Kursen i psykiatri

Var på två dagars kurs i psykiatri på både gott och ont. Om jag skulle utvädera, så var den sådär. Det handlade om diverse teorier, som man hört många gånger innan. Det kändes väl som nivån var lite låg. Hade velat få ut mer praktiskt, hur vi jobbar med dessa. Det man ska vara försiktigt med är att göra egna diagnoser, det är vi inte kompetenta till att göra. Men det finns alltid människor, som genom egna tolkningar kan få ihop det. Något som kan bli oerhört fel! Något som är viktigt att komma ihåg är att det finns inga "helfriska"(perfekta) människor, utan alla lider vi av någon form av "störning". Men det säger inte att vi alltid lider av det, utan snarare göra oss till dem vi är, våran personlighet. Om man däremot ska få en diagnos, så är det fem axlar man tittar på: Kliniska syndrom, personlighetsstörning, somatiskasjukdomar, psykosocialaproblem, globalskattning av funktionsförmåga.

Att samhället förändrats har också gjort att sjukdomsbilden har ändrats. Det som förr var helsjukt, kanske idag bara är halvsjukt. Förr låstes alla in, idag är är många ute i samhället och får inte den vård de behöver. Det kan man tycka vad man vill om, men någon form av balans hade inte varit fel.

Det vi bland annat gick igenom var; om man misstänker att någon hamnat i en psykos. Hur vi särskiljer det från ev delerium. Är det enbart röster personen hör, så är det troligen en psykos, men är det däremot inre syner, så handlar det troligen om delerium. Förutsatt att det då finns missbruk, som bakomliggande problematik. Något som jag inte kände till innan.


Vi fick även två frågeställningar att ta med oss:
Varför valde vi jobbet?
Vad är det som gör att vi stannar kvar?


Kommentarer
Postat av: Anni

hejhej, visste du att du har samma bakgrundsfärg som textfärg?

2009-09-17 @ 20:00:24
URL: http://annizplace.blogg.se/
Postat av: helle

Hej!



Idag kommer vår nya dator. Jag längtar för det innebär förhoppningsvis att jag kommer att kunna komma hit och t o m se vad det står ;).



Jag återkommer förväntansfull i kväll!!!



med kärlek!

helle

2009-09-18 @ 09:11:18
URL: http://www.forlaten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0