Foto, foto, foto

Jag har nog fastnat i kameravärlden nu. Läser om allt vad kamera och objektiv heter, så nu har jag kollat upp lite vad som krävs för olika foton. Men det som först kändes, som en helt vetenskap har jag nog börjat få lite grepp på. Nu ut på stan och kolla lite fotoaffärer. Måste se vad de har att erbjuda och för vilket pris!

Frågar man, så är det ofta de saftiga priserna, som man blir rekomenderad. Men man kan inte ge hur mycket som helst. Blir ingen proffs fotograf bara för man har värsta grejerna........
Fick möjlighet att låna ett annat objektiv och blev faktiskt lite imponerad,m så nu funderar jag på att köpa ett sådant.

En av fotorundorna
När jag var ute på en av mina fotorundor, så var jag vid Åbackarna i Norrköping. Tipset att åka dit fick jag för det var framröstat som ett av Norrköpings finaste platser. Det roligaste var stenen, som visade på att det första Baptistiska Dopet hade skett där....

Hockey

 Andra dagen vi går upp tidigt på semestern och det känns att det här med rutiner är i princip bortblåst. Sonen har börjat hockeyskola denna veckan, vilket är orsaken till den tidiga uppgången, men det gör inget när man ser hur glad han är. I morse var han uppe före kl sex och undrade om vi inte skulle göra oss klara, men det kändes lite väl tidigt.

En sak som jag ska komma ihåg i morgon är att ta med en filt. För fy vad kallt det är att komma från sommaren rakt in i en hockeyhall. Det känns som vinter på en gång. Försökte även ta några bra bilder, men det var inte lätt. Kan väl säga att jag var ganska nöjd med ett par.

Gå vidare......

Allt har sin tid
 
Hata har sin tid.
Gråta har sin tid.
Sörja har sin tid
Riva sönder har sin tid.
Kriga har sin tid.

Det går lätt att låta något rasa, men destå svårare att foga samman.
Det som rivs ner ska byggas upp och det som saknas ska ersättas. Tårarna ska torkas, kriget ska fredas och hatet ska bort. Det kanske låter enkelt i dina ögon, men hade du gått i mina mockasiner, hade du insett att det inte var så lätt. Att dömma andra är lätt och säga hur denne ska leva och göra. Men att sätta sig in i en annan människa situation är destå svårare.

Det går många gånger bra att tycka och tänka, men att komma med något konstruktivt är det inte många som gör. Kan även känna igen mig själv i detta ibland att jag tycker en massa, men vem har gett mig den rätten?
Felar inte jag och vem säger att dina fel är mindre accepterande än mina?
Ja alla har vi fel och brister, men det viktiga är att vi inser dem och börjar jobba med dem. Jag kan inte kräva din föråtelse om inte jag förlåter dig. Har vi insett kraften och styrkan i förlåtelsen, så har vi kommit långt.

Vänd det negativa mot det positiva idag, ta ett beslut och gå på det.........

Det kan vara svårt, men är värt så mycket mer.

Skriv ner allt du vill  glömma eller förlåta på en lapp och riv den sedan i små bitar. Ta beslutet att i samband med detta att lämna det bakom dig. Vad har du att förlora, skriv i skala 1 till 10 vad kan bli värre och vad kan bli bättre.


ArkösundIdag har vi varit i Arkösund och jag passade på att fota lite. Mysigt ställe om jag får säga det själv.

Lördag

Idag har vi varit ute i skogen och promenerat hela familjen. Jag med kameran i högsta hugg, som vanligt, men än har de inte tröttnat på mig och mitt fotande. Det har väl gjort sitt att jag inte har lagt ner, så mycket tid på bloggen och funderingar kring den. Men det kommer längre fram. Just nu är det nyhetensbehag med foto och lära sig det. Har även beställt en ny bok om foto, så jag hoppas att det finns lite att lära där.

Om jag inte minns fel, så fick jag min första kamera, då jag var runt sju och jag minns den så väl. Kameran var så fin tyckte jag och det berodde framförallt på att den var grön. På den tiden var det framförallt hästar och blommor, som jag fotade. Har de gamla korten liggande i en låda än ha ha riktigt kul ibland att titta på. Men skillnaden var då att man kunde inte välja vilka bilder man ville ha. det var en överraskning varje gång, då man hade lämnat in en rulle för framkallning.


