shoppa eller handla

Ja vem är personen bakom skriften, det kan man fundera över ibland då man läser denna uppsjö av alla bloggar som finns. Men vissa kan man läsa som en kopia av en annan, det är inget nytt egentligen, utan det handlar om det senaste inköpet. Vad man ska ha för kläder och vad jag har på mig just nu. Det kan upplevas som en bilderbok, mycket fint att titta på men ingen spännande läsning. Om man nu inte känner persoen i fråga, då kan det väl vara kul att veta lite mer, men annars vad är det som gör alla människor, så upptagna av just shopping. För det måste ju vara det som är mest intressant att göra. Det är nästan som ett fritidsintresse idag eller ett form av jobb för vissa.


Hur mycket spenderar vi egentligen på allt möjligt onödigt krafs. För det är väl inte så att vi behöver allt, utan det är en form av lyckorus att gå och shoppa. För hur många av de där inpuls plaggen blir sedan hängande i garderoben, utan att man någonsin använder dem? Det är väl inte av en slump att man allt som oftast hittar säljare på tradera som säljer nya kläder, just för att det var ett inpuls köp.

Är det just det som gör skillnaden på shoppa och handla. Man handlar för man är i behov av en vara, medan man shoppar för det rena nöjets skull?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0