Löpningen idag

Idag blev det en sju km lång joggingrunda. Jag måste säga att jag blev imponerad av  mig själv. Men det var riktigt segt till en början och det kändes riktigt tungt i benen. Nu efteråt känns det bara bra, men vi får väl se hur benen känns i morgon. Om jag nu kan röra mig överhuvudtaget.

Ännu vet jag inte vad mitt mål med träningen är, men det kanske kommer med tiden. Jag är ju av den naturen att jag måste ha målkoch mening med allt. Har ju tidigare haft lättare att komma igång med styrkepassen, men kondition har jag haft svårare för.

Träning

Idag var det fjärde dagen i rad som  jag tränade. Det känns somjag kommit i någon slags kris när det gäller formen och välbefinnandet. Har alltid haft svårt för att springa eller jogga. Grejen är väl den att jag alltid har en förmåga att ta ut mig för fort genom att ha ett för högt tempo i början. Vilket i sin tur leder till att jag inte orkar hela vägen, utan känner  mig helt slut efter några minuter.

Men igår kom jag på det fantastiska med just löpningen om jag bara sänker ner mitt tempo och inte tänker på tiden och hur långt jag springer, så är det riktigt behagligt. Jag kom in i lunken, då jag kände att jag skulle kunna springa hur länge som helst. Men jag slutade efter 40 min, utan att ha känslan av svimning. Vilken upplevelse!! Att det bara skulle ta sån långtid för mig att inse att jag inte kan jämnföra mig med alla andra, utan i stället hålla mitt eget tempo och orka. Ja det var ju bara så att jag var tvungen att springa idag igen och det funkade även idag.

Faktum är att man efter detta börjar leka med tanken att jag kanske skulle kunna klara av att genomföra ett lopp. Ja, kanske inte marathon då, men tjejmilen skulle inte vara en omöjlighet. Det kanske var till hjälpatt jag gick och köpte de där träningskläderna, som jag varit för snål för tidigare.....-Nej kanske inte men det känns skillnad att springa i funktionskläder och vanliga bomullsplagg.

Se hur det går


DET ÄR SÅ SKÖNT ATT LEVA FÖR DÅ FÅR
EN SE HUR DET GÅR


Ta vara på dagen

Allt har sin tid.

Vakna har sin tid, sova har sin tid.
Att vara barn har sin tid.
Att vara tonåring har sin tid.
Att bli vuxen har sin tid
och bli gammal har sin.

Tiden är inget vi kan göra något åt, utan det vi kan göra är att fylla den. När jag var barn ville jag gärna bli äldre och när jag var tonåring ville jag bli vuxen. Jag ville bestämma själv inte höra en massa goda råd och tjat från mina föräldrar. Jag ville inte gå i skolan, utan ville ha ett jobb så jag kunde tjäna pengar. Jag ville bestämma över mitt eget liv. Det fanns nog ingen gång i livet, då jag var så säker på hur man skulle leva. Livet handlade om att det skulle vara kul och det var för stunden. Varför ha tråkigt, då man kunde ha roligt.

Men dagarna gick och även jag växte upp och blev "gammal". Ja det är klart man var gammal då man blev 30 +. För då började man gå i knälång kjol och lyssna på dansbandsmusik. I princip så var ju livet nästan slut.

När jag nu är vuxen, så önskar jag ibland att jag vore barn. Kunna sitta i skolbänken och lära mig nya saker med öppna ögon och öron och vara intresserad av det jag lärde mig.
Slippa allt ansvar och allt som bara måste göras. Kunna vara ute och leka hela dagen, utan att ha dåligt samvete över att tvätten inte är fixad eller att dammråttorna kommer fram i hörnen.

Tänk vad konstigt allt är egentligen, varför kan vi inte bara leva där vi är nu och njuta av det.
Vad mycket bättre allt skulle bli då. Sluta sukta över framtiden och över det som varit. Vi kan inget göra
över tiden, utan det vi kan förändra är där vi är i dag......


Dagarna går

Dagen idag har gått i rasande tempo. Först var det innebandymatch mot pojkarna, sen hem och njuta av det vackra vädret. Kände att jag absolut inte ville vara inne denna underbara dag, utan var tvungen att vara ute så länge det bara var möjligt. Sen blev det mest slöande framför datorn, förutom en poker  på nätet och en annons på blocket.

Känner väl lite ångest över att jag borde ta tag i packningen snart. Det är ju bara två månader tills vi flyttar nu och med tanke på hur fort tiden går, så är vi snart där. Det börjar kännas lite konstigt att vi faktiskt ska flytta och börja om på nytt. Något som är märkligt är att vi fortfarande inte har hört något om barnens skola. Jag trodde att de skulle höra av vi snart, så vi hade en möjlighet att prata lite med lärarna och få veta mer om skolan.

Mitt största orosmoment när det gäller flytten är att barnen inte ska trivas  den nya skolan och inte få bra kompisar. Jag kanske är överdrivet orolig, men jag vill att det ska bli så bra som möjligt. Det skulle kännas hemskt om de inte kom in i gemenskapen och fick några "bra" kompisar. Tänker då på den stora killen, som har haft så många kompisar här. Jag tror inte riktigt att han ännu är medveten om hur det kommer att bli att komma ny till en klass. Han är inte direkt framåt, utan jag skulle snarare säga att han är ganska blyg och tillbakadragen när han inte känner folk. Men det har blivit bättre det sista. Känner bara att jag är orolig över att han ska hamna i samma fälla igen.