FredagMycket järn i elden just nu, håller på att greja med kameran och försöker få lite tips genom fotosidan. Men det är inte lätt det här med kort att få dem som man vill ha. Tycker det är riktigt kul med porträttbilder, men sen att få den som man vill är inte lätt. Men jag kämpar på.

Ska även ta och fixa disignen på bloggen, men har inte riktigt bestämt mig hur jag vill ha den. Vill ha den ganska stilren, men ändå något foto överst.

Torsdag

Idag har vi varit i skogen och plockat blåbär, så i morgon ska jag nog göra en blåbärspaj.
Har även fotat mig själv vilket inte är lätt, är inte precis fotogenisk. Har lovat syster ett kort på nya frillan, annars håller jag själv helst i kameran.

Kyrkosemester

Något som är lite intressant är att man allt som oftast tar semester från kyrkan över sommaren. Något som även jag har gjort under de perioder, då jag var en aktiv kyrkobesökare. Kan säga att mina besök i kyrkan har gått i vågor, ibland har jag varit där mycket, ibland mer sällan och ibland  ALDRIG......

Men något som har varit en röd tråd i detta är att jag nästan jämnt tagit semester över sommaren. Det känns inte lika viktigt att gå dit eller om det snarare känns som man inte vill vara uppbunden. 

Men kan man egentligen säga att man är uppbunden till kyrkan?
Är kyrkan inte något man ska längta efter och vilja gå till?
Om man inte vill gå var ligger felet då?


En dag runt strömmen
Idag tog vi en promenad runt strömmen.
Fast det var nästan för varmt för rundvandring.
Ångrar lite att vi inte åkte och badade på förmiddagen i stället..

Norrköping


Tisdag

Igår var vi hos några vänner och spelade poker. Var lite anti det i början, men det är fakiskt riktigt kul sätt att umgås på. Särskilt då man vinner:)  Men det tar tid,så det blev ganska sent igår.

 Idag har vi sprungit på stan och jag var och klippte mig. Blev faktiskt riktigt nöjd!
Frisören var väldigt noggran och gav tips på produkter, som var bra för just mitt hår. För kan säga att det inte är helt smidigt att få ordning på ett självlockigt hår, som lever sitt eget liv. Men hon lyckades, så det kommer helt klart bli ett återbesök hos henne.

Nu hämta barnen som ska på fotbollsmatch...

Måndag

Idag har jag varit och beställt klipptid, så i morgon blir det att klippa sig lite. Det är svårt det här med frisörer att få sitt hår som man hade tänkt sig. Särskilt när man har ett ostyrigt hår som jag. Man kan bli tokig ibland, när man ska försöka få till det. Men sist jag var och klippte mig, så blev jag riktigt nöjd. Men nu har vi ju flyttat, så kan inte åka 17 mil för en frisör, då blir det ett dyrt kalas. Så nu är det inget annat, utan att man får chansa lite och hoppas på att det blir bra....

Den andliga rustningen

Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter
och kläd er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era
fötter den beredskap som fridens evangelium ger.
Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den
ondes alla brinnande pilar. Tag emot frälsningen
hjälm och Andens svärd som är Guds ord.
(Efs 6:14-17)

När jag gick bibelskola fick vi tipset av en av våra lärare att klä oss
i den andliga vapenrustningen varje dag. Hon gjorde det själv.
Men jag kan erkänna att det inte är något jag gjort, men det kanske
hade hjälpt mig många gånger!
Det kan vara värt ett försök.

Promenad i omgivningenHittade denna lite udda målning, då jag var ute på en promenad i Åbackarna i Norrköping.

Söndag

Dagen idag har varit som de flesta de  senaste. Jag tog med mig familjen ut på en foto runda. Har nog blivit alldeles besatt av nya kameran. Jag måste bara fota och pröva alla finesser och försöka få fram riktigt bra kort. Men än så länge har jag en bra bit kvar att gå.

Mannen, barnen och mamma har fått ställa upp som modeller ha ha, men de börjar snart tröttna tror jag. Men det är bäst att passa på så länge det går. Har även läst en massa om objektiv, men det känns som en hel vetenskap. Kan säga att än så länge har jag inte blivit riktigt klok på det.

Har även laddat ner nytt bildprogram, som jag ska försöka lära mig så småningom. Ja man kan säga att jag har fullt upp...

