Mannen och kvinnan

Det fanns ideal, att kunna säga till andra hur de levde att det bara var en flykt. Det var det fina folket, som hade vinprovning. De satt med sina fina kostymer och smuttade på ett glas rött. De var bättre än han som satt i sin svettiga brynja och tittade på tipsextra. Han sitter där i soffan och rapar och dricker öl. Han blir bara fetare och fetare. Vad ofräsch han ser ut! Jag mår illa vid blotta tanken.

Men han då i kostym, som åker på sina fina middagar. Han måste ta ett glas som sällskap och bli mer pratsam. Egentligen har han inget vettigt att säga, men han är stilig till det yttre. Damerna ser upp till han och han njuter i sitt glans. Men glansdagarna är räknade, han fru är trött på han och han åldernn börjar ta ut sin rätt. Men han förtränger i alkoholensrus och tror sig vara guds gåva till alla kvinnor.

Hans kvinna har två val, antingen gå samma väg som han. Hon behöver bevisa att hon fortfarande duger. Hon får ingen bekräftelse hemma, så hon söker sig ut. Finns det fortfarande någon som kan se hennes skönhet. Är hon fortfarande vacker? Hon tar på sig kläder av modell mindre och ställer sig i baren med ett glas rött. Hon låter blicken gå över dansgolvet.

-Nej hon känner det patetiska över historien. Hon har levt det där livet en gång, då var hon ung. Nu känns det mest löjligt. Hon tar beslutet att ge sig ut på en joggingrunda i stället och flyr bort från vardagens stress. Hon känner den ljumma vinden drar genom hennes näsborrar. Det är vår! Hon tänker njuta av varje stund av livet och hon tänker vara klar i tanken. Hon behöver inte fly bort, utan känner lyckan sprida sig genom hennes kropp. Hon har bemästrat deras flykt och hittat sin egen harmoni. Långt bort från deras värld. Hon har vunnit ett lopp- LIVETS!


Kommentarer
Postat av: [email protected]

Väntar på boken jag vill du ska skriva eller en novell samling är så bra skrivet kramar syster

2010-04-11 @ 13:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0