Jag vet själv hur viktigt det är att komma in i gemenskapen direkt, annars kan´det vara svårt. Men mitt stora hopp går till idrotten , som är hans stora intresse. Vi får verkligen hoppas att det finns fler idrotstokiga killar i den nya klassen....

Men jag vet att jag inte ska oroa mig, så mycket för det är inte bra för mig själv. Utan ta tag i problemen då de kommer....


Bli sedd

Fick nu ett tips om hur man ska få fler besökare till sin blogg. Ja i denna djungel av bloggare, så är det inte lätt att synas om man nu vill det. Känner att jag själv många gånger bara surfar runt för att hitta lite intressant läsning på kvällskvisten.
Dagen tips om att bli sedd blir denna länk

Fundering kring tron

Vem är människans värsta fiende om inte tungan. Kan vi i vredesmod hållas oss till samlat tal, utan att säga något som vi inte borde?  Att behålla vreden innom sig i stället för att "spy ut allt som galla", då har vi kommit långt. Kan vi lära oss att allt som vi tyvker inte är av vikt för andra, då har vi också kommit till en högre mognad när det gäller komunikation.

I Jak 3:2 står det skrivet
Vi begår alla många fel. Om någon inte felar i sitt tal,
så är han en fullkomlig man som också kan tygla hela
sin kropp.

Vad är det då som gör att vi människor fylls med så mycket hat och bitterhet att vi inte kan hantera denna känsla, utan att bli bitter. För är det inte en bitterhet, som är födan till hatet? Får hatet ingen föda, så kan den inte heller slå rot i människans liv.

Vad är det då som skapar en bitterhet i våra liv?
Är det jagandet efter ett tillfredställt liv, jagandet efter den ständiga lyckan?
Kan det vara så att vi har orimliga krav på oss, som gör att vi blir håglösa och tappar tron på oss själva. En känsla av att vi inte duger som vi är, utan ett ständigt jagande efter förbättring.

Är vi nöjda med det vi har?


Hur ofta tänker vi på att vara tacksamma, ber vi till Gud och tackar han lika ofta som vi ber om hjälp?
Kan bara tala för mig själv, men är det någon gång som jag känner mig extra kristen, så är det då jag behöver hjälp. När jag är svag och min tilltro till mig själv vacklar, så kommer mina tankar till Gud.
Men jag tror inte att jag är unik på detta plan, utan hur många är det inte som blivit frälsta i kris. Kan vi se kopplingen till att Jesus, kom till dem som ingenting var. Till dem som behövde och förtröstade på han.........


Tio gudsbud

Jag försöker ibland dra mig till minnes, vad lärde vi oss i egentligen när vi komfemerade oss. Jag vet så väl att vi lärde oss "Fader vår, trosbekännelsen och de tio budorden" De skulle vi kunna utantill som rinnande vatten, vilket jag lärde mig, men idag kommer jag bara ihåg fader vår. Satt en dag och försökte komma ihåg alla budord, men kom bara till fyra, sen tog det stopp. Hur många kan du?


1 Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
2 Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
3 Tänk på att hålla sabbaten helig.
4 Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
5 Du skall inte dräpa.
6 Du skall inte begå äktenskapsbrott.
7 Du ska inte stjäla.
8 Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
9 Du skall inte ha begär till din nästas hus.
10 Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans slav eller hans slavinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa

Ett maskrosbarns bekännelse

Kom att tänka på idag, då jag läste en artikel om "maskrosbarn" hur mycket alkohol och droger ställer till i en familj egentligen. Vilka spår som sätter sig hos barn , som växer upp bland en eller båda föräldrarna som missbrukar. Ett ord som egentligen är väldigt diffust, vad menar vi egentligen med missbruk? När börjar en person missbruka och när är det "normal" konsumtion. Vi lever i ett samhälle idag, där det ärsvårt att tacka nej till alkohol, eftersom det är en social grej och alla dricker, gör man inte det blir man ifrågasatt många gånger.

När jag ställer mig själv frågan, vad jag anser om missbruk så har jag väldigt svårt att sätta finger på det. Ett missbruk eller att felaktigt bruka alkohol går lite hand i hand. Om man inte kan hantera alkohol, har man då ett problem likvärdigt med missbruk. Tänker då att om man dricker, så blir man varje gång överförfriskad och får ett odrägligt beteende. Är det inte då dax att ringa i varningsklockan? Är det okej att dricka och ha fester då man har barn, ja varför inte anser många? Vad har du för syn på alkoholen och vilken är din relation till den? Hur ser dina föräldrars alkohol konsumtion ut?
Kan man se ett mönster bland unga som växt upp i hem där alkohol har varit en central punkt? Dricker dessa ungdomar mer eller mindre? Är det kanske så att de  tar avstånd helt?

