Hur lever jag.....

När man läser gamla testamentet, så handlar det mycket om lagen. Hur man ska följa den för att vara kristen. Men när vi går över till nya, så handlar det om tro. Det är egentligen bara  Jakobs brev, som tar upp att det handlar om gärningar också. Vilket kan kännas lite förvirrande, hur är det egentligen? Handlar det enbart om tro eller måste vi prestera något också?

Men tänker då att vissa saker går hand i hand, är jag kristen så ska jag leva som en också. Men hur lever då en kristen, handlar det om att allt är svart eller vitt? Eller är det så att det även finns en gråzon? Känner själv att det kan vara lätt att känna antingen eller, ska det va så ska det va! Annars kan det kvitta........ Något som egentligen kan kännas ohållbart, eftersom livet består av många oförutsedda händelser och man kan inte alltid reagera som man borde. Jag vet vad som är rätt men ändå gör jag fel. Vem är det som sätter upp mina ideal; är det jag, min familj eller Gud? Vad vill jag själv att mina barn ska ta lärdom av? Hur jag lever mitt liv, kommer att prägla mina barns liv. Vad kommer de få med sig från sin barndom och vad kommer de sätta värde på.

Jag vill att mina barn ska växa upp i en trygg miljö och känna sig älskade. För att jag ska kunna ge mina barn det, så måste även jag leva ett tillfredställande liv, utan konflikter. Lever jag ett liv som jag inte kan stå för inför mina barn, så kommer det snart påverka dem negativt. 


Söndag morgon

Det blev en slappar morgon och jag känner verkligen att det är svårt att komma igång. Det är väl för att man bara har en massa tråkigt att göra. Känner att jag spyr snart på denna flyttstädning och rensning och inte blir det bättre av att man ska städa en lya till om tre månader, eftersom det är då vi flyttar på riktigt. Det är lite som att bo i lådor, halva bohaget är nerpackat och det gäller att intel lägga fel sak i fel kartong. Då blir det stört omöjligt att hitta, om det nu råkar vara så att just den lådan hamnar längst underst.

Tjejkväll

I kväll har jag varit på tjejfest och firat en kompis, vilken kväll.  Vi skulle spela guitar hero world tour, så jag skulle ta med barnens playstation till festen, men väl på plats så fungerade det inte att koppla in på deras tv. Det kändes lite snoppet, eftersom halva kvällen var uppbyggt på att vi skulle spela. Det slutade med att jag fick ta med våran tvn också.  Men det var det värt, för kvällen blev lyckad och vi rockade loss ordentligt. Har ju aldrig kunnat spela något riktigt instrument, så äntligen får man chansen att briljera. Det var Nirvana och Linkin park för hela slanten. Kände mig som en riktigt "rockers".

 Nu är jag  riktigt trött och känner för att krypa till kojs inte minst för att vi får en timmes mindre sömn i natt. Men som jag känner nu, så går vi inte till kyrkan i morgon. Om nu inte barnen propsar på söndagsskolan. Känner mest för att sova ut i morgon och ta det lite lugnt på morgonen.


Agg mot kristna

Nu fick jag något att fundera på, vad är det som gör att människor retar sig på just kristna. Ibland upplever jag att man kan tro på vad som helst, men att säga att man är kristen upplevs som något vedervärdigt. Dessa människor kan man inte umgås med, eftersom de är ett gäng fanatiker som inte gör annat en elände på jorden.

Men hallå, är det att vara kristen eller är det något annat? Det händer saker innom kyrkovärden och genast slås det på stora trumman och folk nickar ja ja det är ju väntat. De fick rätt! Ja sanningen är den att så fort man har med människor att göra, så blir man besviken mellan varven. Det kommer alltid vara så att ingen på denna jord är perfekt, men man hoppas att när man som uttalad kristen lever ett värdigare liv. Man ska inte falla i samma fällor som de okristna, man ska vara ett föredömme för andra. Människor ska se en skillnad, utan att man behöver uttala den. Man ska stå fast vi just sina ideal och inte falla in i världens. 

Jag har många gånger slagit mig blodig i diskussioner om vad som förväntar sig av en kristen.  Jag tycker inte att man som kristen ska supa sig full på krogen,  leva som sambo, prata illa om andra eller ljuga. Nej varför inte undrar du? Är alkohol något uppbyggande, mår man bra av att berusa sig, kan man stå för sina handlingar då man dricker? Ibland kan jag uppleva att människor har lättare för att skaffa barn än att gifta sig. Det är väl egentligen ett större steg att skaffa barn än att gifta sig, eller? Ja och så lögner, vem mår bra av dem, varken den som ljuger eller de som är inblandade. Man blir inte större av att reducera andra.....

Men är det just då människor inte lever som man bör som kristen, som andra retar sig eller är det på dem som lever för präktigt. Handlar det då om någon slags avundsjuka, de har hittat en mening med livet som jag själv saknar. Det där tomma hålet har fyllts med något. Ja detta något som är just Gudskärlek..........en kärlek som inte tvingar sig på någon människa, utan som är helt frivillig.