Jag har även fått vara frisör idag, vilket alltid får mig att svettas lite extra.
Man vill att det ska bli bra och inte misslyckas totalt...men det gick bra även denna gång...

Präster ska inte kunna säga nej till homo vigsel!

Nu gör mig svenska kyrkan ännu mer upprörd. Präster ska inte få vägra viga homosexuella, därför att det är diskriminering. Ja men är det inte att gå lite väl långt!

Vem vill bli vigd av en präst, som är total moståndare till vigseln.
Vem vill få en välsignelse av en präst, som gör det för den måste.

Jag skulle då rakt inte vilja bli vigd av en präst, som blev tvungen,
även att han var stark motståndare till det.

Att präster inte vill viga homosexuella sitter väl djupare än så.
En präst har väl bibeln, som sitt största verktyg och där står det uppenbarligen
att samkönade inte ska leva ihop. Vem kan då bestämma över dem att de ska
tvingas viga homosexuella. Då kan vi sluta läsa bibeln med och göra lite som vi vill.

Vi kan ta ut de delar vi tycker är bra och strunta i resten.Jag funderar över var det står att vi ska ändra oss i takt med att samhället gör det.
Att kristna ska ta in mer av världen i kyrkan och inte vara, så antika och gammalmodiga.

Den som har läst det skulle väl kunna delge mig var det står.
Jag har själv aldrig hittat dessa ord....

Men om jag läser:
(Joh 22:19, så står det)

Och om någon tar bort något från de ord, som står i denna
profetias bok, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd
och den heliga staden, som det står skrivet om i denna bok.

Frågan är vad vi respekterar mest samhälletsförändringar eller
Bibeln?


Man borde få välja själv!!!!!!!!!


Barn funderingar

Idag kom min son med sin Bibel och frågade mig om det var den finaste boken som fanns? 
Om det var dyraste och värdefullaste bok, som fanns i hela världen?

-Ja sa jag att det står mycket bra saker i den och man kan nog säga att det är den värdefullaste boken som finns....

-Ja, jag trodde det sa han!


Lördag


Fiskedag

Idag har vi varit och fiskat i flera timmar nere vid strömmen. Vi fick två aborrar med oss hem, som barnen ville testa att äta. Jag kan verkligen förstå att restauranger inte serverar den fisken, med tanke på vilket jobb det var att rensa. Hur mycket ben som helst, så det blev inte mycket kvar till slut. Men som tur var, så gillade barnen inte fisken, så det besväret behöver jag inte göra om ha ha.

Blev så trött efteråt att vi gick och lade oss att vila, vilket resulterade i två timmar sömn nu på kvällen. Men nu pigg och vaken igen.


Bilder kommer sen....


Dricker du för mycket

Är det så att man inte kan slappna av och njuta av semestern utan alkohol?

Min upplevelse är alkohol+sol= semester.

Ska man umgås med människor
en kväll och grilla, så naturligvis ska det drickas lilte öl eller vin till.

Vad beror det på att vi svenskar inte kan umgås på ett avslappnat sätt, utan att ha alkohol
i kroppen. Beror det på att vi är så stressade att vi inte kan slappna av eller beror det på en
osäkerhet. En osäkerhet där vi inte vågar eller kan slappna av, utan att vara påverkade.

Sen kommer nästa argument; jag dricker för det är gott, men varför väljer man då inte ett alkoholfritt
alternativ? Det finns ju både lättöl och alkoholfritt vin.
Ja men det är inte samma sak hör man då, men då är det väl inte smakupplevelsen man är ute efter,
utan ruset...Jag känner bara att sluta med alla undanflykter och säg som det är!!!!!!!!!!!

Nattsudd

Jag borde verkligen försöka sova nu, men även att jag var jätte trött innan, så kom jag in i andra andningen. Planen för i morgon är att vi ska ge oss ut och fiska med barnen, så jag borde verkligen försöka sova.

Det konstiga är att jag i vanliga fall är trött på kvällarna, men nu det sista är det jag som är vaken längst. Jag har jätte svårt för att koppla av på kvällen. För jag har en massa tankar som far runt i huvudet.  Jag tänker på allt och ingenting.

Jag kommer tex på en massa saker som jag ska göra, vilket givetvis inte går på natten, så det är meningslöst att ligga vaken och fundera över det. Sen är det väl min ständiga oro över att barnen inte ska trivas här, utan få förmycket hemlängtan. Ännu har de inte träffat några direkta kompisar, så de känner av saknaden av de gamla.