Barn som har föräldrar som missbrukar blir osäkra, de får svårt att lita på de viktigaste personerna i deras liv. Vilket är ett oerhört stort svek. Något som följer med upp även i vuxenålder, eftersom missbrukaren många gånger skyller i från sig och lägger skulden på andra. Barnen får en konflikträdsla innom sig och får en tendens att "tassa på tå", eftersom denne inte vill skapa en konflikt i onödan.  Vilket får till följd att man inte tar upp problemet med missbrukaren, då denne är nykter. Man sopar allt under mattan och lever i nuet, vilket får en tendens att man får problem med planering. Barnet är van vid att det aldrig blir som man har sagt, så den slutar hoppas och tro. Livet handlar mer och mer om missbrukarens mående än sitt egets. Något som resulterar i att barnet mår bra då missbrukaren mår bra och dåligt då denne brukar tex alkohol. Barnet lever i en spänning och måste hela tiden kolla av läget innan denne kan slappna av. Något som senare i livet kan skapa en oerhörd ångest hos individen.


klippte mig idag

Idag fick jag värsta rycket efter jobbet och ringde och beställde en klipp tid. Kände mig så otroligt trött på håret och klippte bara av det. Ja inte snagg nu, men kort i nacken blev det och jag kan faktiskt säga att det var en av de få gångerna jag blivit nöjd. Frisören fixade t om en riktigt bra frisyr, som jag kände mig bekväm med. Kan ju säga att de flesta gångerna som jag klippt mig, så har fått panik efteråt och rusat hem och ordnat till en vettig frisyr. De har fixat någon konstig variant som jag inte alls trivs i. Men denna tjejen var jätte duktig och kunde se vad som passade både mig och mitt hår....


Den utnyttjade flickan

Mina tankar fastnar gång på gång på flickan från Jönköping som begick självmord efter upprepade våldtäkter. Att  försöka förstå hur hennes familj mår nu är helt omöjligt. En sådan fruktansvärd tragedi.

Hela historien gör så jag får myror i huvudet; enligt källa så har flickan varit omhändertaget enligt LVU på ett öppet behandlingshem. Under denna tid, så har hon träffat den 42 åriga mannen. Hon har under upprepade tillfällen varit påverkad av amfetamin, utan att man har gjort något åt saken. Kommunen för över ansvaret på personalen och menar att de inte har kunnat sätta gränser på flickan. De kan inte se att det möjligen är så att flickan är fel placerad. Hon har ett pågående missbruk och vistas på ett öppet hem. Eller var det så att hon böjade missbruka då hon var på hemmet? För hur som helst, så har det funnits droger med i bilden, vilket i sin tur skapade en relation med 42 åringen. Han erbjöd flickorna droger mot sexuella tjänster eller vad? Det är så man mår illa vid blotta tanken, vilket kräk som kan utnyttja en stackars flicka som mår dåligt.

I mina ögon känns det som besparingar från kommunen, som sen i sin tur skyller över ansvaret på behandlingshemmet. I min värld ser det ut på det vis att; ska en person som är omhändertagen kunna vara i en öppen behandling, så måste denne vara motiverad.
 Eller var det så att personalen på behandlingshemmet var oroliga över platsantalet och behöll flickan till varje pris. Har de haft lite flickor på hemmet, så de sett mellan fingrarna då det gäller ett pågående missbruk? Ja, inte vet jag, men någon stanns på vägen så har vården brustit.

Om jag fattade det hela rätt, så berättade hon inget om våldtäkterna förrän hon kom hem. Såg man inte på flickan att hon mådde dåligt eller tog man inte henne på allvar?

"Det är så fruktansvärt tragiskt hur droger kan förstöra en människas liv. Vilka konsekvenser det kan bli då man hamnar i fel sällskap."Nattsudd

Dagen gick och kvällen kom, så var arbetsdagen slut, vilket var skönt. Att krypa ner i sängen och luta sig tillbaka med datorn i knät och bara va. Även att det har varit en väldigt lugn dag, så känner jag mig trött. Det känns att jag kom i säng sent igår och att det var en tidig morgon idag.

Var ute på en åktur idag på jobbet, vilket gjorde att dagen gick ovanligt fort. Fick även lite praktisk städning av rum gjort, vilket gjorde att jag känner mig lite extra duktig. Hoppas att det blir en fin dag i morgon med, då ska jag ta mig ut på en promenad på rasten, känner att jag varit dålig på det sista tiden. Jag har ätit för mycket sötsaker, vilket har gjort att jag bara blir tröttare och tröttare. Jag förstår nu detta med att man kan bli socker beroende. Man äter för att få snabb energi och desto mer man äter ju tröttare blir man. Ett tag slutade jag äta sötsaker och jag tycker faktiskt att jag blev piggare då. Jag kanske skulle göra ett nytt frest nu efter påsk....

Ödmjuk- ja eller nej?

Nu var det dax att ge sig iväg och arbeta igen. Känner att jag måste bita ihop, så det inte blir en konfliktfylld tillvaro. Har ju kommit i stadiet i arbetsgruppen, då folk ska hitta sina roller, vilket resulterar i att vi har "små" chefer lite här och var. Något som kan upplevas en aning jobbigt. Måttot är se bara andras fel, men blunda för dina egna. En tillvaro, som känns alldeles underbar att vistas i, eller inte kanske....

