Ny startsjobbets skämt

Jag frågar mig hur arbetsgivare får använda sig av nystartsjobb gång på gång. Vilket innebär att arbetsgivaren inte behöver betala hela arbetsgivaravgiften. De anställer folk som sedan får en provanstälning ca 6 månader. De säger sedan upp dem på grund av arbetsbrist, men sen kommer det fram att de nyanställer igen. Genom just nysstartsjobb. Hur kan detta vara möjligt? Arbetsförmedlingen och facket vet om problemet, men gör inget åt saken.

Det låter bra på papper att det finns många personer ute på arbetsmarknaden, men det är ingen som pratar om utnyttjandet av människor. Det känns som man tycker att detta har varit en fantastisk idè att låta långtidsarbetslösa komma ut på arbetsmarknaden igen. De får hjäp och chans att få ett "riktigt" jobb. Men vilka tjänar mest på detta? Om inte arbetsgivaren som har ett bemanningsföretag och tar in personer efter behov. Betalar bara en del av arbetsgivaravgiften och säger upp dem innan en anställning blir aktuell. Sen är det bara att anställa en ny.

Jag säger bara tumen ner för arbetsförmedlingen skämt verksamhet. Vad gör de egentligen för nytta? När de inte ens kan reagera på detta, utan tillåter arbetsgivare gång på gång utnyttja systemet. När det kommit in anmälningar från arbetare på det aktuella företaget. En rokad vore på sin plats, ut med de gamla stofilerna och kom in med lite ungt nytt blod bakom disken.

Kommentarer
Postat av: Marie

Hittade just hit, och gillar hur du skriver och berättar.

Jag kommer att fortsätta följa dig!

2010-04-21 @ 15:05:20
URL: http://iammine.blogg.se/
Postat av: Gubben

Håller fullstän digt med dig om att arbetsförmedlingen är ett SKÄMT!

samtidigt som de inte själva lever som de lär ut!

Lägg ned skiten o ge pengarna till de arbetslösa!

Ps. Bra blogg!

2010-04-22 @ 14:21:43
URL: http://mhats.blogg.se/
Postat av: Jennie

De borde få mer krav på sig att ordna riktiga jobb och inte bara åtgärder. Det känns som de är en kontrollmyndighet endast...

2010-04-22 @ 16:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0