Men det blir nog bättre när skolan och idrotten kommer igång.......

Nu försöka sova

TV klippet

Nu fick jag se inslaget i tv och det var inte så farligt som jag befarade. Det tog inte många minuter, så var klippet över.
Det var tur det! För finns det något värre än höra sin egen röst på film, man låter ju inte klok.


Funderingar idag


Ibland önskade jag att man kunde förändra världen i ett "trollslag".
Att man kunde få människor (även mig själv) att inse hur man bör leva och leva där efter. Ha förmågan att kunna stå upp för det som är rätt och inte falla för grupptrycket och välja den smidigaste vägen. Ta avstånd från det som man inte vill ha i sitt liv . 

"Allt har sitt pris, men man har möjlighet att välja när man ska betala. Betalar man priset från början, så blir det inte så högt"!

Hur ska man då få detta att fungera i praktiken?
Jag tror på det gamla talesättet, man blir som man umgås!

*Välja sitt umgänge med omsorg och umgås med likasinnade människor, som man byggs upp tillsammans med.
Vilken dag ...

Vi började dagen med att vi beslutade oss för att äta frukost ute,eftersom det var så fint väder. Barnen tyckte att vi skulle åka till en sjö, så de fick bada med.

Sagt och gjort, vi åkte till en sjö som v badat i tidigare. Det var en bra bit att gå i skogen innan vi kom fram til sjön och inte var vägen så smidig heller, så jag tänkte ta en lite enklare väg. Just som jag skulle sätta ner foten bakom en sten, så såg jag en orm. Ahh blev helt paralyserad och kände hur paniken spred sig genom kroppen. Jag blev som förstelnad och kände att jag kan inte ta ett steg till, utan jag måste nog vända.
Var gör man när man känner paniken sprida sig genom kroppen och man har sina barn med sig, som man absolut inte vill ska ärva denna fobi. Ja man får ju samla sig och gå mot sin vilja och förstånd!


Min man pratar och berättar en massa om sin bardom till våra barn. Om vad han gjorde vid denna sjö då han var liten. Barnen lyssnade med stora öron, men det var fler som inte kunde undvika hans prat. Rätt som det var kom en man upp från ingen stanns. - Ja jag kunde inte undvika att höra din berättelse, skulle du kunna tänka dig att vara med i Tv och berätta om detta. Om vad du tycker om badplatsen osv.

Jag höll på att bryta ihop av skratt, ah vad kul! Klart du ska ställa upp sa jag. Det kunde väl vara kul. Var inte så feg nu, utan bjud på dig själv lite. Men min man tyckte inte att det var en lika bra ide, utan försökte få barnen att ställa upp. Men de var inte så intresserade. De kunde tänka sig att ställa upp på film, men inte prata...
Jag försökte "peppa" dem med, men de sa tvär nej!!

Ja synden straffar väl sig själv till slut. Jag som var så kaxig och tyckte att de andra skulle vara med fick till slut ställa upp.
Ha ha, så nu har jag väl skämt ut mig för tid och evighet......


Nya kameran

Igår var jag och fotade lite vid vattnet och det blev en hel del bilder tagna, men fastnade lite extra för denna. Vet inte varför egentligen, men jag tyckte det blev ett fint sken från solen över vattnet.

Hade tänkt lägga upp fler bilder, men jag var tvungen att krångla med att minska ner bilderna och det var så segt. Därför endast en bild uppladdad.
Regnar

Nu börjar det regna här. Jag som just hade tänkt ge mig ut på en promenad i skogen. Hm får väl ta och avakta lite och se om vädret blir bättre. Har ingen lust att gå ut i ösregn precis.

Igår hade vi besök hemifrån. Det var trevligt!
Barnen tyckte det var jätte kul att träffa några kända ansikten och barn att leka med.
De blir lätt lite rastlösa när de inte har så många att leka med, men det är tur att de har varandra.

Om frälsning och tro

Om du med din mun bekänner och i ditt hjärta tror, då ska du bli frälst!

Det räcker alltså inte med att tro, utan man måste uttrycka det med. Hur svårt är det inte att ta ett sådant beslut. Det låter, så enkelt men i praktiken är det som att klättra upp för ett berg. För det kostar!! Det kostar dig ditt liv, men är värt så mycket mera.