Det är inte alltid lätt att försöka vara ödmjuk...................måste ibland bita mig i tungan för att det inte ska hoppa ur för många grodor.

Kom som ett barn

Idag kom sonen och frågade sin pappa:
-Pappa tror du på Gud?

Pappa svarade:
-Ja det är klart.

Sonen
-Men varför går du då aldrig till kyrkan?

Att säga en sak till sina barn, men att göra en annan uppmärksammas mer än man tror. För barnen är det naturligt att tro på Gud. Den grunden kan inte vi slå oss på brösten för, utan snarare det kristna dagiset som barnen har gått på.

Det får mig att tänka på bibel versen "kom som ett barn".

Deras tro känns öppen och ärlig, utan en massa krångligheter som vi vuxna dras med. Barn skäms inte för sin tro, för dem är det vi vuxna som är konstiga och krångliga, då vi ska förklara något. Barnen svarar ärligt och rakt på sak.


Lurade i mode världen


Tänk vad lätt lurade vi är, om vi bara sparar lite på våra gamla kläder, så kan vi snart använda dem igen. Vad pengar vi skulle spara!
Ser vi på dagens mode, så kan jeansen tydligen se ut hur som helst, långa, korta, smala, slitna, vida, högmidja, lågmidja osv. Om jag får säga det själv så är byxa nr tre från vänster helt klart fulast. Det känns som  man har lånat någon annans byxor tex gubbens, som är förstora. Är det någon på allvar som tycker det är snyggt eller är det bara för det är mode, man har på sig dem? Att de vida är tillbaka igen tycker jag däremot är riktigt kul...


Autografjakten

Igår var det  en hektisk dag. Det var mycket som skulle hinnas göra, men det viktigaste av allt var autograjakten.
Ja, väl på plats så insåg man ju hur många fler som även denna dag skulle försöka komma åt några autografer från vårat kära hockeylag. Vi saknade dock Liv, som inte var på plats pga spel i landslaget.Sommar i SmögenNu längtar jag verkligen till sommaren och havet. Förra året gjorde jag en ny upptäckt nämnligen Smögen och kungshamn. Vilket ställe, skulle verkligen kunna tänka mig att bo där sommartid. Havet och klipporna och de mysiga affärena längt smögenbryggan, kan man få mer sommarkänsla. - Nej jag tror faktiskt inte det.

kristendomen i Sverige

Vilken är den sanna religionen, finns det någon sann religion?
Kristendomen, judendomen, islam, budismen, hinduismen osv, vad är det som säger att just din religion är den sanna?
Det är frågor som har ploppat upp i mitt huvud flera gånger, hur kan jag hävda att just kristendomen är sanningen. Här i sverigen lever vi i ett kristet land, men ändå är ett fåtal kristna.

Vi väljer att tro eller inte, det är inget man tvingas på. Ser vi på tex de muslimska länderna, så föds man till muslim och det är ingen som egentligen ifrågasätter det.
Varför är vi så ifrågasättande i sverige, är det för vi inte behöver någon religion att luta oss tillbaka på eller är det så att vi är mer upplysta och sådant trams kan man ju inte gå på?

Varför skäms många svenskar för de tror, medan  i andra länder är det ett självklarhet. Är det så att just kristendomen är den religion som är mest kritiserad och utsatt eller ser det lika ut för alla religioner?
Ja frågorna är många, men svaren är få!!!

Från homosexuell till apa

Ska homosexuella få gifta sig i kyrkan eller inte?
Det blev en het diskussion på jobbet i kväll, efter att vi sett en dokumentär som gick på tv, som handlade just om det.
Kan meddela att ingen har en religös anknytning eller kristen tro bland kollegorna och de är starka motståndare till just den kristna tron.

Någon svarade att det är väl upp till kyrkan, om de tycker det är okej eller inte, det ska väl inte staten bry sig om.
En annan blev riktigt upprörd och tyckte att det är väl klart att de ska få gifta sig. Varför ska det vara en skillnad på om man är hetro eller homo. Min fundering är varför vill man så gärna gifta sig i kyrkan om kyrkan inte delar deras värderingar, då det gäller homosexuella giftemål. Om kyrkan säger nej, varför vill man till varje pris gifta sig där? Det finns kyrkor som tycker det är ok och även präster, men ska man tvinga präster att viga homosexuella om de inte vill?

Ja så kommer vi till nästa grej, Gud älskar alla människor och är lika inför det, så stor det skrivet. Alla förutom homosexuella eller? Ska man tänka att just detta om samkönade äktenskap är antikt skrivet och gäller inte längre, eller är det en viktig punkt i bibeln? Faktum är att det är ett hett ämne, men ska vi dömma dem som väljer att viga eller dem som väljer att inte göra det? Ja, den som är utan synd får väl då kasta första sten!!!

Vi kunde inte komma vidare i frågan, utan istället hamnade vi skapelsen eller Big Bang. Något som för de flesta är självklart. Jo, men fallet är ju så att Big bang är sant och ur den så har det skett en utveckling. Men hur trolig är utvecklingen då, kan man tro på allt, finns det några bevis. - Ja men vadå bevis säger de, det är klart att man inte kan ha bevis på allt, det är ju en tro. Vad ska man annars tro på Adam och Eva då eller? Läser man bibeln så kan man ju fundera på hur det kunde bli så många människor och en hel stad av bara Adam och Eva. Ja vad svarar man på  det att det är lättare att tro på att en fisk tar sig upp på land och så småningom blir en apa, som sedan blir en människa.

