Ta vara på dagen

Den som vaktar på vinden får ingenting sått,
den som blickar mot molnen får ingenting skördat
(pred 11:14).

För att få något gjort, så måste man själv agera. Det går inte sitta och vänta på att saker och ting ska ske av sig själv. Om jag väntar på förändring, så måste jag själv börja någonstans. Ingenting sker av sig självt. Jag väntar och väntar på att städningen ska bli gjord, men inget händer får själv ta tag i det.....

Livet går inte i repris, utan jag lever här och nu.  Att blicka bakåt och känna att saker inte blev, som man tänkt hjälper inte idag.  Börja dagen idag som en ny dag. Med nya möjligheter.

Det kan vara lätt att tappa modet och känna sig håglös, men vad hjälper det. Det är ingen annan än du själv, som måste börja ditt förändringsarbete. Det finns verktyg på vägen, men inte tillräckligt bra så de kan göra jobbet av sig själv. Det behövs både matrial, verktyg och en hantverkare föratt något ska byggas.  Likadant är det med oss människor; vi kan se oss som ett matrial, som får hjälp av människor (verktyg) och stöttning av Gud (hantverkaren).  Vi är grunden inget sker om vi inte vill. Det kvittar hur många människor som finns runtomkring oss vill hjälpa. Man blir inte hjälpt om man själv inte är med på banan.

Människorna som finns runt omkring oss bör vara av sådan karaktär att de lyfter oss. För hur som helst, så påverkas man av sin omgivning vare sig man vill eller inte. Umgås man tillräckligt länge i negativa miljöer, så blir man negativ själv. Man dras med i en negativspiral, som inte är lätt att dra sig ur. Men det är inte ett tillräckligt bra själ att skylla på, utan här kommer den fria viljan in. Vi har ett val att vistas i den miljö, som vi vill. Även att vi inte har samma förutsättningar, så finns möjligheten. Något som låter komplext, men som det står skrivet "kasta inte pärlor till svin". I förlägningen, så kan man inte stanna i en miljö för att till varje pris tro att en förändring sker. När det börjar gå ut över sitt eget mående, så är det dax att släppa taget och gå vidare. Då får någon annan ta över!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

oj, det var längesen jag kika in här :)

2009-09-27 @ 14:30:39
URL: http://kristnas.blogg.se/
Postat av: Maria

Så bra skrivet och formulerat. Det stämmer verkligen det du skrivit. Vad ofta vi väntar på att andra ska förändra sig först... och som du skrev på slutet, ibland bara måste man släppa taget, även om det kostar. Vi måste ändå prioritera vårt eget mående först, gör vi illa oss kan inget gott komma ur detta.



Önskar DIG en underbar vecka Guds välsignelse.

Kram

2009-09-28 @ 08:17:33
URL: http://haggqvistmedq.blogg.se/
Postat av: Erica

Väldigt bra skrivet. Håller helt med om att man måste ta tag i saker själv för att något ska bli gjort.

2009-09-28 @ 10:36:50
URL: http://faithhopelove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0