Du kan inte vara den du var och du kommer inte vilja vara den du var, utan sakta men säkert kommer en förändring ske. En förändring som börjar i ditt hjärta. Du kommer upptäcka saker i ditt liv, som du inte är nöjd med, vilket inte kommer vara som ett tvång att förändra. Utan du kommer vilja förändra dig.

"Om någon är i kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se det nya har kommit."
(2 kor 5:17)

Funderade mycket över frälsningen. Hur svårt kan det va?
Om inte jag vill ändra på vissa saker, är jag ändå tvungen att göra det?
Finns det A och B människor även innom kyrkans väggar, står vi inte samma inför Gud?
Hur är det med gåvorna, varför får inte alla gåvor. Vad gör man för fel? Är man inte tillräckligt andlig?

Tänker då på ordet igen; om du bekänner Gud, så blir du frälst. Borde man då inte få del av gåvorna. Är det något slags test man måste gå igenom först. Man måste uppfylla vissa normer, innan man får något tillbaka. Det vore konstigt i så fall!

"Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni ska få det."
(joh 15:7)

Det står att vi ska få det vi ber om, då borde allt vara till alla och inte bara till vissa. Men om man ändå inte får det, beror det då på klen tro?

APOSTLAGÄRNINGARNAS NYCKEL VERS:
"Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft att bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jorden yttersta gräns" (1:8).Canon EOS 1000

Nu har jag min nya systemkamera i min hand.
Tjo ho nu ska här fotas!

Det blir kort på familjen och på allt och alla som kommer i min väg.
Får väl läsa på lite, så jag lär mig alla inställnigar......
Det finns ju lite att greja med.

Skulle egentligen följt med på fotboll, men beslutade mig för att kolla
vidare på kameran. Har ingen ro att sitta på en match nu.
Det är mycket roligare att greja med kameran.

Kanske rent av kan fixa lite med bloggen med sen, då jag fixat lite fina kort.
Så den blir lite roligare. Den känns lite tråkig just nu...

Om avfall

En text som jag fuderat över några gånger är:

Men om vi syndar med vett och vilja,
sedan vi fått kunskapen om sanningen,
finns inte längre något offer för synder.
(Heb 10:26)

Om vi får kunskapen och insikten, så måste den bevaras på rätt sätt.
Trotsar vi, så får vi en större dom än dem som aldrig fått kunskapen.
Med andra ord får man en större dom om man levt som kristen ett tag
och gjort avkall, än en som aldrig tagit emot kunskapen om frälsningen.
Eller tänker jag fel?

Det hade varit bättre om de aldrig hade lärt känna rättfärdighetens väg,
än att lära känna den och vända sig bort från det heliga budskap som
överlämnats till dem. (2 pet 2:21)


En promenad i stan

Jag tog med familjen på en promenad i stan i kväll, med kameran i högsta hugg. Tänkte jag måste ju fota lite och visa upp en del fina bilder på staden. Känner att promenaden längs strömmen inte går av för "hackor"...Söndag

Är allt lite trött idag. Har svårt att komma till skott med något, men man får väl ha slö dagar då man har semester och födelsedag.

Har haft besök av syster med familj, men de åkte hem för en stund sedan. Det var kul att de var här, men lite synd bara att det inte är bättre väder, så vi kunde varit ute mer. Men men sånt är det ibland inget man kan styra över.


Funderar på att samla lite kraft och ta med mig familjen ut på en promenad längs promenaden, innan regnet kommer.


Ljuset bland andra

"Den som ni förlåter, honom förlåter också jag. Ty
det jag har förlåtit, om jag har något att förlåta,
det har jag gjort för er skull, inför kristi ansikte."
(2 kor 2:10)

Släpp det som förr har varit och se framåt.
Se det positiva med människorna runt dig
Glöm gammalt groll.
Lös dina konflikter i tid.
Gör det rätta.
Var ljuset i mörkret.


Jakob 1:3


Ni vet ju att när er tro sätts på prov,

så gör prövningen er uthålliga.


Funderingar kring Islam

Hade en dialog igår på jobbet angående Islam. Det är rätt fantastiskt hur fria Muslimer är i sin tro och hur de delar med sig av sin frimodighet. Pojken berättade om hur omskärelsen gick till då han var åtta år. Ett ingrepp, som gjodes utan bedövning eftersom det var för dyrt och tillgången var liten.