Frågan är vad det är som gör att just Big Bang är enkel att köpa, hur stor sannorlikhet är det att den är sann och att vi kommer från aporna. Själv har jag funderat på, om det nu skulle vara så att det sker en konstant utveckling och vi kommer från aporna. Hur kommer det sig då att det finns apor idag? Borde inte de dött ut i samband med utvecklingen? För inte kan det väl vara så att bara "vissa" utvecklades och andra stannade upp? Jag köper verkligen inte det. Kan även meddela att även en som från början var verkligen säker på sin sak fick något att fundera på under natten......


Mitt i gemenskapen

Livet är bra underligt ibland, stället vi bor på idag har vi bott på i ca 6 år. När vi flyttade dit, så var allt så "rosa" och fint. Alla tyckte det var så kul att vi bodde där och vi skulle umgås och träffas. Men det blev som det brukar, mycket prat och lite verkstad. Tiden har inte riktigt funnits eftersom man har fullt upp med sitt eget och man hinner inte riktigt med att träffas.


För några dagar sedan kom ett par och sa att det var så tråkigt att vi skulle flytta och vi måste ju ses innan ni drar iväg. Det konstigaste med det är väl att vi knappt har umgåts sedan vi var nyinflyttade. Nu känner man ju inte riktigt för att fördjupa en relationen, eftersom vi ändå ska flytta iväg. Eller tänker jag konstigt? Problemet har väl varit från början att det har varit lite bykänsla över området. Många är uppväxta där och alla känner alla och om det händer något i någons familj, så går djungeltrumman. Något som jag oftast inte brukar bry mig om, men ibland kan det bara bli för jobbigt.
Små ställen har både för och nackdelar........i min värld tror jag väl att det är tryggare att växa upp på ett litet stället, man kan ha mer kontroll över situation. Men samtidigt har jag en känsla av att det kan vara svårare att komma in bland människorna.


Påskfirande

Ja då var det påsk igen och solen strålar, vilket underbart väder. Själv är man på jobbet och tjänar "mycket" pengar, ja för man får ju trösta sig med att det är RÖTT hela helgen. Annars så hade det varit bättre att vara hemma och fira med familjen, men man får göra det bästa av situationen.
Nu har jag lagt köttet i marinad och ska snart fixa till det med grönsakerna och funderar även på att baka lite bröd hm om man nu ska vara så avancerad. Och till detta får det bli tatziki och stekt potatis, tror jag.

Shopping dag
Idag åkte jag och familjen till Gällstad för att kolla lite. Jag hade tänkt att köpa mig några jeans, men det slutade med skor från Vagabond.....och kläder till barnen och mannen....


Ägg målning
Idag målade barnen ägg.....


Hockey kväll

Vad är detta för hemma domare. Vinner Färjestad idag, så kan de tacka domaren för det. Fattar inte vilka orättvisa utvisnigar Hv får idag, man blir ju riktigt irriterad. Men man får väl se det från den ljusa sidan att de har gjort en bra särsong, men önskan vore att de kom igen. 
Nu är det kört ett mål till ....

Gör något Hv NU, JA mål!!!

Nu dömmer han bort målet med, vad är detta.....vilken domare har då aldrig sett något liknande...

Domaren har tappat greppet om matchen, har han spelat på matchen själv eller!!!!
Det var det sämsta jag sett någonsin.

Domaren dömde bort två mål för Hv, helt otroligt........
Färjestad vann tack vare domaren, inte pga sitt eget spel.....kan de verkligen känna sig som vinnare efter detta?

Det vi andra kommer att minnas efter denna särsong är hur fel domaren agerade. De dömde inget till Hv:s fördel,
utan vid ett flertal tillfällen till Färjestads.

HV VAR VINNARE I DENNA MATCH......
Och de kämpade hela vägen..


Glömde bort jobbetIdag hände det helt otroliga, jag glömde bort att jag skulle jobba. Det var lagom pinsamt, då min chef ringde och undrade var jag var och berättadeatt de väntade på mig. Kände mig helt förvirrad och började fundera på vad det var för dag egentligen. I min värld så skulle jag jobba på fredag och inte förr, men en liten miss var att det faktiskt var möte idag. Något som är varannan vecka, så hur jag kunde missa det har jag ingen aning om. Det fick bli såatt jag jobbar igen timmarna en annan dag. Jag kommer nog få höra det på fredag pinsamt, pinsamt.....

Tränings dax

Nu ska jag ta tag i min träning och ge mig iväg till gymmet. Har ju varit otroligt lat det sista, så nu måste jag ta tag i detta på allvar. Det får väl bli lite lugnt idag, så man inte blir alldeles slut.


Träning blev det och det kändes lite tungt att springa, kondisen är inte av denna värld. Att man ska tappa den så fort.......Men nu ska det bli andra bullar, det har jag och min träningskompis bestämt. Nu är det slut med godis ätandet och fika stunderna istället ska vi bege oss till gymmet. Tror att allt sött jag äter kan bidra till att jag känner mig så trött, allt detta socker som man trycker i sig är inte nyttigt.

