pannkaka. Det är som min ork aldrig håller hela dagen, utan mitt på dagen blir jag ofta alldeles slut, utan att jag egentligen har gjort något speciellt. När man säger till folk att man är trött, så förstår de inte. Hur kan du vara trött, du har väl inte jobbat idag? Nej men även att jag inte jobbar varje dag, så kan man vara trött. det finns fler saker som man måste ta tag i och massa saker som jag önskade att jag hann med.

Nu är det även lite extra att tänka på eftersom vi snart ska flytta och det kräver sin förberedelse. Jag har även bestämt mig för att rensa upp ordentligt och se till att jag inte släpar runt på saker jag inte har användning för. Nej, denna gång ska det bli gjort, inte som de tidigare flyttarna, att man sparar på "bra ha saker". Saker som flyttas från ena förrådet till det andra, utan att någonsin bli uppackade. Varför ska man ha kvar sånna saker. Har jag inte använt eller saknat dem på x antal år, så kommer jag troligen inte göra det framöver heller.......

Drömmar

Idag var jag i kyrkan och predikan handlade om drömmar och visioner. Vikten av att ha drömmar och insikten om att alla drömmar slår inte in. När man är yngre är det lättare att drömma stort, men när vi blir äldre så stannar en del av drömmen. Vi blir hämmade och har lätt att se nakdelarna först. Vi har kanske blivit besvikna och en del av vårt hopp och tro är borta. Vi vågar inte riktigt drömma och hoppas, eftersom vi är rädda för att bli besvikna och tron på oss själva svalnar. 

Vi tänker om jag bara hade gjort det tidigare, då hade mitt liv sett annorlunda ut. Nu är det försent. När är det egentligen försent, är det inte då du tar ditt sista andetag. För så länge du lever, så har du fortfarande möjligheten att välja. Vill du leva ut dina drömmar och visioner, så har du möjligheten att göra det. Men vikten av det är att det för något gott med sig. Jag tror inte på att man ska leva ut sitt liv bara för att man ska förverkliga sig själv, utan ta drömmen i beaktning. 


RSS 2.0