Jag då och nu

Funderar på att starta en ny blogg. Börja om från början, med en som känns mer som mig nu. Men samtidigt vet jag inte riktigt om jag orkar. Måste ju i såfall bestämma mig för vad den ska handla om, men risken blir att det framöver bara blir en massa strunt skrivet ändå.

Vem är jag idag då? Vad skiljer mig från den som en gång startade denna bloggen. Den stora skillnade är väl att om jag idag skulle startat en, så hade den inte haft kristen som namn. Eftersom jag inte känner mig som en aktiv sådan. Men jag skulle ju inte för den saken skull börja tro att vi kommer från aporna eller att allt bara är en slump. För hur meningslöst skulle då inte livet vara. Man lever här och nu och sen var det slut med det. Allt bara tar slut i intet. Jag vill inte tro att det är så, därför väljer jag att tro att det finns något mer än detta.

Men för den saken skull går jag inte till kyrkan eller läser min bibel. Jag funderar ibland då jag hamnar i diskussion, men mer är det inte. Jag har i stället fyllt mitt liv med andra viktiga frågor, som vad ska jag träna idag. Vad är målet med min träning och hur ska jag hålla den vid liv.

Är det kanske så att vi måste ha någon form av substitut i livet. Något vi fyller det med och som intresserar oss? Ja det är nog så att jag väljer att läsa inredningstidningar, modetidningar och tränings tips i stället. För jag tycker helt enkelt det är roligare. Är jag en sämre människa för det?
Jag försöker  att vara rättvis och snäll mot mina medmänniskor. Men det hjälper inte alltid för man blir orättvisbehandlad ändå. Man blir arg och besviken, skäller och tycker folk beter sig som idioter. Men känner inte alla så ibland? Annars lever man ju i någon slags bubla och blundar för verkligheten utanför och inte vet jag om det är mer rätt.

Nej livet är inte lätt alla gånger, men det gäller att inte lägga kraft på det som vi inte kan förändra. Utan på det som går. Tänk inte på morgondagens bekymmer, utan lev idag.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med om att livet inte är lätt alla gånger,har fått trösta en med jobbiga tvångstankar idag,jag som trodde det mesta var över.pust hoppas det blir bättre i morgon kramar syster

2010-05-27 @ 20:16:56
Postat av: Marie

Vilket underbart inlägg!

Du sätter därmed ord på flera av mina egna tankar.

Man behöver inte vara kristen för att tro. Jag tror människan behöver en högre makt att ty sig till, för att vi inte ska känna oss totalt hjälplösa.

Sen vad vi tror på; är ju en annan sak..

Roligt att du skrivit några rader igen!

2010-05-27 @ 22:11:11
URL: http://iammine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0