Det var flera pojkar som samlades i släkten och ingreppen gjordes på pojkarna en efter en. Han fick panik, då han insåg vad som skulle hända och försökte fly. Vilket han inte lyckades med!
Men även att han minns smärtan än idag, så skulle han aldrig tveka att göra likadant på sina egna barn. Han berättade att det är ju annorlunda idag. Det finns till och med kliniker som utför ingreppen, så infektions risken och smärta han lindrats markant.

När jag frågade vad som gjorde en Muslim till en Muslim, så svarade han kort och gott omskärelsen och reglerna, som skall följas.


Det får mig att fundera lite, de får det att låta så enkelt. Ser vi på kristendomen, så känns allt så invecklat. Vi ska många gånger vara så komplicerade och ifrågasättande. Många gånger ska man stå till svars till sin tro till skillnad av Muslimerna. Varför är det så?
Vilken Muslim ifrågasätter sin tro och har ens en fundering till att vara ateist? Finns det ateister i deras länder? Har nog aldrig hört det vad jag vet.

Semester

Ja nu börjar min semester känns riktigt gott. Det jobbiga med ledigheten är bara att många gånger har man så stora förändringar, vilka inte alltid blir som hoppats. Man vill ha det trevligt och mysigt med familjen, träffa vänner och förhoppningsvis komma iväg på en liten semester. Allt ska egentligen vara perfekt! Alla ska vara glada och nöjda och vädret ska vara soligt och varmt.

Men så sårbart det kan vara, det krävs egentligen inte så mycket för att förväntningarna  ska trappas ner. Det kan egentligen bara handla om vädret, hur nedstämd jag kan bli om solen inte kommer. Då blir ju inget som jag tänkt mig, eftersom jag varken kan bada eller campa. Allt blir förstört!

Eller hur är det egentligen, blir allt förstört om det blir en regning sommar. Ska jag gå och deppa ner mig fullständigt över något,  jag inte kan råda över? Hur liten är jag egentligen inte då, en ynka människa som lägger ner allt bara för att jag inte kan göra det jag vill. Våre det inte bättre om jag anpassade mig och försökte lägga min energi på det jag kan råda över.

Sinnesro bönen
Gud giv mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden.


Begravning idag

Äntligen läggdags är riktigt trött nu efter denna spända dag, vilket berodde på att jag var på min svärfars begravning. Var riktigt ororlig på morgonen, eftersom det aldrig är speciellt kul att gå på begravning. Men denna begravning var annorlunda mot dem jag varit på tidigare, den kändes så ljus och fridfull. Fick inte den där känslan om slutet, utan snarare en känsla om ljuset och hoppet. Det är svårt att beskriva, men allt kändes så personligt på ett fint sätt. Hans vänner vittnade, sjöng och talade om just den personen, som han var ända in i det sista. Personen som hade en stark tro och mycket Gudslängtan.

Vet inte om friden berodde på den frikyrkliga begravning, vilket jag aldrig varit på tidigare eller  Gudsnärvaro. För om Gud finns, så var han där. Genom sin försoning och kärlek. Det kan jag skriva under på!
 
Det kändes som en av sönerna sa mot slutet; som rena rama väckelsemötet!

Onsdag

Ja då var det dax att jobba igen, men nu har jag bara tre dagar kvar sedan har jag semester. Det känns riktigt gott, även att vi inte har planerat så mycket mer än att det kommer upp några kompisar med familjer. Annars tar vi nog en camping om det blir väder i skärgården. Jag tycker det är skönast att inte ha en massa inplanerat, utan ta ledigheten lite mer som den kommer.

Har även tänkt lägga upp en nu kategori med vittnesbörd, men det ligger just nu under fundering. Det kan vara bra för min egen del att gå tillbaka och tänka efter, vad har Gud gjort i just mitt liv och vad är det egentligen jag tror på?

Tisdag

Idag varit och kollat in badhuset med barnen. De tyckte det var kul, men det var inte lika fint som Jönköpings men det är väl inte så många ställen som slår deras äventyrsbad. En fördel var att det inte var så mycket folk. Annars kan jag tänka mig att det är riktigt trångt med tanke på den lilla ytan. Men barnen var nöjda och det är ju huvudsaken. Förutom att lill killen fick en rejäl kallsup när han tränade simning och kräktes rätt ut, som tur var hann jag fånga upp allt i mina händer.