Beslutet att träna kom efter man gått på stan och provat jeans, antingen har man svullnat upp annars var det fel på modellerna. Jag vet inte vad jag ska skylla på, men inte satt de bra iallafall. 


Fina tulpanerLite fina blommor inför påsk.

BilstudierIdag har jag suttit och studerat bilar på blocket nästan hela dagen, känns det som. Att det ska vara så svårt att hitta en bil. Tycker spontant att de ligger högt i pris förhållandevis till vad man får. Har kommit fram till att bilen får inte vara för lite, det ska finnas drakrok och sen får den inte dra för mycket bensin. Det som kan funka efter mina studier är Golf kombi, Passat, Opel och Ford. Toyota finns ju oxå på min lista, men där ligger priset lite högre än vad jag är beredd att betala. Snart känner jag att man lagar upp bilen man har och kör med den ett tag till.

Min tidigare teori om att Hv skulle vinna idag, var totalt fel. Fattar verkligen inte vad de gör idag....inte spelar de hockey iallafall.  De borde satsa lite mer nu när det verkligen gäller.

Undanhållning av sanningenVad är skillnaden på lögn och lögn? Är det okej med vita lögner för att skydda en annan individ? Eller ska sanningen fram direkt i alla lägen?

Min mormor sa alltid; "det man inte får reda på för pengar ena gången, får man reda på för inget en annan,"
Varför jag funderar på det just nu är pga att vi ska flytta nästan 20 mil bort och en del i släkten kommer inte uppskatta det. Jag vet att det inte kommer tas emot med glädje, utan med bäska komentarer. Något som jag inte orkar med just nu och risken är då att jag börjar hugga tillbaka. Det kanske låter banalt, men för mig är det inte det.

Problemet är att jag inte riktigt vet hur jag ska lägga fram det, utan att det ska tas på fel sätt. Känner väl egentligen inte att jag ljuger, utan snarare undanhåller sanningen. Vilket inte heller är helt okej om man ska se det från ett ärligt perspektiv.
Men vad är ärlighet egentligen och vad är det värt i andras ögon. Är det lika viktigt för alla, eller är det så att man kräver mer från andra än vad man gör själv. Det är lätt att säga att hon eller han är inte helt uppriktiga, så då behöver inte jag vara det heller.

Jag känner själv att jag har väldigt svårt att lita på människor, eftersom man blivit sviken ett flertal gånger. Något som finns med redan som barnsben. Att bli lovad saker som sedan inte uppfylls. Det har slutat med att jag tror inte på den personen förrän denne bevisar något annat. Vilket aldrig sker pga att det har funnits ett missbruk  bakom, som betyder mer än något annat. Att ha en missbrukare i sin närhet är något av det mest påfrestande man kan ha. Att se en person förstöra sitt liv, utan att den överhuvudtaget kan se att den gör fel. Det handlar om alla andras fel och brister.......
Att berätta sanningen för en missbrukare är som att kasta pärlor till svin, vilket inte tjänar något till. Det finns inga problem, utan det är du som har problem, som stör sig på dennes drickande.

Det kan vara en av orsakerna till att jag lider av konflikträdsla och väljer att undanhålla sanningen, då jag vet att det kommer tas emot med storm..........


Tro som vacklar

Kan man avsäga sig sin kristna tro? Om man en gång har blivit frälst, är man det då livet ut? Eller kan det vara så att om man inte lever ett aktivt kristetliv, så är man inte längre kristen. Vad är det egentligen att vara kristen?

Ja, jag vet bara hur det brukar vara för mig själv. Kyrkan glöms bort allt som oftast och man påverkas från diverse faktorer i samhälle vare sig man vill eller inte. Men en sak är säker, när det blir som jobbigast, så är det till Gud man väder sig. Det är verkligem märkligt, ska man bara ha sin tro när det är jobbigt? Då man inte längre litar på någon annan, då är den kristna tron sista anhalten. Något som jag även tror gäller de som är okristna, när det väl gäller så knäpper man sina händer och ber till Gud om att han ska gripa in. Men vad är det nu som gör detta? Vill vi leva som vi själva vill så länge det går, men säger det stopp då ber vi om nåd och uppenbarelser.

Ibland kan jag känna att behovet av kristna vänner är större än den egna gemenskapen med Gud. Hur fel ute är man då? Det är väl inte genom andra människor som man behåller sin tro, utan med gemenskapen med Gud. .........

Kan det även vara så att man inte riktigt orkar stå emot samhällets tryck. Det är inte politiskt korrekt att vara kristen. Är man med i kyrkan, så får man mycket "skit". Orkar man då inte med det, så är det lättare att umgås med likasinnade. Det blir små grupperingar och subgrupper i samhället, där de kristna umgås med varandra och de okristna håller sig på sin kant. Men har man då inte missat halva budskapet? Jesus umgicks med de okristna och berättade om budskapet. Men ser vi på kyrkan idag, så sitter man och väntar på väckelse, men kan man ta emot den om den kommer. Eller är det så att man helst vill ha en liten mysklubb, där alla känner alla?