Till sist sök först Gudsrike och hans rättfärdighet, så skall resten tillfalla dig.

Dagen idag

DAGEN Igår var det att köra grejer till tippen och sälja av lite möbler. Gud vad skönt! Var helt slut på kvällen, så jag orkade bara inte gå till kören. Det känns lite synd, eftersom vi snart ska sjunga i kyrkan och jag är lite osäker på några av låtarna. Men jag får väl ta det som hemläxa och försöka plugga på låtarna hemma.

DAGEN Idag blir det att åka till den blivande staden vi ska bo i och kolla in områden lite. Det blir kul och intressant, eftersom det är första gången jag åker upp, utan at mannen är med. Det är ju annars han som hittar. Det får bli att ta med sig GPS:en..

Vilodagen =söndag

Idag har vi varit i kyrkan, det var några veckor sedan sist. Ibland är det så att det kommer lite annat ivägen. Ja det är väl igentligen sport som kommer i mellan, eftersom sonen harspelat en del matcher nu på söndagarna. Ja så får man ju inte glömma att jag jobba helger med, så det har varit giltiga själ att inte gå. Nu låter det som det är en börda för mig att gå i kyrkan, men så är inte fallet. Det brukar vara väldigt uppbuggande, men idag sla jag erkänna att jag mest satt i egna tankar.

Tänkte på allt som jag måste ordna upp inför flytten. Herre gud, det tar ju aldrig slut!! Hur mycket saker har man egentligen? Jag fattar inte hur det någonsin ska bli färdigt och faktum är att det går snabbt. Måste måste måste fixa det nu. Jag tror att jag har kommit in en en ny fas i mitt liv, då det handlar om att göra sig av med grejer. Får ju panik orkar bara inte släpa runt på de där kädesplaggen, som bara har hängt i garderoben i hopp om att bli använda. De åker till second hand nu. Det får bli att köpa nytt sen, sådant som jag trivs i och vill ha. Likadant blir det med de prylar som inte längre fyller någon funktion, de åker väck oxå. ......


Nedräkning

Ja nu börjar nedräkningen att ställa om sig för flytten. Hur kommer det bli, det är som en helt ny värld. Det kanske låter mesigt, men faktum är att jag har bott här i över trettio år och nu bestämt mig för att flytta. Det är nog ingen som hade trott för några år sedan; att jag som är så familjekär skulle flytta bort från släkt och vänner. Men inte kan man se efter deras behov hela livet. Tänk att vakna upp efter ytterligare tjugo år och inse att man sitter fast på samma ställe. Ända skillnaden att barnen har flyttat hemifrån och jag och gubben sitter själva kvar.

Nu måste jag vila för imorgon är det en ny dag med mycket arbete och packning. Huset ska vara tomt om några veckor så nu gäller det att sätta fart, så man hinner med. För de lediga dagarna försvinner snabbare än man tror.

Rensar upp

Håller på att rensa förfullt nu och blir alldeles slut. Hur ska jag någonsin få ordning på allt detta kaoset? Huset är fullt av grejer och jag fattar inte för mitt liv, hur jag har kunnat spara på vissa saker.  Vad skulle jag med det till, det man inte har saknat efter x antal år har man troligen inget behov av längre fram heller. Ska rensa upp ordentligt nu i helgen, så blir det att åka till tippen på måndag och slänga skräpet. Det känns som det jobbigaste är att rensa, har man väl gjort det så packar man ihop ganska snart.

Funderar varje dag på om vi har valt rätt område, men det känns som vi fått tag i en bra lägenhet. Den är rymlig och det finns mycket grönområden runt omkring och sen är det inte så fasligt långt till stan.  Men man kan ju inte fundera på det hela tiden, utan man får se till att det blir bra.


Nästa fundering är församling, jag tror att det är bra att försöka komma med i någon så fort som möjligt. Annars är risken stor att det rinner ut mer och mer i sanden. Känner igentligen ingen som är med i kyrkan i denna nya stad, så man får helt enkelt börja känna sig för när vi väl är på plats.


Flytt blir det

Nu var det klart med kontrakt och den nya bostaden. Efter mycket velande fram och tillbaka, så beslutade jag mig till slut att flytta och byta stad. Det känns lite som ett avstamp och att börja om på nytt. Det har varit alldeles förmycket elände här det sista, så man orkar inte riktigt med det. I perioder hamnar jag i riktigt mörker och då känns det bara jobbigt att gå ut. Det är konstigt men utåt sett ser jag nog mest glad ut, men under ytan så kan det bli riktigt tungt ibland och nu har jag insett att vi behöver starta om på nytt som familj och komma bort från allt här. Men det känns riktigt overkligt och alla vet inte om det ännu. Kan tänka mig att beskedet kommer tas emot på många olika sätt., men i sista änden så måste vi besluta detta själva. Och det går ju hälsa på det är ju inte till ett annat land vi flyttar, så det går träffas ändå.