Fick även tag i nya gardiner till sovrummet, så nu ska jag försöka hitta stängerna. Ska bara ta mig en kopp kaffe först innan jag sätter fart.

Måndag kväll

Sitter just nu i soffan och lyssnar på BRIGHT MORNING STAR och väntar på att bulldegen ska jäsa färdigt . Vilken grupp fastnade för dem då jag hörde dem på nyhemsveckan i år. Vilket drag det var då de spelade i samband med LP:s möte..

Annars känner jag mig lite trött efter att ha jobbat hela helgen och sprungit på stan idag och letat efter diverse prylar till hemmet. Att det ska vara så svårt att hitta vissa saker, som man tänkt sig. Om man då inte är miljonär alltså, då hade man nog kunnat handla. Men det får väl ta den tiden det tar......

Den stabila grunden

Jag har med tiden insett hur viktigt det är att bygga en stabil grund i livet. Ska något hålla så måste grundarbetet vara välgjort. Väljer man att slarva med slipningen och grundfärgen, så kommer snart målarfärgen börja flagna. Det går inte börja måla om inte den gamla färgen slipats bort.

Likväl kan vi tänka oss att, det går inte förändra sig om man väljer att ha lite av det negativa kvar. Man kanske inte vill släppa taget om "vissa" personer eller saker i ens liv, även om man är medveten om att dessa påverkar i negativ riktning. Man kan ha svårt för att stå för sin tro i vissa samanhang, eftersom man är medveten om andras skeptism. Något som jag tror kan påverka den stabila grunden. Jag är inte personen, som ropar ut att jag tror på Gud, utan tror nog mer i min tysthet. Ser jag tillbaka i tiden, så har jag nog alltid haft en slags tro, utan att veta på vad. Kan ju säga att mitt liv skulle kännasväldigt fattigt annars.

Detta får mig också att tänka på våra barn, vår framtids hopp. Hur viktigt är det inte att de får en stabil grund. En tro på framtiden och ett värde i sig själva. Att de får växa upp i trygghet och harmoni tillsammans med föräldrar som älskar dem. Föräldrar, som tar sig tid för att lyssna och se dem för dem de är. Någon som älskar dem för sin egen skull. Jag ser uppmuntran och kärlek som två viktiga grundpelare.

För att jag ska komma vidare i dessa frågor, så ska jag kolla närmare på kyrka i nya staden. Känner vikten av det själv och för att barnen. De ska få möjlighet att komma dit igen. Det får bli löftet för en stabilare grund för oss.


"Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och kastade sig mot huset, men det rasade inte, eftersom det var byggt på berggrund. Och den som hör dessa mina ord men inte handlar efter dem är som en dåre som byggde sitt hus på sand.

Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och störtade sig mot hans hus, och det rasade och raset blev stort."
(matt 7:25-27)


Längtar

Nu på jobbet igen och känner en riktig hemlängtan.  Ja det är lite svårt att säga hem ännu,
men jag ser det som att; där min familj är där är mitt hem!

Hur vore mitt liv om jag vore ensam. Om ingen väntade på mig då jag kom hem, om ingen saknade mig då jag var borta.
Tänk vad glad jag kan vara som har er....


Två

"Bättre två en en, ty de får god lön för sin strävan. Om de faller kan den ene
resa upp den andre. Men ve den ensamme! Om han faller finns det inte
någon som kan resa upp honom. " (pred 4:9-10)

Se varandras starkheter och svagheter och var tillsammans i glädje och sorg.
Svik inte då det är tungt, utan var närvarande och hjälps åt. Glädjs åt det lilla
och se möjligheterna.


Ett ord för dagen

Gud är trofast, han skall inte
tillåta att ni frestas över er för¨måga,
utan när frestelsen kommer. skall
han också bereda en utväg, så att ni
kan härda ut. (1 kor 10:13)


Varmt nu

Idag vet jag inte om jag fått någon form av värmeslag eller vad, men orken känns lika med noll.
Hade tänkt göra en massa i bostaden, men när jag såg alla kartonger, så blev jag helt matt.
Viste inte i vilken ände jag skulle börja. Kan förstå människor som lever i röra inte får något gjort,
eftersom det blir som ett berg att bestiga. Det är svårt att se de små del målen, som man måste
sätta upp för att lyckas.

Har under kvällen fått lite energi och orkat ta tag i verkligheten, så det börjar likna ett hem.RSS 2.0