Barn misshandlas mer och mer

Vad är det som gör att det har skett en ökning på barnmisshandel. Får inte föräldrarna den hjälp och stöd de behöver eller tror de att det är genom aga man uppfostrar barn. Kan det vara så att det är ett ärftligt? De har själva blivit slagna som barn och anser att det är okej enligt deras normer. Frågan är  hur man kommer tillrätta med detta problem och i vilken ände man börjar. Är det ett större problem i de lägre samhällsklasserna eller ser det lika ut?

Jag har svårt att förstå att "vanliga" människor skulle misshandla sina barn, utan det känns som det ligger någon sjukdom bakom. Annars förstår jag inte att det kan hända i ett sådant kunskapsrikt land som sverige. Vi har kunskap och vetskap om att barn tar skada och att det är olagligt.  

Vem som helst kan bli frustrerad och arg då barnet trotsar, men där till att slå dem är något helt annat. Barn måste uppfostras, men på rätt sätt. De behöver gränser, barn söker gränser hela tiden och de mår bra av att få dem. Men detta löser man inte genom våld, utan genom att prata med dem och stå fast. Det går inte vela fram och tillbaka och ge vika, då barnet börjar skrika under pinsamma stunder. Även när man är bland andra måste barnet få sina gränser satta. Något som man börjar med i unga år. Det går inte att börja sätta gränser på en tonåring, som tidigare fått göra som den vill.................


Kommentarer
Postat av: Pia

Ja visst ska bli skönt att åka till värmen.. =)



Usch ja så hemskt det är att det finns så många barn som blir misshandlade, man blir så ledsen då man tänker på det

Gillar bloggen, ska nog kolla in här i fortsättningen också då och då :)

2009-02-13 @ 01:15:59
URL: http://piakristina.blogg.se/
Postat av: Tina

Måste bara kommentera detta med ;-)

Samhällsklimatet blir mer och mer cyniskt. Vi blir mer och mer själviska. Stressen ökar, pressen ökar. Detta slår tillbaka på de små i samhället.

Vad göra?

Hårdare straff eller?

Jag tror det behövs en mer fundamentalisk,(ett ord som har fått en väldigt negativ klang men som här menas grundläggande) djupgående, moralisk och andlig revolution hos oss människor. Vi måste börja ställa oss frågan. Vad vill vi egentlingen? Vad är viktigast? Bla bla bla. Hoppas ni fattar.



Får väl skapa en egen blogg snart, känner att jag har så mycket inom mig som vill ut. Tycker dock det finns så många. Alla vill höras och synas. Jag tycker det är roligare att skriva inlägg och få igång/fortsätta en debatt/dialog och försöka påverka/lobba för en bättre/mjukare värld.

2009-02-13 @ 10:28:07
Postat av: Tobias

De som blir mest misshandladei Sverige är unga killar.

Det skrivs om barnmisshandel, kvinnomisshandel mm. Det är ju jättebra att det kommer fram. Men det skrivs inte så mycket om alla unga killar som får stryk på stan.



Vad gör ni kristna åt misshandeln som pågår ute i samhället?



Kunde vara bra att tala om den verkligheten från era "predikopedistaler". Det är många som är rädda för att gå ut för de är så rädda att få stryk. Det kanske inte i första hand är kyrkan som ska ta hand om det, men det vore kul om kyrkan med sitt "kärleksbudskap" kunde gå i bräschen mot våld.

2009-02-13 @ 23:02:39
Postat av: J

Jag håller med dig helt och fullt att kyrkfolket borde synas mer på stan. Det är lätt att prata om saker, men svårare att genomföra det praktiskt.



Några som gör ett fantastiskt jobb innom detta är LP-kontakten. Även att de inte riktar sig direkt till ungdomarna i vår stad, så rör sig bland missbrukarna. Så ett arbete i samhället finns, men mer borde man kunna göra.....

2009-02-13 @ 23:11:34
URL: http://kristen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0