Lön hurra eller not.

Idag fick man lönelappen, hm ja eller ska man säga bidragslappen. Alltså det är inte klokt i takt med alla ökade kostnader, så höjs inte lönen.

-Nej man ska vara tacksam över att man över huvudtaget har ett jobb. Att de sedan betalar i underkant hör inte hit. Med tanke på alla nerdragningar, så var glad att du fortfarande har ditt jobb kvar. Ja nerdragningar har vi fått och ökat tryck på platserna. För mer arbete ska vi ha samtidigt som de tar bort tjänster. Hur i hela friden går det ihop? Jo vi måste vara starka, visa att vi klarar det, eftersom det står många på tur till jobben. Facket, givetvis måste man vara med där och betala närmare 500 kr i månaden och studieskulder för närmare 1400.

CSN kommer påminna en resten av livet att man inte tog skolan på allvar från början. De blev tillslut mitt eget uppvaknande. Tänker då vidare på alla ungdomar idag, som struntar i skolan och tänker det löser sig. Javist det gör det säker på ett eller annat sätt. Frågan är bara vilken väg man vill gå och till vilket pris?

Känner att jag låter bitter, men faktum är ju att man sitter fast. Det är inte arbetarnas marknad nu och man får inte bli för obekväm. Om man blir det, så är man den som står på tur när det gäller förändring. Förfaktum är att ingen vågar skrika rakt ut, som man har lust till. Utan man väljer att nicka och bocka och vara så glad utåt. Att man just är de utvalda till jobbet. De som får stanna kvar även att lönen och arbetstiderna är ursla, så står man troget kvar. För nu har vi kommit dit de ville; sikta uppåt och sparka neråt.

Kommentarer
Postat av: syster

För mig har de snott 120 kr i månaden,ska säkert användas till kunga bröllopet,de stackarna har nog dåligt med pengar.kramar syster

2010-01-22 @ 17:54:52
Postat av: Anonym

Ja ja ta från de fattiga och ge till de rika. Det är rättvisa. Kanske blir något extra fint som just du ger ha ha

2010-01-22 @ 22:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0