Det tragiska är att jag tror många gånger att det är en mysklubb, man vill ha. Man tar emot de nyfrälsta i början med öppna armar och sedan lämnar man dem till sitt öde. Alla har fullt upp med sig själva, så ingen har tid att ta hand om dem. Om nu inte kyrkan är beredd att ta emot de utslagna vem ska då göra det? Nej det handlar nog om att vakna till och se vad som är viktigt och satsa på det.  

Sångfågeln igång igen

Imorgon ska kören sjunga i kyrkan.
- Hjälp!!
Känner spontant att jag inte går i morgon. Jag var ju inte med på den senaste övningen, så jag känner mig inte riktigt mogen för att sjunga inför alla. Det får bli till nästa gång. Jag tar nog en sovmorgon i morgon och njuter av min långledighet.

Vilken härlig dagIdag tog vi en tur och matade lite fåglar. Vilken härlig dag, man får riktiga vårkänslor nu.  Inte utan att man blir lite sugen på att köra mc, men jag har ju bestämt mig för att sälja den. Det är inte så många gånger per år det blir av att man kör. Eftersom vädret inte tillåter det och det är inte så praktiskt när man har familj heller.

Värmen påminner om badsärsong, vilket skapar ångest då man inte varit på gymmet på länge. Men ska nog se till att pallra mig dit i morgon. Det går ju inte vara så lat som jag varit det sista, men jag har varit så sjukt trött. Fattar verkligen inte vad det har berott på. Men det är väl så att det har varit mycket med flytten och så och jag har inte kunnat slappna av riktigt. Men nu ska jag luta mig tillbaka innan jag tar tag i nästa flytt som är om tre månader.

shoppa eller handla

Ja vem är personen bakom skriften, det kan man fundera över ibland då man läser denna uppsjö av alla bloggar som finns. Men vissa kan man läsa som en kopia av en annan, det är inget nytt egentligen, utan det handlar om det senaste inköpet. Vad man ska ha för kläder och vad jag har på mig just nu. Det kan upplevas som en bilderbok, mycket fint att titta på men ingen spännande läsning. Om man nu inte känner persoen i fråga, då kan det väl vara kul att veta lite mer, men annars vad är det som gör alla människor, så upptagna av just shopping. För det måste ju vara det som är mest intressant att göra. Det är nästan som ett fritidsintresse idag eller ett form av jobb för vissa.


Hur mycket spenderar vi egentligen på allt möjligt onödigt krafs. För det är väl inte så att vi behöver allt, utan det är en form av lyckorus att gå och shoppa. För hur många av de där inpuls plaggen blir sedan hängande i garderoben, utan att man någonsin använder dem? Det är väl inte av en slump att man allt som oftast hittar säljare på tradera som säljer nya kläder, just för att det var ett inpuls köp.

Är det just det som gör skillnaden på shoppa och handla. Man handlar för man är i behov av en vara, medan man shoppar för det rena nöjets skull?


Slutspel

Ja nu är det spännande kommer Hv slå Färjestad idag med? Givetvis hoppas jag det, men är tveksam till att de kommer göra det. Tror att Färjestad satsar hårt idag, medan risken kan vara att Hv spelar lite lugnare eftersom de vann förra matchen. Det kan bli så att Hv förlorar idag, men sedan kommer de igång nästa gång då de spelar hemma.


Kasta inte stenEtt ordspråk som säger mycket: kasta inte sten då du sitter i glashus....................
Det är lättare att se andras fel än sina egna, om man fokuserar tillräckligt mycket på andras fel och brister, så förminskas sina egna. Man höjer sig själv genom att stampa på andra och trycka ner dem. Destå mer nedtryckta personerna är, destå högre hamnar man själv. Känns det igen? Är det någon som har upplevt det själv eller är det så att man själv har gjort så mot andra.

Är det så att hämden är ljuv och om bara de får igen, så kommer allt bli bra. Tänk att få hämnas lite och låta dem få uppleva det man själv har gjort. De ska minsann få smaka på sin egen medicin......Att tänka tankar är en sak, men att utföra handling är en annan.

Hur påverkas vi

Hur mycket påverkas man egentligen av sin omgivning. I min värld tidigare så trodde jag att jag var en självständig individ, som inte påverkades av andra. Något som jag har fått erfara med tiden inte är sant. Man påverkas och formas av människor som finns i ens närhet vare sig man vill eller inte. Det tar tid att inse vilka människor man ska ha runt omkring sig och vilka man ska välja bort. Det handlar om att man ska ha en vinn-vinn situation eller relation. Båda ska kunna ta och ge, man orkar inte bara ge. En sådan relation kan man gott klara sig undan.

Om någon beter sig illa, så kan jag en bra dag skaka av mig det, utan att egentligen bry mig speciellt mycket. En annan dag kan jag bryta ihop fullständigt och bli jätte ledsen eller vansinnigt arg. Funderar då på vad det är som sätter igång sådana kännslor.  Egentligen vet jag att man inte ska haka på, då någon är rent ut sagt är elak. Men sen är det svårt, eftersom jag inte tål orättvisa och har svårt att vara tyst. Något som många gånger kan störa personer i min omgivning. Man tycker inte om personer som säger vad de tycker i "vissa" sammanhang, eftersom det inte är bekvämt. Man ska fjäska för chefen och sedan prata skit bakom ryggen, det är helt okej för många. Något som kan få mig att känna spykänslor. Tycker jag inte om chefen, då är jag neutral mot denne. Jag har inget behov av att fjäska för att ligga bättre till.

