Polisjakten under kulturnatten

Norrköpings tidningen skriver och lägger ut filmen om vansinnesfärden under kulturnatten, då polisen jagade en narkotikapåverkad man som vägrade stanna. En resa där man även kritiserar polisen, som jagar personen. Men jag funderar då på hur man anser att poliserna ska jobba i vårt samhälle när de får skit om, de ska göra sitt jobb? Eller är det kanske inte deras jobb att försöka hindra en påverkad person att köra bil. Menar man i stället att han skulle stannat själv om inte polisen åkte efter han.
 
Mannen själv skyller på sitt missbruk, därför körde han.
Vilken undanflykt! Visseligen räknas missbruk, som en sjukdom, men har man inget ansvar som människa då. Är man bara knarkare eller alkoholist, så har man inte längre några skylldigheter att sköta sig.
 
Skärpning när det gäller att klaga på polisen som försöker få ordning i samhället. Många gånger är det en grupp som klagar på polisen, men undar just hur samhället skulle se ut utan dem? Ett laglöst samhälle eller tror vi på at vi skulle kunna leva i harmoni och vara snälla mot varandra. Det skulle vara det optimala om vi levde efter att behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Vem önskar att ens mamma blir rånad, syster våldtagen, kompis misshandlad osv. Det är lätt att göra saker mot andra, så länge det inte drabbar än själv.
 
Var finns kärleken och ödmjukheten idag?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0