Att välja väg

Du har ett val i livet att välja väg. Även om alla inte har samma förutsättningar, så har man valet att välja vart man ska gå. Valen man gör får oftast konsekvenser på längre sikt. Det handlar om att gå den breda eller den smala vägen. Det breda vägen upplevs offtas mer lockande, eftersom den upplevs lättast i början. Där ser man inga motgångar eller uppförsbackar, utan vad ögat kan se är en bred plan väg. Men när du väl börjat gå på vägen, så upptäcker du att allt inte alltid är vad det ser ut att vara. Du upptäcker att det börjar bli grusigt och backigt och det var inte alls så enkelt som du trodde att ta sig fram.  Under resans gång har du möjlighet att byta väg, men det är inte alltid säkert att du vill. Du kan vara för stolt att pröva någon annan.

Nu har du då möjligheten att välja att gå den smala vägen, som är tuff och hård i början. Men som sedan leder till livet. Att försöka sätta ord på Gudskallelse är omöjligt. Det kräver att du väljer att gå den smala vägen, som leder till honom. "Sök först Gudsrike och hans rättfärdighet, så skall resten tillfalla dig".

Gud hämtar inte upp dig, utan vill du ha honom i ditt liv, så får du själv söka upp honom. Han tvingar sig inte på någon som inte vill, utan det är ditt val........

Kommentarer
Postat av: Erica @ toliveforchrist

Svar: - Okej, vad roligt att du gillar vår blogg! :)



- Du skriver bra saker. :)

2009-05-25 @ 17:16:20
URL: http://toliveforchrist.blogg.se/
Postat av: Helene

Du är världens gulligaste och smartaste syster tack för att du finns

2009-06-06 @ 19:29:07
Postat av: J

Tack!!!!

för att du finns med:=)

2009-06-06 @ 20:34:49
URL: http://kristen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0