Ibland kan jag få känslan att man slåss mot väderkvarnar, vilket är helt meningslöst. men jag kan inte släppa vissa saker och bara gå vidare. Tänker då bibliskt att man ska älska och förlåta alla, men är det verkligen rimligt. Kan man göra det? Ska människor få bete sig hur som helst ochh själv ska man bara vända andra kinden till? Lever man då i en slags bubbla och inte ser vad som händer runt omkring eller struntar man i vad andra säger och gör.

Har många gånger fått höra i min barndom; att du aldrig kan lyssna och höra på vad vi säger. Kan du inte för en gång skull göra som vi säger. Har det blivit en form av revolt som pågår även i vuxen ålder eller vem är det som har rätt egentligen. Är det viktigt att ha rätt eller har man förmågan att ödmjuka sig inför andra. Hur mycket pristige har vi innom oss och vilka känslor är det som styr oss.

BilturDagen idag har tillbringats i bilen. Vi har farit runt och letat lägenhet till mor och äntligen hittade vi en som passade. Det var som allt stämde och det kändes på en gång, så nu är det klappat klart även för henne. Det kommer bli flytt till östergötland, men för hennes del en eller två månader tidigare. Det känns lite konstigt att vi verkligen ska flytta och starta om på nytt. Funderar lite på vem/ vilka man kommer sakna mest och om det blir jobbigare för en annan än barnen. Men barn brukar ju anpassa sig ganska snart, så man hoppas verkligen att de snabbt kommer in i den nya miljön och träffar bra kompisar.

Tog även en tur förbi bilaffären på hemvägen och provkörde en Toyota avensis, men det kädes inte helrätt. Vi funderar vidare i bil köpet. Att det ska vara så svårt!

På biljakt

Idag har vi varit och tittat på bilar, men i denna djungel så kunde vi inte komma överens. Det känns lite som att köpa grisen i säcken, man vet aldrig var man får för bil. Hade då i min värld tänk mig en bil för max 70, men vilket märke har jag ingen aning om. Mannen är väldigt sugen på en toyota prius, men då snackar vi en annan prisklass. Det känns lite som prisnivån på bil börjar skena iväg.Det hela slutade med att vi åkte till stan och köpte oss var sina par skor, så jag kom billigt undan.

Försäljning med mäklare

Idag ska jag till banken och slutföra affären på huset. Vilket kan få en att gå igång lite, eftersom jag anser att mäklaren inte gjorde ett tillfredställande jobb. Jag fick inte all information i tid och tiden för mötet på banken har ändrats flera gånger. På mitt papper stod det att vi skulle träffas halv elva, men då jag ringde banken idag i ett annat ärende fick jag reda på att det var halv två. Men hur kan man göra en sådan miss? Det känns en aning nonchalant.

Innan försäljningen kom igång upplevdes mäklaren väldigt intresserad, men sedan upplevde jag henne nöjd. Ja bara hon fick in sina pengar, så var engagemanget lika med noll. Fick information av henne per telefon för två veckor sedan att jag skulle betala ränta för de lånen som var bundna trots att de löses in. Ja för en del kanske det är självklart, men för oss var det inte det. Hade vi vetat det, så hade de nya köparna fått ta över lånen, annars hade vi inte nöjt oss med summan vi sålde huset för. Jag tycket det är riktigt dåligt att hålla inne med sådan information.

Mitt råd är då att verkligen kolla upp mäklarna innan försäljning och ta hem flera stycken innan man bestämmer sig för den som ska få jobbet. Det är trots allt du som ska sälja och givetvis ska säljaren se till dina behov, eftersom det är du som anställer denne.

Livets uppkomst

Om jag tar lite brädor, spik, färg och takpannor och slänger i en hög, sen går jag. Hur många tror att det kommer bli ett hus efter ett tag? Förmodlingen inte många, eftersom det även krävs att någon bygger ihop huset. En hög av brädor kan inte bygga ihop sig själva. Något som egentligen säger sig själv. Nästa fundering vad är det som gör att det finns apor i dag? Tänker då att vi människor ursprungligen kommer från aporna, men sedan har vi utvecklats vidare i århundraden och blivit människor. Men har då vissa arter stannat i utvecklingen och förblivit apor? Fiskarna då som kom upp på land, hur kom de på idèn att de skulle komma upp på land och bli kräldjur? Hur snabbt gick den utvecklingen och hur många dog på kupen? För det kunde ju knappast hända från en dag till en annan.  Enkelt ,enkelt det hände i en enda smäll och vips, så blev allt som det är. Vilken fantastisk smäll!!! De flesta smällar som händer skapar oreda och inget annat. Vad var det med just denna smäll, som kunde få ihop allt så perfekt.

vår känslorÄr det inte dax snart att vi får lite värme?
Idag tog jag min kaffekopp och satte mig ute på balkongen och njöt av de första solstrålarna.
Härligt, härligt längtar verkligen till sommaren nu.

RSS 2.0