Vilket språk talar kvinnor och män.


Att kvinnor och män talar olika språk är nog inget nytt. Något som visar sig mycket tydligt i kärleksrelationer. Dr Gary Chapman hävdar att det finns fem grundläggande språk för kärleken: "Komplimanger, tid för varandra, ta emot gåvor, göra varandra tjänster och fysisk beröring.

Det största problemen som vi har i relationer är oftast missförstånd. Vi uppfattar inte vad den andre har sagt på rätt sätt, utan vi gör vår egen tolkning och när vi förklarar så stämmer vi inte av så den andre har uppfattat rätt.

Ett annat problem som vi har idag är att vi inte har tid, vi är så stressade så vi ser inte varandra. Vi lever inte ihop, utan sida vid sida. Var och en lever sitt liv och någonstans i mitten så försöker man mötas i vardagen. Man prioriterar inte längre varandra utan vardagsbestyren tar upp allt mer av ens tid. Det är viktigare att det är välstädat hemma, än att ta sig tid med sin käraste. Det yttre blir allt viktigare; karriär, hus, utseende, kläder osv.. Och man dövar sin ångest med träning och shopping och lever i ständig stress för att man inte presterar mer än man gör. Mitt upp i allt detta så glömmer vi bort det viktigaste, nämnligen familjen.

Jesus gör en liknelse över de båda husbyggarna 
"En förståndig man byggde sitt hus på klippan.
Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna
blåste och kastade sig mot det huset. Men det
föll inte, eftersom det var grundat på klippan.
Men den som hör mina ord och inte handlar
efterdem, han liknar en dåre som byggde sitt
hus på sanden.Regnet öste ner, störtfloden
kom och vindarna blåste och slog mot huset
och det föll samman och dess fall var stort."
(Matt 7:24-27)



 

Kommentarer
Postat av: Lise-lott Andersson

Haha.

Män är från Mars och vi är från Venus. Det är inte alltid man förstår varandra, men ändå vill man inte vara utan dem. Vad vore livet utan killar????? Va, ganska tråkigt, eller vad säger du????????????



Förövrigt så är det stressigt samhällsklimat idag, precis som du skriver. Alla vill ha allt. När jag var ung så var det lite mer "laidback". Hur ska man göra för att få det så. Man liksom bara hänger med, svårt att bryta sig loss, då blir man ju betraktad som udda och knäpp. Och vem vill det?

2009-02-11 @ 20:58:29
Postat av: Idol Lars

Klart vi förstår varandra, frågan är om vi vill förstå varandra?



Vi talar väl samma språk. Här i Sverige är det väl svenska som är huvudspråket ;-)



Take care

2009-02-13 @ 23:05:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0