Från homosexuell till apa

Ska homosexuella få gifta sig i kyrkan eller inte?
Det blev en het diskussion på jobbet i kväll, efter att vi sett en dokumentär som gick på tv, som handlade just om det.
Kan meddela att ingen har en religös anknytning eller kristen tro bland kollegorna och de är starka motståndare till just den kristna tron.

Någon svarade att det är väl upp till kyrkan, om de tycker det är okej eller inte, det ska väl inte staten bry sig om.
En annan blev riktigt upprörd och tyckte att det är väl klart att de ska få gifta sig. Varför ska det vara en skillnad på om man är hetro eller homo. Min fundering är varför vill man så gärna gifta sig i kyrkan om kyrkan inte delar deras värderingar, då det gäller homosexuella giftemål. Om kyrkan säger nej, varför vill man till varje pris gifta sig där? Det finns kyrkor som tycker det är ok och även präster, men ska man tvinga präster att viga homosexuella om de inte vill?

Ja så kommer vi till nästa grej, Gud älskar alla människor och är lika inför det, så stor det skrivet. Alla förutom homosexuella eller? Ska man tänka att just detta om samkönade äktenskap är antikt skrivet och gäller inte längre, eller är det en viktig punkt i bibeln? Faktum är att det är ett hett ämne, men ska vi dömma dem som väljer att viga eller dem som väljer att inte göra det? Ja, den som är utan synd får väl då kasta första sten!!!

Vi kunde inte komma vidare i frågan, utan istället hamnade vi skapelsen eller Big Bang. Något som för de flesta är självklart. Jo, men fallet är ju så att Big bang är sant och ur den så har det skett en utveckling. Men hur trolig är utvecklingen då, kan man tro på allt, finns det några bevis. - Ja men vadå bevis säger de, det är klart att man inte kan ha bevis på allt, det är ju en tro. Vad ska man annars tro på Adam och Eva då eller? Läser man bibeln så kan man ju fundera på hur det kunde bli så många människor och en hel stad av bara Adam och Eva. Ja vad svarar man på  det att det är lättare att tro på att en fisk tar sig upp på land och så småningom blir en apa, som sedan blir en människa.

Frågan är vad det är som gör att just Big Bang är enkel att köpa, hur stor sannorlikhet är det att den är sann och att vi kommer från aporna. Själv har jag funderat på, om det nu skulle vara så att det sker en konstant utveckling och vi kommer från aporna. Hur kommer det sig då att det finns apor idag? Borde inte de dött ut i samband med utvecklingen? För inte kan det väl vara så att bara "vissa" utvecklades och andra stannade upp? Jag köper verkligen inte det. Kan även meddela att även en som från början var verkligen säker på sin sak fick något att fundera på under natten......


Kommentarer
Postat av: Natha

yeah- you rock! keep up the good work!!

2009-04-12 @ 11:32:28
URL: http://lightoftheworld.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej på dig! Vet inte hur jag kom in på din blogg, men ville bara säga att det finns så många olika teorier om skapelsen och människan väljer att följa vilken hon anser låter mest begriplig. Jag vill dock påpeka att visst liknar människan apan, Gud skapade även djuren och vi har likheter med de men skillnaden mellan oss och djuren är att vi har en själ, detta har inte djur. Gud har satt något som kallas för evigheten i människans hjärta, en längtan att söka svar på bland annat vad mening med livet är och människor letar så innerligt efter en inre frid och sanningen bakom skapelsen. Svaret finns i bibeln, Herren Jesus Kristus säger själv, Jag är vägen, sanningen och livet. Men trots det vägrar människan att tro och söker sig till annat, detta för att i dagens samhälle väljer man att anpassa Gud efter människan vilket är fel då människan ska anpassa sig efter sin Skapare. Jag kom in lite djupt kanske, det var inte meningen. Vill bara uppmana dig att fortsätta kämpa för din kristna tro, det är inte så lätt i detta samhälle. Men kämpa på! :D

2009-04-21 @ 19:55:31
URL: http://mariachabo.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej Maria!!

Bra skrivet tycker jag:=)

2009-04-21 @ 23:17:48
URL: http://kristen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0