Tro som vacklar

Kan man avsäga sig sin kristna tro? Om man en gång har blivit frälst, är man det då livet ut? Eller kan det vara så att om man inte lever ett aktivt kristetliv, så är man inte längre kristen. Vad är det egentligen att vara kristen?

Ja, jag vet bara hur det brukar vara för mig själv. Kyrkan glöms bort allt som oftast och man påverkas från diverse faktorer i samhälle vare sig man vill eller inte. Men en sak är säker, när det blir som jobbigast, så är det till Gud man väder sig. Det är verkligem märkligt, ska man bara ha sin tro när det är jobbigt? Då man inte längre litar på någon annan, då är den kristna tron sista anhalten. Något som jag även tror gäller de som är okristna, när det väl gäller så knäpper man sina händer och ber till Gud om att han ska gripa in. Men vad är det nu som gör detta? Vill vi leva som vi själva vill så länge det går, men säger det stopp då ber vi om nåd och uppenbarelser.

Ibland kan jag känna att behovet av kristna vänner är större än den egna gemenskapen med Gud. Hur fel ute är man då? Det är väl inte genom andra människor som man behåller sin tro, utan med gemenskapen med Gud. .........

Kan det även vara så att man inte riktigt orkar stå emot samhällets tryck. Det är inte politiskt korrekt att vara kristen. Är man med i kyrkan, så får man mycket "skit". Orkar man då inte med det, så är det lättare att umgås med likasinnade. Det blir små grupperingar och subgrupper i samhället, där de kristna umgås med varandra och de okristna håller sig på sin kant. Men har man då inte missat halva budskapet? Jesus umgicks med de okristna och berättade om budskapet. Men ser vi på kyrkan idag, så sitter man och väntar på väckelse, men kan man ta emot den om den kommer. Eller är det så att man helst vill ha en liten mysklubb, där alla känner alla?

Det tragiska är att jag tror många gånger att det är en mysklubb, man vill ha. Man tar emot de nyfrälsta i början med öppna armar och sedan lämnar man dem till sitt öde. Alla har fullt upp med sig själva, så ingen har tid att ta hand om dem. Om nu inte kyrkan är beredd att ta emot de utslagna vem ska då göra det? Nej det handlar nog om att vakna till och se vad som är viktigt och satsa på det.  

Kommentarer
Postat av: Natha

grymt bra skrivet! you rock! gillar dina inlägg o din blogg!kör på!/Natha

2009-04-11 @ 15:14:58
URL: http://lightoftheworld.blogg.se/
Postat av: J

Tack tack, kul att du tycker det är kul läsning.

2009-04-11 @ 21:00:36
URL: http://kristen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0