Gud bär

Jag såg dig idag igen och jag upplever att du just nu är som ett löv för vinden. Du vet varken ut eller in, var är du och vart är du påväg. Jag tror inte att du vet något just nu och du ber om hjälp. Hjälp att välja rätt, men det är inte lätt att låta andra välja, utan valet måste du göra själv. Man får aldrig samma svar av alla och det blir oftast en förvirring ena dagen känner man så och andra dagen känner man så. Du har bestämt dig, men sen händer något och du blir tveksam igen.

Du funderar på om det finns en Gud i allt detta elände, om han nu fanns varför hjälper han inte?
Det finns en känd dikt som är mycket omtyckt, vilken visar  Gudskärlek.


Fotspår i sanden 

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds. 

När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv. 

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.

Författaren okänd

 
 
   
 

Ge livet en ny chans

Jag vet verkligen inte vad jag säga till dig då du är så ledsen. Att säga något som "tiden läker alla sår" låter bara fånigt. Egentligen vet jag inte om tiden  läker alla sår, utan jag tror att man i stället lär sig leva med såren. Livet består av rispor och repor och med tiden bleknar såren bort, men tittar man noga så kan man se att ärren alltid finns kvar. De finns där som en påminnelse om att livet  inte alltid har varit så enkelt, men ändå har vi klarat att gå igenom det. När allt är som värtst, så tror man inte att man ska överleva en dag till, utan att man ska ramla ihop i en hög. Men det konstiga är att man vaknar upp ännu en dag och man lever.

Livet är inte alltid rättvist och vem har egentligen sagt att det ska vara det.....Faktum är att hur jobbigt det än är så måste man resa sig upp och se det som är positvt. Hitta möjligheterna i allt elände och försökt rikta blicken på det. Låt inte bitterheten ta över i ditt liv, utan ge livet en ny chans.


Vem tror på mig?

Vad säger alla andra, det är också något som jag fundera på ibland. Vad tycker  de och var förväntar de sig av mig. Det är lite konstigt när man som vuxen funderar mer på vad andra ska säga än vad man vill själv. Att behöva sitta inne med saker, eftersom man vet att de kommer tycka det är fel. Men vem säger att det de tycker är rätt?

Jag har tänkt och övervägt många gånger fram och tilbaka och jag vet att om det inte händer något snart och vi blir kvar i denna håla, då kommer jag ångra mig. Jag får rysningar av att gå runt här på gatorna, ibland är det så illa att jag inte ens vill gå ut. Då vill jag fly med en gång, ja bokstavligt fly......men när man är vuxen ja då vet man bättre man kan inte fly, utan man måste ta tag i sina problem. Det är ingen annan som gör det!

Sen kommer vi till nästa fas, det handlar om skyldighet. Man måste stå till svars för att man väljer att lämna byn. Det accepteras inte utan vidare. Det kommer predikas om det ena och sen det andra, så man kommer bli alldeles matt. Det låter nu som jag målar upp allt i förväg, men så är fallet. Jag känner till släkten och det kommer bli jätte synd om dem. Men frågan är vem som ska bestämma över vårat liv? Det skulle vara så skönt om de bara sa; vi tror på er och det kommer bli bra ska ni se............................

Men det kanske handlar om tydlig kommunikation. Jag kanske behöver träna mer på det?


Flytt tankar..

Så lite tro du har! Varför tvivlar du?

Tog en tum vers idag och fick då denna från (matt 14:31). Ja det är väl ett ord som passar mig många gånger.
Det tar tid innan jag kommer fram till ett beslut, men när väl beslutet är fattat, då är det klart.

Har nu sökt tre jobb i annan stad, så nu får vi se om om jag får något napp. Är det meningen att vi ska flytta, då borde jag få ett annat jobb. Vi har även kollad upp bostadsområden och det verkar som den biten löser sig med. Men det vore ju skönt om jobb blir klart först, så jag slipper pendla. Tanken är nu att det blir flytt i sommar om allt går vägen, men det är lite att tänka på. Jag ska få jobb, mannen ska få igång företaget, barnen ska hamna i en bra skola och sist men inte minst ett bra boende. Men det är väl saker som borde lösa sig! Nästa fråga man ställt sig många gånger är vilka man kommer sakna när man flyttar. De som man kan träffa genom en spontan fika och som man kan vara sig själv med. Men samtidigt, så är det ju inte så långt bort vi flyttar, utan att man kan ses. Det kräver bara lite mer planering.


Ledig dag

Nu är man ledig igen i ett par dagar, så just nu sitter jag och skriver CV, men det går lite segt. Detta med att framhäva sig själv är ju inte riktigt min grej. Vet inte varför det ska vara så svårt, men så är det bara. Hittade nämnligen ett jobb som föreläsare som vore väldigt intressant, men det är väl säker flera hundra andra som tycker det med. Men om man inte söker, så har man ju inte försökt. Arbetet innebar en del resande, men det har jag ju även idag, så det borde inte göra någon direkt skillnad.

Sen i kväll blir det körövning och jag har inte övat något på de låtarna som vi ska sjunga. Det är så dumt när man inte tar tag i det direkt, då rullar dagarna bara på och vips, så är man där igen. Jag får helt enkelt ta och kolla in det i em.

RSS 2.0